Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Αρνητικές οι εξετάσεις για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

Αρνητικές οι εξετάσεις για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Δεν επιβεβαιώθηκε τελικά κατόπιν εξετάσεων ο ιός του ΔυτικούΝείλου στους δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης μεκρούσματα εγκεφαλίτιδας. Πρόκειται για ένα βούλγαρο ασθενή 25 χρόνωνκαι έναμουσουλμάνο 23 χρονών που νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στηνΕντατικήΜονάδα Θεραπείας, ωστόσο οι εξετάσεις και των δύο ήταν αρνητικές και ηπορείατης υγείας τους πηγαίνει καλύτερα, όπως μας ενημερώνει ο διοικητής τουΝοσοκομείου κ. Θανάσης Μπαμπαλίδης. Στο Νοσοκομείο της Ξάνθηςπαρατηρήθηκε έναακόμη κρούσμα εγκεφαλίτιδας, πολύ ελαφράς μορφής και ο ασθενής είναι σεπολύκαλή κατάσταση.
Ο κ. Μπαμπαλίδης εξηγεί ότι κρούσματα εγκεφαλίτιδας υπάρχουνπάντα και δεν είναι κάτι το πρωτοφανές, ενώ οι αιτίες που την προκαλούνμπορείνα είναι ποικίλες, ωστόσο, εν προκειμένω, αυτό που απασχολούσε ήταν ηπιθανότητα εξακρίβωσης κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου πουμεταδίδεται μετο τσίμπημα των κουνουπιών, αλλά τελικά, όπως έδειξαν οι εξετάσεις, δενσυντρέχει λόγος ανησυχίας προς το παρόν.
Παρόλα αυτά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Νομαρχία Ξάνθης μετο Νομάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και τουΝομαρχιακούΚέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών Νομού Ξάνθης για να ληφθούν προληπτικάμέτρα.Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε η εξάντληση των δυνατοτήτων των ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών, τόσο από το έδαφοςόσο και από τοναέρα (ελικόπτερο).
Πέραν των εντατικών ραντισμών, με ανακοίνωσή της Νομαρχίαςσυστήνεται στους πολίτες να αποφεύγουν τη δημιουργία εστιών εκκόλαψηςμεαπομάκρυνση του στάσιμου νερού από γλάστρες, κουβάδες κλπ. Υπάρχουνεντομοκτόνασκευάσματα που μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες από καταστήματαεμπορίαςγεωργικών φαρμάκων, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή καισύμφωνα μετις οδηγίες χρήσης.
Οι ψεκασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται αυτές τιςημέρες τόσο σε κατοικημένες περιοχές, όσο και σε μέρη που θεωρούνταιεπικίνδυναγια την εκκόλαψη των κουνουπιών. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας βρίσκεταισεεγρήγορση και σε άμεση συνεργασία και επικοινωνία με τις αρμόδιεςυπηρεσίεςκαθώς και με τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας  και Κοινωνικής.Αλληλεγγύης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε… καταστολή το νοσοκομείο

Σε κρίσιμη κατάσταση μερικής αναισθησίας και χωρίς να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης «νοσηλ…