Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Δεύτερη Κυριακή για δήμο Ξάνθης και Περιφέρεια

Δεύτερη Κυριακή για δήμο Ξάνθης και Περιφέρεια

0

Ελένη Διαφωνίδου
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 
Η κάλπη μίλησε και σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα πουξεκαθαρίζουν το τοπίο, Βασίλης Τσολακίδης και Στέλιος Χατζηευαγγέλουείναι οινέοι δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου αντίστοιχα με πλειοψηφία που ξεπερνάκατάπολύ το 50%. Στο δήμο της Μύκης φεύγουν από το παιχνίδι οι ΜουτζαχίντΝτουκιαντζή και Τζεμήλ Καπζά και μετατίθεται η εκλογή του νέου δημάρχουστηδεύτερη Κυριακή μεταξύ του Μουσταφά Τσουκάλ και του Μουσταφά Αγκά.Θρίλερ γιαγερά νεύρα στο δήμο Ξάνθης με τον νυν δήμαρχο να προηγείται μεν τουΧρίστουΠούλιου, χωρίς όμως να καταφέρνει να πάρει μέχρι το 50% των εκλογικώντμημάτωντο απαραίτητο προβάδισμα (50+1) για άμεση εκλογή. Στη δεύτερη Κυριακήθαπαιχτεί το παιχνίδι της Περιφέρειας με το Γιώργο Παυλίδη να ξεπερνά τονΆρηΓιαννακίδη κατά μία μονάδα.
 
Δεύτερη ευκαιρία για το Χρίστο Πούλιο
Θρίλερ για γερά νεύρα μεταξύ Στυλιανίδη και Πούλιου με τον μεν πρώτονα συγκεντρώνει μια διαφορά περίπου 10 με 12 μονάδων από τον δεύτεροαλλά χωρίςνα επιτυγχάνει άμεσα την ανανέωση της θητείας του. Σύμφωνα με τατελευταίαστοιχεία μέχρι αργά το βράδυ, από την καταμέτρηση των 51 από τα 106εκλογικάτμήματα του νέου δήμου Ξάνθης προέκυπτε ότι ο συνδυασμός ‘Ξάνθη-Σταυρούποληπρότυπο Δημιουργίας’ καταλαμβάνει 48% με τους ‘Πολίτες για την Αλλαγή’ναακολουθούν με 35,5%, πράγμα που σημαίνει ότι η νέα δημοτική αρχή θακριθεί τηνεπόμενη Κυριακή. Τρίτος έρχεται ο μειονοτικός συνδυασμός ‘Ισότητα γιατο δήμοΞάνθης’ με 6,7%, το Δημήτρη Κολλάρο και τη ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ ναακολουθούν με4,7% και  τον ΝίκοΑνταμπούφη και τους‘Πολίτες για την Ξάνθη’ να συγκεντρώνουν 4,5%. Να σημειωθεί ότι ομειονοτικόςσυνδυασμός φαίνεται αποδυναμωμένος κατά 2 περίπου μονάδες από τιςεκλογές του2006, ενώ άνοδο παρουσιάζει το ΚΚΕ.
 
Σάρωσε ο Τσολακίδης
Στο 50% των καταμετρημένων ψήφων στα εκλογικά τμήματα του νέου δήμουΑβδήρων ο Βασίλης Τσολακίδης με την ‘Κοινή Πορεία’ συγκεντρώνει 64,57%,με τονΓιώργο Τσιτιρίδη και τους ‘Πολίτες σε Δράση’ να ακολουθούν με 32.26%και τονΔημήτρη Νεοφυτίδη και τη ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ να συγκεντρώνουν το 3,1%.Σημαντικόστοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι 62% έδωσαν στο Βασίλη Τσολακίδη ταΆβδηρα,παρά το κλίμα αμφισβήτησης και τα διλήμματα που τέθηκαν, ενώ 30 έως 40ήταν ταλευκά.
 
‘Νέα εποχή’ για τον Χατζηευαγγέλου στον Τόπειρο
Με ποσοστό 55% (ενώ εκκρεμεί η καταμέτρηση 6 εκλογικών τμημάτων)συνεχίζει η ‘Νέα Εποχή’ του Στέλιου Χατζηευαγγέλου στον Τόπειρο.Συγκεκριμένα,στα 26 από τα 32 εκλογικά κέντρα έλαβαν ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου 4.653ψήφουςκαι ο Θωμάς Μίχογλου 3.949 ψήφους. Ο εκλεχθείς δήμαρχος Τοπείρου έκανεδηλώσειςστους δημότες του στο Εύλαλο ευχαριστώντας τους για τη σχέσηεμπιστοσύνης πουανανέωσαν στο πρόσωπό του. Η Νέα Δημοκρατία φάνηκε ιδιαίτερασυσπειρωμένη στοδήμο Τοπείρου με το Θωμά Μίχογλου να συγκεντρώνει 45% παρά το γεγονόςότιξεκίνησε με την προοπτική καθόδου του ανεξάρτητου συνδυασμού Στολίδηπουδιακόπηκε στην πορεία.
 
Δεύτερη Κυριακή για το δήμο Μύκης
Τσουκάλ Μουσταφά και Αγκά Μουσταφά θα αναμετρηθούν για τη νέαδημαρχία του δήμου Μύκης τη δεύτερη Κυριακή, βγάζοντας εκτός παιχνιδιούΜουτζαχίντ Ντιουκιαντζή και Τζεμήλ Καπζά. 
 
Ψήφο με ψήφο μετράνε Γιαννακίδης- Παυλίδης στην Περιφέρεια
Με 900 ψήφους διαφορά σε επίπεδο Περιφέρειας (ενσωμάτωση 33%)κονταροχτυπιούνται Γιώργος Παυλίδης και Άρης Γιαννακίδης με τον πρώτοναπροηγείται με ποσοστό 41,79% και το δεύτερο να ακολουθεί με 40,98%.Τρίτο κόμμααναδεικνύεται το ΚΚΕ με 7,71%, ενώ από μία έδρα φαίνεται νακαταλαμβάνουν οΤάκης Χαρίτος με το Σύριζα και ο Θανάσης Μακρής με τους Οικολόγους.Ιδιαίτερααυξημένο το ποσοστό του Γιώργου Παυλίδη στην Ξάνθη, όπως καιαναμενόταν, παρόλοπου  η Ιπποκράτουςθεωρούσε βέβαιη τηνεκλογή Γιαννακίδη από την πρώτη Κυριακή. Να προσθέσουμε ότι σε όλη τηνπεριφέρεια ΑΜΘ ψήφισαν 113. 208 άτομα σημειώνοντας ποσοστό συμμετοχής60,4%,ενώ τα άκυρα-λευκά ήταν 11,4%.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…