Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Διαμαρτυρία δασκάλων για τους αναπληρωτές του ΕΣΠΑ

Διαμαρτυρία δασκάλων για τους αναπληρωτές του ΕΣΠΑ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο σύλλογοςεκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης στον περίβολο χώρο τηςΔιεύθυνσηςΠρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης αναρτώντας πανό και φωνάζονταςσυνθήματαστήριξης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Μαζί τους και το ΠΑΜΕ πουμοίραζεφυλλάδια και έδινε το αγωνιστικό παρών. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκεσταπλαίσια της απόφασης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την 24ωρηαπεργιακή κινητοποίηση για τους αναπληρωτές του ΕΣΠΑ και 2ωρηςδιευκολυντικήςστάσης εργασίας για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιαςεκπαίδευσης. Σε ένδειξη συμπαράστασης, δίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 – 14:00και απότις 14:00 – 16:00 έχει κηρύξει και η ΟΛΜΕ. (Ομοσπονδία Λειτουργών ΜέσηςΕκπαίδευσης).
 
Οι αναπληρωτές τουΕΣΠΑ…
Σημειώνεται πως οι εκπαιδευτικοί του ΕΣΠΑ απασχολούνταικυρίως στα 800 πιλοτικά ολοήμερα Δημοτικά σχολεία και διδάσκουν ξένεςγλώσσες,αισθητική αγωγή και παράλληλη στήριξη και πρόσθετη διδακτική στήριξη.
Εκτός από την καθυστέρηση πληρωμών – που οφείλεται στογεγονός πως τα χρήματα του ΕΣΠΑ εκταμιεύονται δύο φορές τον χρόνο – οιεκπαιδευτικοί καταγγέλλουν το καθεστώς ωρομίσθιας απασχόλησης στο οποίοκαλούνταινα υπαχθούν, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι θα εργαστούν ωςαναπληρωτές.
 
Ζητάμε την κατάργησητων αναπληρωτών…
Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης προσδιόρισε οπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Π.Ε. Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος.Συγκεκριμένατόνισε: «Ζητάμε την κατάργηση του αναπληρωτή. Θα πρέπει επιτέλους ναυπάρχεισύσταση οργανικών θέσεων. Να υπάρχει μόνιμο και σταθερό εκπαιδευτικόπροσωπικόκαι άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όχι μόνο στους αναπληρωτές αλλάκαι σ’όλους  τουςσυναδέλφους που κάνουνυπερωριακή απασχόληση που έχουν να πληρωθούν από το τέλος του 2009.Ζητούμε τηναπόσυρση των συμβάσεων και την μετατροπή όλων των συμβάσεων αυτών απόταπρογράμματα ΕΣΠΑ σε συμβάσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό ώστε ναυπάρχουν ταίδια ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα σ’ όλους τουςσυναδέλφους. Οιαναπληρωτές είναι ενιαίο αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης καιπιστεύω ότι ηΟμοσπονδία έπρεπε να προκηρύξει απεργία όχι μόνο για τους αναπληρωτέςαλλά γιαόλους τους συναδέλφους».
Να σημειώσουμε τέλος ότι το επόμενο …ραντεβού τωνεκπαιδευτικών θα δοθεί στους …δρόμους στην απεργία της ΑΔΕΔΥ 15 Δεκεμβρίου γιατί : «…δεν είναιαυτοσκοπός η απεργία αλλά πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι εμείς δενφταίμεσε τίποτε και να πάρει όλα αυτά τα λεφτά που χάθηκαν απ’ εκεί που πρέπει», υπογράμμισε ο κ.Ντούμος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν ξεχνάμε οι ξανθιώτες κ. Κοντέ!»

Αντεπιτίθεται στα ‘κατηγορώ’ του βουλευτή Ξάνθης κ. Α. Κοντού σχετικά με τους χειρισμούς τ…