Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 ‘Αγώνας δρόμου’ για τα κενά στα γυμνάσια και λύκεια του νομού

‘Αγώνας δρόμου’ για τα κενά στα γυμνάσια και λύκεια του νομού

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
«Βούιξε ο τόπος» από τη δήλωση της υπουργού Παιδείας κ ΆνναςΔιαμαντοπούλου σχετικά με τις δυσκολίες με τις οποίες το υπουργείο,εκπαιδευτικοί και μαθητές θα έρθουν αντιμέτωποι τη νέα σχολική χρονιά,αφούόπως σημείωσε «θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά μετά τη μεταπολίτευση».
Κυριότερο πρόβλημα που προκύπτει είναι οι κενές θέσειςεκπαιδευτικών, αφού το μαζικό κύμα συνταξιοδότησης, σε συνδυασμό με τονπεριορισμό των διορισμών, έφερε ελλείψεις, που δεν μπόρεσαν νακαλυφθούν ούτεμε την επιστροφή των αποσπασμένων. Η διάθεση που διαφαίνεται, αλλά καιαναγκαστική λύση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, είναι νασυμπληρώνονται όλες οι ώρες των εκπαιδευτικών, ανεξάρτητα από τη θέσηπουκατέχουν, ενώ δεν αποκλείονται και οι υπερωρίες για τη συμπλήρωση τωνκενών.
«Πονοκέφαλο» και ανησυχία προκαλούν οι κενές θέσεις πουεντοπίζονται και στα γυμνάσια και λύκεια του νομού Ξάνθης, αφού, όπωςπαραδέχεται ο προϊστάμενος του γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.ΓιώργοςΠαπαδόπουλος, ο οποίος και πρόσφατα ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα,ελλείψεις υπάρχουνκαι στα σχολεία της Ξάνθης. «Εκπαιδευτικοί, με αναρρωτική, άδειεςμητρότητας,οπωσδήποτε δημιουργούνται κενά, αλλά αυτά δεν είναι περισσότερα απόκάθε άλλησχολική χρονιά και πιστεύω ότι σύντομα θα καλυφθούν, χωρίς ναδιαταράξουν τηνομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς». Στα ίδια πλαίσια λοιπόν, με πέρυσιηκατάσταση στην Ξάνθη, με ελαφρώς αυξημένη την έλλειψη στο χώρο τωνφιλολόγων.
Ακόμη, ο κ. Παπαδόπουλος επιφυλάχθηκε να σχολιάσει τοναριθμό των αιτούντων συνταξιοδότησης, καθώς, όπως εξήγησε ολοκληρώθηκεμόνο ηπρώτη φάση και ενδέχεται κάποιοι να ανακαλέσουν πριν τηνοριστικοποίηση.
 
Με το πρώτο κουδούνικαι η ενημέρωση για τις αλλαγές
Εν τω μεταξύ σχολεία και γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσηςδεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για το αν, πώς και πότε θα ξεκινήσει ηεφαρμογή τωνμικρών αλλαγών στο πλαίσιο της προετοιμασίας των πανελλαδικών πουεξήγγειλε ηυπουργός Παιδείας. Οι αλλαγές αυτές αφορούν τον περιορισμό της ύλης(σταγυμνάσια μάλλον αρχικά), τον αριθμό των απουσιών, την προθεσμίαεπιλογής κατεύθυνσηςκ.ά. Όπως εξήγησε η υπουργός στόχος είναι να ελευθερωθεί ένα μέρος τουχρόνουτων μαθητών και να μην παρατηρείται το φαινόμενο οι μαθητές να λείπουναπό τοσχολείο για να διαβάσουν περισσότερο στο σπίτι ή το φροντιστήριο.
Ο κ. Παπαδόπουλος πάντως, μας ενημέρωσε ότι όλα αυτά θαδιευκρινιστούν και οι εγκύκλιοι θα σταλούν κατά την έναρξη της σχολικήςχρονιάς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…