Αποχωρεί ο Ζλάτκος

0

Την δημοσιοποίηση της αμετάκλητης αυτής απόφασης έλαβεπρόσφατα και την δημοσιοποίησε με ανακοίνωση στους δημότες.
Αναφέρει σχετικά:
 
Φίλες και Φίλοι,
Είναι πια γνωστό σε όλους ότι ο Νόμος 3852/2010 πουπεριγράφει το Σχέδιο «Καλλικράτης» προέβλεψε για την περιοχή μας τηδημιουργίαενός διευρυμένου δήμου με τη συνένωση των τριών Δήμων, Βιστωνίδος,Αβδήρων καιΣελέρου.
Στόχος της μεταρρύθμισης αυτής ήταν η δημιουργία ενός νέουαυτοδιοικητικού μοντέλου διοίκησης με τεράστιες αναπτυξιακές,οικονομικές καιπολιτισμικές δυνατότητες και αρμοδιότητες.
Αντί αυτού όμως βλέπουμε την σημερινή κυβέρνηση νααντιμετωπίζει με πολύ μεγάλη προχειρότητα ένα τόσο σημαντικό θέμα. Ηανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης για την χρονιά που διανύουμεαποτελεί πρωτοφανές γεγονός στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όπως πολλοί θα γνωρίζετε με την τοπική αυτοδιοίκησηασχολήθηκα για έναν και μόνον λόγο. Τη απέραντη αγάπη, αλλά και τηδιάθεση μουγια προσφορά στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω.
Δεν είχα καμία σχέση με την πολιτική, όπως πολλοί θέλουν νατην ερμηνεύσουν σήμερα. Ελεγχόμενος, δυστυχώς για κάποιους, αλλάευτυχώς γιαμένα, δεν ήμουν. Εργάστηκα με γνώμονα την αγάπη για την ευημερία τουτόπου μου.
Δεν υπήρξα μέλος κάποιας πολιτικής και κυρίως παραπολιτικής«ομάδας». Δεν υποστήριξα κανέναν παρά μόνο το δημόσιο συμφέρον. Σωτήρεςο τόποςδεν χρειάζεται, μόνο ανθρώπους με πίστη σε αυτό που κάνουν. Ήμουν καιείμαιταγμένος στην ομάδα των ενεργών πολιτών, στην ομάδα των ευαίσθητωνδημοτών.
Από το 2007 που ανέλαβα το τιμόνι του Δήμου Βιστωνίδος,ακολούθησα ίσως ένα πρωτόγνωρο, για την εποχή, μοντέλο διοίκησης, αυτότουαυστηρού συμμαζέματος των οικονομικών, των υπηρεσιών, κ.τ.λ. μεαποτέλεσμα τοπροσωπικό κόστος.  Απόπολλούς φίλους καιμη, κατηγορήθηκα για αυτό, όμως η σημερινή διαμορφωθείσα κατάσταση τωνοικονομικών του Δήμου επιβεβαίωσε την ορθότητα της τακτικής αυτής.
Επέμεινα με την πίστη ότι ακολουθώ την πρέπουσα οδό καιπιστεύω ότι δικαιώθηκα πράττοντας το καλύτερο για τον τόπο. Σίγουραμπορώ νααναγνωρίσω και σφάλματα και παραλείψεις αυτά τα 4 χρόνια, που σίγουραδενέγιναν από δόλο προκειμένου να ζημιώσω κάποιον και κυρίως το δημόσιοσυμφέρον.Παρόλα αυτά συντελέστηκε ένα σημαντικό έργο το οποίο θα μείνει ωςπαρακαταθήκηστους δημότες του Δήμου Βιστωνίδος. Υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται έργα,μέσα σε4 χρόνια, πάνω από 5.000.000,00 €, λόγω της ορθολογιστικής διαχείρισηςπουέγινε. Αυτό το έργο είναι αδιαμφισβήτητο και βρίσκεται σε κάθε οικισμότουΔήμου… όσο κι αν θέλουν κάποιοι να μην το βλέπουν!
Όλα αυτά τα χρόνια υποστήριζα με θέρμη ότι η τοπικήαυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους με οράματα, αλλά όχι αιθεροβάμονες,ανθρώπουςμε γνώση και κυρίως διάθεση για προσφορά και όχι για να απολαύσουναποδοχές καιοφίκια, ανθρώπους που θα διαχειρίζονται με σεβασμό τον κόπο και ταχρήματα τουφορολογούμενου δημότη και όχι μια διοίκηση που θα κατασπαταλά, προςεξυπηρέτησηορισμένων, πόρους και υλικά.
Στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι καλό για κανέναν νασυνεχίζει να ψάχνει καρέκλες και οφίκια. Προσωπικά, δεν έχω ανάγκη απόαυτά καιαυτό γιατί λόγω της επαγγελματικής μου ενασχόλησης με τους ανθρώπουςτου μόχθουόλου του Νομού, είχα τη δυνατότητα να δημιουργήσω ισχυρές σχέσεις καιφιλίεςπου ξεπερνούν τα στενά όρια του ορισμού σχέσης δημάρχου και δημότη.Άλλωστε 4χρόνια τώρα, ποτέ δεν διεκδίκησα τον τίτλο. Για όλους ήμουν καιπαραμένω αυτόςπου γνωρίζουν τόσα χρόνια. Είναι δεδομένη η συμπάθεια και η εκτίμησηπου τρέφωόχι μόνο για τους κατοίκους του Δήμου Βιστωνίδος, αλλά και για αυτούςτωνΑβδήρων και του Σελέρου. Ιδιαίτερα με τους Αβδηρίτες είναι γνωστές οισχέσειςπου έχω και διατηρώ και ειλικρινά στενοχωρήθηκα για την πικρία πουνιώσανε μετάτην αλλαγή της έδρας από τα Άβδηρα στη Γενισέα.
Στόχος μου δεν ήταν να εξασφαλιστώ οικονομικά αφού τέτοιοπρόβλημα δεν έχω και όταν φύγω από την πολιτική θα είμαι φτωχότερος απ’ότανεισήλθα.
Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη και την συνεχιζόμενη ανακύκλωσηεύρεσης υποψηφίων, που οδηγεί σε βεβιασμένες και καθοδηγούμενεςεπιλογές, αλλάκαι την συνεχιζόμενη ομφαλοσκόπηση της παράταξης στην οποία ανήκω,αποφάσισα ναμην είμαι υποψήφιος στον νέο Δήμο Αβδήρων, αλλά να παραμείνω ενεργόςπολίτηςαυτού μαχόμενος για το καλό του τόπου.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς που πραγματικάστάθηκαν δίπλα μου και πίστεψαν στις ίδιες αξίες και αρχές, αλλά καιαυτούς πουδιάλεξαν διαφορετικές αντιλήψεις, γιατί διδάχθηκα από καταστάσεις καισυμπεριφορές. Είναι γνωστό άλλωστε το αρχαίο ρητό «ουδείςαγνωμονέστερος τουευεργετηθέντος».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν ξεχνάμε οι ξανθιώτες κ. Κοντέ!»

Αντεπιτίθεται στα ‘κατηγορώ’ του βουλευτή Ξάνθης κ. Α. Κοντού σχετικά με τους χειρισμούς τ…