Ανακατασκευή γέφυρας στο Νέστο;

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
«Πράσινο φως» για νέα γέφυρα στο Νέστο, έδωσε το ΣτΕ καιαυτό ανοίγει το δρόμο για τον δήμαρχο Χρυσούπολης κ. Σ. Μιχαηλίδη, ναυλοποιήσει ένα έργο, τη σύνδεση δηλαδή με γέφυρα της Χρυσούπολης με τηνπαραποτάμια περιοχή του Νέστου και ταχωριά του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης. Πρόκειται για ένα έργο που χρόνια τώρασυζητιέται και είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και για το οποίοείναιενήμερος και ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου.
 
Είναι ένα αναπτυξιακόέργο…
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίζεται ο δήμαρχος Χρυσούπολης κ. Μιχαηλίδης από τογεγονός ότι «ξεκόλλησε» ένα έργο από το ΣτΕ, το οποίο το χαρακτηρίζει«αναπτυξιακού χαρακτήρα». Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ελευθερίαλόγου» Καβάλαςυπογραμμίζει: «Το έργο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα επικοινωνίας στιςδύοπλευρές. Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το συγκεκριμένο έργοπαρότιορισμένοι προσπάθησαν να το σταματήσουν και να το σαμποτάρουν, θα τουλοποιήσουμε γιατί θεωρούμε ότι είναι ένα αναπτυξιακό έργο». Νασημειώσουμε ότιόπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα,  ησχετική μελέτη για το έργο έχει ετοιμαστεί και έχει λάβει τιςαπαραίτητεςεγκρίσεις και ότι ουσιαστικά πρόκειται για ανακατασκευή της γέφυρας πουλειτουργούσε εκεί περί το 1939.
 
Ερωτηματικά από τονκ. Χατζηευαγγέλου
Το «Ε» δεν μπόρεσε, παρότι το επεδίωξε πολλάκις, ναεπικοινωνήσει με τον κ. Μιχαηλίδη, απευθύνθηκε όμως στον δήμαρχο Τοπείρου τον κ. Χατζηευαγγέλου ο οποίοςαντιμετώπισεμε σκεπτικισμό το όλο θέμα. Συγκεκριμένα ήταν ενήμερος, όπως μας πληροφόρησε, ότι είχαν γίνει παλιότερα τέτοιεςσυζητήσεις  για τοσυγκεκριμένο θέμα καιότι αυτό επανήλθε  απότο δήμαρχοΧρυσούπολης και στις προηγούμενες εκλογές, αφήνοντας να υπεννοηθεί ότιπιθανόννα επανέρχεται και πάλι τώρα που είναι προεκλογική περίοδος.
Οι επιφυλάξεις και τα ερωτηματικά του κ. Χατζηευαγγέλουστηρίζονται σ’ ένα πολύ βάσιμο σκεπτικό: Ο ίδιος και όλοι μας είμαστεγνώστεςτου τι εστί συνθήκη Ραμσάρ και πως στην Α΄ ζώνη δεν επιτρέπεται σχεδόνκαμιάδραστηριότητα. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν το ΣτΕ να δώσει το πράσινο φωςγια τηνκατασκευή γέφυρας στην παραποτάμια περιοχή του Νέστου που ανήκει στηνΑ’ ζώνη;Όλοι θυμόμαστε πόσο καθυστέρησε και το έργο της κατασκευής της γέφυραςτουΝέστου από την Εγνατία και τώρα δίνεται άδεια και για άλλη γέφυρα;
Στο θέμα θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ότι «σάπιο» υπάρχει στο… Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης

Κάτι «σάπιο» υπάρχει στο …Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης που έχει διαβρώσει και διαποτίσει …