Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Δούκας, Μπασιάκος, Κοντός παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ

Δούκας, Μπασιάκος, Κοντός παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ

0

Πέτρος Δούκας, Ευάγγελος Μπασιάκος και Αλέξανδρος Κοντός. ΤοΠΑΣΟΚ θα προτείνει παραπομπή με το επιχείρημα ότι οι συγκεκριμένοιπρώηνυπουργοί υπέγραψαν τις αποφάσεις για τις ανταλλαγές των εκτάσεωνανάμεσα στοΕλληνικό Δημόσιο και τη Μονή Βατοπεδίου. Την παραπομπή τριών πρώηνγαλάζιωνυπουργών στο Δικαστικό Συμβούλιο για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίουεξετάζουνστο ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται πως κρατούν αποστάσεις για τοεάν θατηρήσουν ίδια στάση και για τους Θόδωρο Ρουσόπουλο και ΓιώργοΒουλγαράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυβερνητικοί βουλευτές πουμετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής προσανατολίζονται νασυμπεριλάβουν στο πόρισμά τους την παραπομπή των Π. Δούκα, Ε. Μπασιάκουκαι Αλ.Κοντού, με το επιχείρημα ότι οι συγκεκριμένοι πρώην υπουργοί υπέγραψαντιςαποφάσεις για τις ανταλλαγές των εκτάσεων ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιοκαι τηΜονή Βατοπεδίου.
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έλεγαν χθες ότι ποινικές ευθύνες έχουνβρει συνολικά και για τους πέντε πρώην υπουργούς της Ν.Δ., αλλάιδιαίτερα γιατους Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη «θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα ταπεριθώρια», ενώ διαβεβαίωναν ότι έχει βρεθεί και η νομική κάλυψη ώστενα μηνυπάρξει παραγραφή των αδικημάτων.
Πάντως στην άτυπη συνεδρίαση της Προκαταρκτικής Επιτροπήςπου έγινε χθες, στην οποία μετείχαν εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚκαι οιεκπρόσωποι του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ (έχει αποχωρήσει η Νέα Δημοκρατίαενώαπουσίαζε για προσωπικούς λόγους και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ ΑντώνηςΣκυλλάκος),φάνηκε ότι θα έχουμε τη σύνταξη τεσσάρων διαφορετικών πορισμάτων ταοποία θακατατεθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης έδειξε να στέκεταιιδιαίτερα στο θέμα της παραγραφής και έσπευσε να διαφοροποιηθεί από τηθέση τουΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα προτείνει την παραπομπή όσων έχουνυπογράψει τις ανταλλαγές, ενώ στην περίπτωση της παραγραφής δεν θαπροτείνεικανέναν. Αντίθετα εξαίρεσε τον κ. Γ. Βουλγαράκη, ενώ ερωτηματικά άφησεγια τονκ. Θ. Ρουσόπουλο.
Ο Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε την ποινικήευθύνη όσων πρώην υπουργών υπέγραψαν τις ανταλλαγές, θέλοντας έτσι ναδείξειότι στο πόρισμά του θα ζητεί την παραπομπή τους. Στον αντίποδα, στελέχητηςΚοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας επέμειναν χθες ότι δενυπήρξεζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο από τις αποφάσεις των πρώην υπουργών τηςΝ.Δ. καιτόνιζαν ότι σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να παραπεμφθούν ο υπουργόςΟικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς και οι πρώην υφυπουργοίΓιώργοςΔρυς και Απόστολος Φωτιάδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας!

Με μια πεσιμιστική διάθεση που όμως έχει ρεαλιστική βάση το αιτιατό αποτέλεσμα της οικονομ…