Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης ο κ. Παυλίδης

Ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης ο κ. Παυλίδης

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Αν και επί μακρώ θεωρούνταν βέβαιη, επισημοποιήθηκε χθες ηυποψηφιότητα του νομάρχη Ξάνθης κ. Γιώργου Παυλίδη για τη θέση τουΠεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με δήλωση του ιδίου,όπου κάνειλόγο για την εκλογική κάθοδο ενός «ανεξάρτητου αυτοδιοικητικούπεριφερειακούσυνδυασμού» υπεράνω θρησκειών, καταγωγών και ιδεολογιών. Ο κ. Παυλίδηςπου μετον τρόπο αυτό θα λάβει τη στήριξη και όχι το χρίσμα της ΝέαςΔημοκρατίας, όπωςκαι επιθυμούσε και όπως είχε δηλώσει και στο «Ε» κατά τα πρώτα στάδιατωνεκλογικών ζυμώσεων, έχει ήδη ξεκινήσει την κατάρτιση του συνδυασμού,απευθύνοντας προσκλήσεις συμπόρευσης σε ορισμένους από τους στενότερουςσυνεργάτες του στην αυτοδιοίκηση.
Σχετικά με το πνεύμα που διέπει την απόφασή του ναδιεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη ο ίδιος, ανακοινώνοντας τηνυποψηφιότητάτου δήλωσε:
«Πολίτες από τους πέντε (5) σημερινούς Νομούς, τις νέεςπεριφερειακές ενότητες  τηςΠεριφερειακήςΑυτοδιοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποφασίσαμε, να δώσουμεπεριεχόμενο και ουσία στο δικαίωμα της κοινωνίας για αυτοδιοίκηση.
Κατερχόμαστε, με υπόδειξη της κοινωνίας, ως Ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός Περιφερειακός Συνδυασμός,ενωμένοι, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεοληψίες, θρησκείες καικαταγωγές,για την περιφερειακή κοινωνική και την αναπτυξιακή αναγέννηση. Θεωρώτιμή αλλάκαι βαριά ευθύνη να ηγηθώ αυτού του συνδυασμού, με κύριους οδηγούς  τηνκαθαρά αυτοδιοικητική μου στάση, τηνσυνέπεια, τις κοινωνικά οριοθετημένες αρχές και αξίες, την ανάπτυξη με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.
Με πλήρη επίγνωση της παρούσης καταστάσεως και τηςκοινωνικοοικονομικής κρίσεως, είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να εργασθούμε,με τηνσυνέπεια που αποδείξαμε διαχρονικά, για βαθιές ανατροπές  και ρήξεις, για μιαΑνατολική Μακεδονία-Θράκη, ισχυρή, με ανάπτυξη ανάλογη με την τεράστιας αξίας γεωστρατηγική- έωςτώρα  αναξιοποίητη -θέση της. Να μαςκάνει περήφανους και να ανέβει στην θέση που της αντιστοιχεί και τηςαξίζει.
Ως πολίτες του Έβρου, της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθηςκαι της Ροδόπης, ως συνδυασμός,  είμαστεαποφασισμένοι  ναπαλέψουμε ενωμένοι γιατην Περιφέρεια μας, την Ανατολική Μακεδονία Θράκη, να πάρουμε τις τύχεςτης σταχέρια μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Να τοποθετήσουμε  πρώτα το τοπικόπεριφερειακό συμφέρον.  Ναμείνουμε μακριά από τις λογικές, τα βάρη,τους διαχωρισμούς και τα χαρακώματα του χθες, που μας πίκραναν. Νασυναντήσει ηαυτοδιοίκηση τις θέσεις της κοινωνίας, που προπορεύεται και οδηγεί,μακριά απόξεπερασμένες  <<πολιτικές>>.Να δούμε τους νέους μας κατάματα. Να φέρουμε την τοπική αλλαγή, τηνελπίδα, τηναισιοδοξία.
Προσβλέπουμε  στονδιάλογο, την στήριξη  πολιτικώνκομμάτων,των κοινωνιών, των κοινωνικών ομάδων, κυρίως όμως των ανένταχτων καιδικαίωςαποστασιοποιημένων πολιτών αλλά και της έντονα προβληματισμένης νέαςγενιάς».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στα σενάρια για αγρίους

1. Οι ανοησίες που γράφονται και λέγονται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τις ενέργειες…