Δεν αρχίσανε καλά στη ΝΟΔΕ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Λόγια …πτερόεντα και κενά περιεχομένου αποδεικνύονται αυτάπου ειπώθηκαν περί «σύμπνοιας, ενότητας και ομοψυχίας» από τους δύο διεκδικητές της προεδρίας τηςΝΟΔΕ Ξάνθης! Με το «καλημέρα» σας βρέθηκαν μπροστά στα «φαντάσματα» τουπρόσφατου παρελθόντος, γεγονός που καταδεικνύει ότι παρά την εκλογήνέαςπροέδρου της κας Σούλα Ιακωβίδου, το σύνδρομο του διχασμού των δύοφατριών πουκατατρέχει τη ΝΟΔΕ χρόνια τώρα δεν έχει εκλείψει και συνεχίζει να είναιεγκλωβισμένη σ’ αυτό. Κι αυτό πιστοποιείται από το γεγονός ότι στηνπρώτησύσκεψη του οργάνου με την νέα του σύνθεση και με θέμα των κατανομήαξιωμάτωνκαι η απαρτία ήταν οριακή.
 
Τα ίδια …Σούλα μου ταίδια… Περικλή μου!
Συμμετείχαν μόλις 9 από τους εκλεγμένους ενώ οι υπόλοιποι 8(Καρβουνίδης, Χατζηγεωργίου, Κετύπης, Ευστρατίου, Δελαχουσίδου,Κατσάνης,Ιγνατιάδης, Κουτσοσμιχάλης) επέλεξαν να μην συμμετέχουν.
Παρ’ όλα αυτά οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν και σύμφωνα μ’ αυτές οι ΝομαρχιακήΕκτελεστική Επιτροπή απαρτίζεται από τους: Πρόεδρος:  ΙακωβίδουΘεοδοσία, Αντιπρόεδρος: ΧρηστίδηςΙωάννης, Γραμματέας: Τέντζιος Χρήστος, Ταμίας: Τσάβας Νίκος, Μέλος:ΙωαννίδηςΧρήστος, Μέλος: Συμεών Ηλίας
Μέλος: Χατζόπουλος Χρήστος, Μέλος: Τζανόγλου ΚαλλιόπηΥπεύθυνη Γυναικών νομού Ξάνθης, Μέλος: Πολιτειάδης Βασίλης, ΠρόεδροςΟ.Ν.ΝΕ.ΔΞάνθης.
Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κα Ιακωβίδου μιλώντας στο «Ε» δεν θέλησενα επεκταθεί στο θέμα: «Έγιναν οι αρχαιρεσίες. Τους κάλεσα όλους  και του καλώ σεσυνεργασία. Τόνισα καιξανατονίζω αν υπάρχει πρόβλημα ελάτε να το συζητήσουμε…να διαφωνήσουμεν, νασυμφωνήσουμε όμως μέσα στη ΝΟΔΕ. Όχι έξω από το κόμμα …Τους καλώ όλουςσε ομοψυχίαόλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού…»!
Ο κ. Περικλής Καρβουνίδης αιτιολογήθηκε για την απόφασή τουνα μην παραστεί στη συνεδρίαση: Δήλωσα απ’ την αρχή ότι θα στηρίξω τηνπρόεδροκαι ότι δεν διεκδικώ κανένα αξίωμα για τον εαυτό μου! Γιατί όμως νασυμμετέχωσε μια διαδικασία προειλημμένων αποφάσεων; Αποφάσισαν μεταξύ τους καικατένειμαν τα αξιώματα…Δεν θέλω να κάνω αντιπολίτευση αλλάαποδεικνύεται ότιαυτοί που λέγανε ότι θα ξεφύγουμε από τις παλιές πρακτικές αυτοί είναισυνδαιτυμόνες και γλείφτες αυτών που τις εφήρμοζαν…»
 
Η άλλη σύσκεψη των 8
Να σημειώσουμε ότι οι 8 που δεν συμμετείχαν, συναντήθηκαν την προηγούμενη μέρα στο«Νατάσσα» με πρωτοβουλία του κ. Χατζηγεωργίου Θεόδωρου (γνωστού ωςΠύρρου), οοποίος και θεωρείται άνθρωπος του Κοντού και ο οποίος στήριξε στιςεκλογές τονκ. Καρβουνίδη.  Σκοπόςτης συνάντησηςήταν να δημιουργηθεί μια ομάδα, ως πόλος αντίδρασης στις «μεθοδεύσειςτηςπροέδρου να μοιράσει οφίτσια στους δικούς της», όπως είναι το σκεπτικότους.Σύμφωνα με πληροφορίες μας κλήθηκε και ο κ. Καρβουνίδης και μάλιστα τουζητήθηκε να μπει επικεφαλής της ομάδας. Ο ίδιος μιλώντας στο «Ε»επιβεβαίωσετις πληροφορίες λέγοντας όμως ότι αρνήθηκε κάτι τέτοιο και ότιαποχώρησε: Έφυγαγιατί δεν θέλω να εμπλακώ σε τέτοιες ομάδες …Δεν χρωστάω σε κανέναΤσαλίδη ήΚοντό. Κι απ’ αυτούς που συμμετείχαν στη συνάντηση εμένα μόνο ο Xατζηγεωργίου μεστήριξε. Οιάλλοι στήριξαν την κα Ιακωβίδου. Συνεπώς δεν μπορεί κανείς να μεκατηγορήσειότι εγώ το δημιουργώ αυτό».
Την αποχώρηση του κ. Καρβουνίδη επιβεβαίωσε και ο κ.Γιώργος  Κατσάνης ο  οποίος – όπως είπε – αποχώρισε και ο ίδιος όταν άκουσε τον σκοπότης συνάντησηςαπό τον κ. Χατζηγεωργίου.
Συμπέρασμα ένα: Δεν αρχίσανε καλά!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…