Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά το Ψυχολογικό Κέντρο

Αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά το Ψυχολογικό Κέντρο

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Σε ευχάριστο και ζωηρή κλίμα πραγματοποιήθηκε τοαποχαιρετιστήριο πάρτυ των παιδιών του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης στηναυλή τουκτιρίου, όπου οι οικοδεσπότες «φορώντας» την καλύτερή τους διάθεσηδημιούργησανμία εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα για να αποχαιρετήσουν τη σχολικήχρονιά πουέληξε. Τα παιδιά του Ψυχολογικού Κέντρου έφαγαν, χόρεψαν με τη συνοδείαζωντανής μουσικής και εκδήλωσαν τη χαρά τους για την παρουσία τωνκόσμου πουπαραβρέθηκε, προκειμένου να τιμήσει τη γιορτή τους. Πρόσωπα ευγενικάκαιχαρούμενα έβαλαν τα δυνατά τους για να ικανοποιήσουν τουςπροσκεκλημένους τους,στους οποίους προσφέρθηκε φαγητό και κρασί σ’ ένα όμορφο περιβάλλον,όπουαποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πόσο κοινωνικοποιημένα είναι αυτά ταπαιδιά καιπόσο ωφέλιμο είναι γι’ αυτά να έρχονται σε επαφή με τους υπόλοιπουςπολίτες τηςΞάνθης.
Παρών στην εκδήλωση ήταν βέβαια ο Μητροπολίτης Ξάνθης καιπρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου κ. Παντελεήμων, ο οποίος καλωσόρισε όσουςπαραβρέθηκαν στη γιορτή, που έχει καθιερωθεί πλέον να πραγματοποιείταιμε τοπέρας της σχολικής χρονιάς. Ο κ. Παντελεήμων ενημέρωσε ότι εντός ολίγωνημερώντα παιδιά θα βρεθούν στις κατασκηνώσεις της Περάμου για 20 ημέρες,προκειμένουνα κάνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια και τον Αύγουστο θα παραμείνουνστα σπίτιατους για να διατηρηθεί η επικοινωνία με την οικογένειά τους. «Από 1ηΣεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά», σημείωσε ο κ. Παντελεήμων,«προκειμένου και πάλι να τεθεί σε εφαρμογή ο σκοπός του Κέντρου πουείναι ηαξιοποίηση των ικανοτήτων των παιδιών και η ένταξη όσο το δυνατόνπερισσότερωνστην ελεύθερη αγορά». Για τους μαθητές του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης οΜητροπολίτης μετέδωσε τα συναισθήματα που μοιράζονται σχετικά με τηδυνατή τουςθέληση να ζήσουν και εκδηλώσουν τη χαρά που βιώνουν από την αγάπη καιτοενδιαφέρον που δηλώνει γι’ αυτά η παρουσία του κόσμου στην εκδήλωσήτους. Ο κ.Παντελεήμων δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του ιδίου, τωνπαιδιών,των γονέων και κηδεμόνων και των συνεργατών του Κέντρου για τησυμπαράσταση καιυποστήριξη από μέρους των τοπικών αρχών και του ξανθιώτικου λαού, μεειδικήμνεία στο Λύκειο των Ελληνίδων που προσέφερε ένα χρηματικό ποσό για τησχολικήγιορτή και το σύλλογο των Γυναικών Χωρίς Σύνορα για την τακτικήπαρουσία τουςστο κέντρο κρατώντας συντροφιά στα παιδιά και πηγαίνοντας μαζί τουςαπογευματινούς περιπάτους. Τέλος, ευχήθηκε: Παρά τις δυσκολίες τηςπατρίδας μαςνα συνεχίσει τη λειτουργία του το Ψυχολογικό Κέντρο».
Τη σπουδαιότητα της κοινωνικοποίησης των παιδιών με ΕιδικέςΑνάγκες υπογράμμισε και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ.ΘεοδώραΚόκλα, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, η οποίαχαιρέτησε τηνπροσπάθεια που γίνεται στο Κέντρο, τονίζοντας ότι «πρέπει να τύχει τηνυποστήριξης όλων μας». Επίσης, σημείωσε ότι: «η γιορτή αυτή είναιευκαιρία γιαμας τους πολίτες να δούμε το έργο που επιτελείται και να δείξουμε τησυμπαράστασή μας σε αυτά τα παιδιά που είναι πολίτες, απλά μεδιαφορετικέςικανότητες». Συμπλήρωσε δε, ότι αυτές οι προσπάθειες πρέπει ναυποστηρίζονται απότην Πολιτεία, την κοινωνία και φορείς που αναπτύσσουν δραστηριότητα στοχώρο,όπως είναι η Εκκλησία.
Τη σχολική γιορτή τίμησε επίσης ο νομάρχης Ξάνθης κ. ΓιώργοςΠαυλίδης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Ξυνίδη κ. ΓιώργοςΧαλόφτης,  οδήμαρχος Βιστονίδας κ. ΝίκοςΖλάτκος, καθώς και πλήθος εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων καισυλλόγων,καθώς και πολλοί συμπολίτες που υποστηρίζουν σθεναρά το έργο και τιςδραστηριότητες που επιτελεί το Ψυχολογικό Κέντρο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με στόχο το «μπλοκάρισμα» στην ανεργία

Τάξη στον τομέα της εργασίας σε μια εποχή αυξανόμενης ανεργίας επιχειρεί να βάλει το υπουρ…