Εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή

0

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, στις 19:30, ο ΟργανισμόςΝεότητας & Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης καιΠεριθεωρίου, σεσυνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και τηνυποστήριξη τουοικουμενικού προγράμματος Νέων «KIVOTOS», διοργανώνουν εκδήλωση, μεομιλητή τομέλος της Επιτροπής Νέων Echos του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών ΝίκοΚοσμίδηκαι θέμα «10.10.10 Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή»
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σοβαρή οικολογική κρίση, που στηχώρα μας γίνεται αντιληπτή με τον πιο δραματικό τρόπο. Οι υψηλέςθερμοκρασίεςτο καλοκαίρι, οι πυρκαγιές, η ξηρασία και οι πλημμύρες από τη διάβρωσητωνεδαφών, το πρόβλημα της επάρκειας και της ποιότητας του νερού, ηρύπανση τηςατμόσφαιρας, όλ’ αυτά τα φαινόμενα συνδέονται με την κλιματική αλλαγήκαιαποτελούν σήματα κινδύνου για το μέλλον της χώρας μας και του πλανήτη.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για ερημοποίηση μεγάλωνκατοικημένων εκτάσεων και για εκατομμύρια πρόσφυγες εξ αιτίας τηςκλιματικήςαλλαγής. Τα σημερινά ακραία φαινόμενα, οι ξηρασίες και οι πλημμύρες θαενισχυθούν πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα επιβίωσης σε πολλά μέρη τουκόσμου.
Η Ελλάδα θα πλησιάσει τις επόμενες δεκαετίες κλιματολογικάτην Αφρική, η ζωή μας θα γίνει αβίωτη και το παραγωγικό πρότυπο τηςχώρας θαοδηγηθεί σε κατάρρευση.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει
• Μια ιστορία για το νησί Viwa-Οι κλιματικές αλλαγές στονΕιρηνικό Ωκεανό 
• Προβολή του ντοκιμαντέρ του Yann Arthus Bertrand με τίτλο«Home»
• Ανοικτή συζήτηση με το κοινό
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων τουΙδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη «Π» στην οδόΚαπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ιδέες που γίνονται πραγματικότητα

Τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα. Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, το μεγαλόπνοο σχέδιο του Συ…