Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Δύσκολα τα πράματα για την Αναπτυξιακή

Δύσκολα τα πράματα για την Αναπτυξιακή

0

Δύσκολα τα πράματα για την Αναπτυξιακή
 
Τα μισά απ’ αυτά πουζήτησε πήρε από τους μετόχους
 
Πλήρωσε ΙΚΑ καιμισθούς. Μέσα στο Σεπτέμβριο θα «τρέξουν» Leader – ΟΠΑΑΧ διαβεβαιώνει ο πρόεδροςκ. Πασχάλης Λύρατζης
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Διαδικαστικό ήταν το ένα μια μοναδικό θέμα που απασχόλησετην έκτακτη  γενικήσυνέλευση των μετόχωντης Αναπτυξιακής Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Αυγούστουστις 11 τοπρωί στα γραφεία της Αναπτυξιακής Α.Ε. Από τους δημάρχους – μετόχουςσυμμετείχαν μόνο οι δήμαρχοι Βιστονίδας,  Σταυρούποληςκαι Μύκης κύριοι ΖλάτκοςΚαρασακαλίδης και Αγγά αντίστοιχα, ενώως εκπρόσωποι φορέων  -μετόχων,  ο κ.Στέλιος Μωραΐτης (ΕΒΕ), της ΕΑΣ, τουΑλιευτικού συνεταιρισμού κ.λ.π.
Συγκεκριμένα αφορούσε την τροποποίηση του καταστατικούκαι  μεοριστικοποίηση της αύξησης τουμετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε στην γενική συνέλευση της 29ηςΙανουαρίου του 2010.
 
Κάποιοι έβαλαν τοχέρι στην τσέπη κάποιοι άλλοι όχι…
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. ΠασχάληςΛύρατζης από τα 200.000 ευρώ που ζήτησε και εγκρίθηκε το Γενάρη ωςαύξηση τουμετοχικού κεφαλαίου οι μέτοχοι ανταποκρίθηκαν με περίπου τα μισά(102.000ευρώ). Κατά συνέπεια αυτοί που έβαλαν το χέρι στην τσέπη αυξάνουν τομετοχικότους κεφάλαιο ενώ οι άλλοι όχι και αυτό πρέπει να πιστοποιηθεί στο νέομετοχολόγιο. Να σημειώσουμε ότι ο μεγαλομέτοχος της Αναπτυξιακής είναιο ΔήμοςΣταυρούπολης με 2.586 μετοχές και 17% ποσοστό. Με την συνένωσή του μετο δήμοΞάνθης αυτό θα προστεθεί και έτσι ο Καλλικρατικός Δήμος Ξάνθης θα έχειποσοστό27,59% στην Αναπτυξιακή.
 
«Βούλωσαν» τρύπες…
Ο κ. Λύρατζη είπε επίσης ότι και μ’ αυτό το ποσό καλύφθηκανοφειλές στο ΙΚΑ (24.000) μισθοδοσία υπαλλήλων (30.000) και οφειλόμεναενοίκια(15.000). Είπε επίσης ότι υπάρχει ένα απόθεμα της τάξης του 7.000 –8.000 ευρώπροκειμένου να εξασφαλίσει την ασφαλιστική ενημερότητα εν όψει τηςπροκήρυξηςτου Leader.Σημείωσεπάντως ότι απ’ αυτό το ποσό δεν καλύφθηκαν οι ανάγκες της Αναπτυξιακής.
 
Το Σεπτέμβρη θα«τρέξουν» Leader – ΟΠΑΑΧ
Σε μια γενική ενημέρωση των μετόχων αναφορικά με ταπρογράμματα Leader–ΟΠΑΑΧ ο κ. Λύρατζης επεσήμανε ότι έχει ξεπεραστεί ο «σκόπελος» με το Leader, έχειεγκριθείκαι  μέχρι 8Σεπτεμβρίου θα υποβληθεί ηπρόταση της Αναπτυξιακής που την χαρακτήρισε «άρτια και τέλεια» καικατόπιν θαγίνει η προκήρυξη, ενώ από τέλος Αυγούστου θα «τρέξουν τα ΟΠΑΑΧ που σεπρώτηφάση θα δοθούν στην Αναπτυξιακή 18.000 ευρώ για δομές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…