Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Αγκά-Τσουκάλ στη μονομαχία του δήμου Μύκης

Αγκά-Τσουκάλ στη μονομαχία του δήμου Μύκης

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Σε μονομαχίατη δεύτερη Κυριακή θακληθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοιγια το δήμοΜύκης ο νυν δήμαρχοςΜουσταφά Αγκά και οσυνυποψήφιός του κ. Μουσταφά Τσουκάλ, οι οποίοι ηγήθηκαν τον συνδυασμών πουυπερίσχυσαν με30,9% και 27,88%, αντίστοιχα.Και οι δύο εμφανίζονταιστο«Ε» συγκρατημέναευχαριστημένοιγια το αποτέλεσμα,σημειώνονταςωστόσο ότι κρίσιμηείναι η επόμενηΚυριακή. Αμφότεροιστηλιτεύουν ότι πολύ μεγάλοςήταν ο αριθμόςτων άκυρωνψηφοδελτίων, πράγμαπου θαήταν αυθαίρετο να μεταφερθείμόνοως μήνυμαδιαμαρτυρίας,αφού πολλοίήταν οι δημότεςπου μπερδεύτηκανμετους δύο φακέλους και τις δύοκάλπες, μεδεδομένοότι σε κάποια εκλογικά κέντρατα έπαιρναν και τα δύο μαζίπίσω από το παραβάν. Και πράγματι,τα άκυρα ψηφοδέλτια στο δήμοΜύκης καταλαμβάνουνένα σημαντικόποσοστό, αν σκεφτεί κανείςότι ακυρώθηκαν 921 ψηφοδέλτια από τους 14.100 ψηφίσαντες συνολικά, τοοποίο καιμπορείνα διαμορφώσειτο αποτέλεσμα,δεδομένουότι Αγκά και Τσουκάλ είχαν λιγότερο από 300ψήφους διαφορά. Αξιοσημείωτοείναι επίσης, σύμφωναμετα όσα καταθέτουν οι δύουποψήφιοι δήμαρχοι,ότι δενγνωρίζουν τι στάση θα κρατήσουν οι άλλοι δύο συνυποψήφιοι ΜουτζαχίτΝτουκιαντζήκαι ΤζεμήλΚαπζά όσον αφοράστο δεύτερο γύρο, ωστόσο μέσαστην εβδομάδαπροτίθενται ναπραγματοποιήσουνεπαφές μαζίτους.
 
«Οισυνδημότες μου αναγνωρίζουν το έργο μου και τη στάση πουκράτησα χωρίς να κάνω διακρίσεις»
Στις δηλώσεις τους στο «Ε» ο νυν δήμαρχοςΜύκης κ. Μουσταφά Αγκά εμφανίζεταιευχαριστημένοςγια τοπροβάδισμα,αλλά εκφράζει τημηικανοποίησή του από τογεγονός ότι δεν κατάφερε να κατακτήσει το πολυπόθητο 50+1 από την πρώτηΚυριακή. «Πιστεύω ότι και οι άλλοι 3 συνυποψήφιοί μουεξεπλάγησαν μεαυτή την εξέλιξη, είχαμεελπίδες για νίκη μετηνπρώτη Κυριακή κι εγώ ο ίδιος ευελπιστούσα σε μεγαλύτεροποσοστό», σημειώνειο κ.Αγκά, τονίζοντας αφενός ότι ξεκινά ένας σκληρός αγώνας για τη δεύτερηΚυριακήκαι αφετέρου ότι θα επιθυμούσετη στήριξή του από τους έτερους δύο συνυποψήφιους που βγήκαν εκτόςπαιχνιδιού,καθώς ποτέ δεν είχε κάποια αντιπαλότητα ή σύγκρουση μαζίτους. Ακόμη,υπογραμμίζειότι τηνεκλογική διαδικασία στο δήμοΜύκης αμαύρωσεο μεγάλοςαριθμόςάκυρων ψηφοδελτίων, πουδείχνει ότι «η οργάνωση δεν ήταν καλή και ο κόσμοςμπερδεύτηκεμετους δύο φακέλους. Έπρεπε ναείναι πιο εμφανέςποιοψηφοδέλτιο πάει πού και να υπάρχει σωστή καθοδήγηση από τα άτομα πουβρισκόταν σε εκλογικάκέντρα». Καλώντας στους συνδημότεςτου να τον στηρίξουν στο δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησηςο κ. Αγκά επισημαίνει:«Δούλεψασα δήμαρχοςχωρίς διακρίσειςκι αυτό φαίνεται από την εμπιστοσύνηπου ανανεώνεται στο πρόσωπό μου.Σαφώς δε μπόρεσανα καλύψωτο 100% αλλά ποιος μπορεί;Ηκρίση επικρατεί παντού και πολλοί δυσαρεστήθηκαν από την περικοπή τωναυτοδιοικητικών πόρων, αλλά γι’ αυτό ευθύνεται η κεντρική πολιτική καιόχι εμείς».
 
«Πιστεύωότι ο λαός επιθυμεί την αλλαγή στο δήμο Μύκης»
Με την πεποίθηση ότι οι δημότεςτου δήμουΜύκης επιθυμούντην αλλαγή και θα μεταφέρουναυτή τη βούλησή τουςστην κάλπη, εμφανίστηκεμετις δηλώσεις του στο «Ε» ο κ.Μουσταφά Τσουκάλ, ο οποίος σημείωσεότι το αποτέλεσματου πρώτουγύρου ήταν θετικό, «αλλά τη δεύτερη Κυριακή θα τα πάμεκαλύτερα». Προς το παρόν, ο κ. Τσουκάλ δε γνωρίζειτη στάση θα κρατήσουν οι κύριοι Καπζά και Ντουκιαντζή, αλλά σκοπεύει ναπραγματοποιήσειεπαφές αυτή την εβδομάδακαι βέβαια να επισκεφτεί όσοπερισσότερα χωριά του νομούγίνεται μέχριτη στιγμήτης τελικής κρίσης σε πέντε ημέρες.Και ο κ. Τσουκάλ αναφέρεταικατά τη συνομιλίαμαςστο μεγάλοαριθμόάκυρων ψηφοδελτίων, εκφράζοντας την ελπίδα τη δεύτερη Κυριακή που ηδιαδικασίαείναι πιο απλή και έχει ήδη υπάρξει μιαπρώτη επαφή από τον πρώτο γύρο, να μειωθούνσημαντικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ανατροπή» με Μπεκτές αντιδήμαρχο

Μπορεί να μην έκανε μεγάλες αλλαγές στους αντιδημάρχους του ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Σ…