Δεν κλείνει ούτε πουλιέται η ΣΕΚΑΠ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Ανασκουμπώθηκαν οιεργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ και πήραν το μέλλον της εταιρείας στα χέρια τουςότανσυνειδητοποίησαν ότι οι μεθοδεύσεις της ΑΤΕ με την αύξηση μετοχικούκεφαλαίουκαι την μείωση της αξίας της μετοχής στα 30 λεπτά κάθε άλλο παράευοίωνο αυτόπροοιωνίζεται. Έτσι εδώ και μια εβδομάδα ο πρόεδρος του σωματείου πουκατέχειμετοχικό μερίδιο 8%,  κ.Κώστας Γαβριηλίδηςκαι ο γραμματέας κ. Σταυρίδης βρίσκονταν στην Αθήνα έχοντας επιδοθεί σ’έναμαραθώνιο συσκέψεων και συναντήσεων με κορυφαία κυβερνητικά στελέχηπροκειμένουνα γνωρίζουν τις προθέσεις και να καταθέσουν το αίτημά τους γιαεξυγίανση τηςεταιρείας και συνέχιση της λειτουργίας της με την παρούσα μορφή. Στοπλευρότους 5 βουλευτές της περιφέρειας: Ξυνίδης – Μάντατζη από την Ξάνθη και Εμινίδης , Τιμοσίδης,Παπουτσής από Καβάλαοι οποίοι συνεπεκούρησαν στην όλη προσπάθεια κλείνοντας τα ραντεβούαλλά καισυνοδεύοντας τον πρόεδρο και τον γραμματέα του σωματείου.
 
Δέσμευση Παμπούκη:«Δεν κλείνει ούτε πουλιέται η ΣΕΚΑΠ 
Στη διάρκεια της μιας εβδομάδας τα μέλη του σωματείου είχαναλλεπάλληλες συναντήσεις όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος κ. Γαβριηλίδης.  Αυτές που ξεχώρισαν ήτανμε τον υφυπουργόΟικονομίας κ. Σαχινίδης και με τον υπουργός Επικρατείας κ. ΧάρηΠαμπούκη οοποίος τους δέχτηκε στο γραφείο του το απόγευμα της Τρίτης. Νασημειώσουμε ότιη συνάντηση είχε προγραμματιστεί για τις 2 όμως μετατέθηκε χρονικά λόγωέκτακτης συνάντηση του κ. Παμπούκη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ.Πάγκαλο. Τα μέλη του σωματείου συνόδευαν ο κ. Ξυνίδης και ο κ.Τιμοσίδης ενώπαραβρέθηκε και ο διοικητής της ΑΤΕ κ. Πανταλάκης και δύο γραμματείςτου κ.Σαχινίδη
Σύμφωνα με τον κ. Γαβριηλίδη ο κ. Παμπούκης εξέφρασε μεξεκάθαρο τρόπο την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και την προσωπικήδέσμευσητου ιδίου του Πρωθυπουργό ότι η ΣΕΚΑΠ ούτε πρόκειται να κλείσει ούτε ναπωληθεί. Συγκεκριμένα τους διαβεβαίωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναιναεξυγιάνει την εταιρεία και να τη βοηθήσει να σταθεί στα πόδια της μέσαστηναγορά.
 
Ο κ. Πανταλάκηςδικαιολογήθηκε για το 10,7%…
Ο κ. Πανταλάκης προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το 10,7%επιτόκιο της ΑΤΕ προς τη ΣΕΚΑΠ όταν αυτή ζήτησε δάνειο, λέγοντας ότι ηΑΤΕαντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα (φάνηκε άλλωστε από τογεγονός ότιείναι η μόνη ελληνική τράπεζα που δεν πέρασε το stresstestτων τραπεζών) και ότι ανβελτιωθεί η οικονομική της κατάσταση προτίθεται να στηρίξει τηνεταιρεία. Στομεταξύ να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του «Ε» ότιπαρότιέχει συσταθεί επιτροπή για την αξιολόγηση της πρόταση της τράπεζαςΠειραιώς γιαεξαγορά της ΑΤΕ και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, κορυφαίαυπουργόςδιαβεβαιώνει ότι κάτι τέτοιο δεν θα τελεσφορήσει.
 
Όχι μόνο λόγια αλλάκαι ζεστό χρήμα…
Και επειδή από λόγια έχουν χορτάσει οι εργαζόμενοι ζήτησανκάτι πιο χειροπιαστό που θα καταδεικνύει την πολιτική βούληση τηςκυβέρνησης ναστηρίζει την εταιρεία και πως εννοούν τη στήριξη. Έπ’ αυτού ο κ.Παμπούκηςαπευθύνθηκε προς τους γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών ζητώνταςάμεσα νακινηθούν οι διαδικασίες απόδοσης του οφειλόμενου  12%(παραμεθορίου) που ανέρχεται σε 2. 400.000εκ. ευρώ καθώς επίσης και τη χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου τηςΣΕΚΑΠπου ανέρχεται σε 6 εκ. ευρώ. Μ’ αυτούς του πόρους – εκτιμάται – ότι η ΣΕΚΑΠ θα μπορέσει να βγειαπό τη στενωπό που έχει περιέλθει και ν’ ανοίξει αγορές παρά τη δυσμενήσυγκυρία για μια καπνοβιομηχανία( κρίση, αντικαπνιστική εκστρατεία,αντικαπνιστικός νόμος , κατάργηση διαφημίσεων κ.λ.π.).
 
Ικανοποιημένοι οιεκπρόσωποι των εργαζομένων
Ικανοποιημένος δήλωσε στο «Ε» από τα αποτελέσματα τηςσυνάντησης με τον κ. Παμπούκη ο κ. Γαβριηλίδης κυρίως από τη δέσμευσητου μεαπόλυτο τρόπο ότι δεν θα κλείσει ούτε θα πουληθεί η ΣΕΚΑΠ. Σ’ ότι αφοράταμέτρα εξυγίανσης της εταιρείας η φράση που αρμόζει είναι: «Εν τη παλάμηκαιούτω βοήσωμεν»!  
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Γαβριηλίδης το βράδυ της Τετάρτηςείχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδη, προκειμένου να τονενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις, εν’ όψει και της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχωντης ΣΕΚΑΠ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια καθαρή φωνή και συνετή σκέψη από την μειονότητα

«Αυτή η χώρα όσο είναι δική σας είναι και δική μας», «Αυτοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα , …