Αφήνουν τις εικόνες να μιλήσουν…

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Στον οικισμό του Δροσερού, όπου ανάμεσα στις 5.000 τσιγγάνικεςψυχές, μερικά παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο ώστε να μάθουν ελληνικά, ναμορφωθούν, να αφομοιωθούν και να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους γιατουςίδιους, τις οικογένειές τους και τον οικισμό τους. Πολλές φωνές λένεμεγαλόστομα για το αγαθό της εκπαίδευσης, την πολιτισμική και κοινωνικήαφομοίωση, τις μειονότητες, ωστόσο οι τριτοκοσμικές εικόνες πουαπέστειλαν στο«Ε» οι καθηγητές του 8ου Γυμνασίου, που βρίσκεται στο Δροσερό,αποκαλύπτουν ότιτόσο το άψυχο όσο και το έμψυχο δυναμικό του σχολείου βρίσκεται στοέλεοςατίθασων μαθητών και κυρίως εξοσχολικών, που θέτουν σε κίνδυνο τηνυγεία καιτην ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.
Με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που απέστειλαν οι καθηγητέςτου 8ου Γυμνασίου αφήνουν τις εικόνες «να μιλήσουν» και να δώσουνβαρύτητα στοεπιτακτικό αίτημά τους για μεταστέγαση του σχολείου. Το θέμα είχεεπανέλθειπρόσφατα με αφορμή την επίθεση αγνώστου-επίδοξου ληστή και τοντραυματισμό τηςδιευθύντριας του σχολείου, οπότε και αποκαλύφθηκαν (με σχετικό ρεπορτάζτου «Ε»και επιστολή της ΕΛΜΕ) πτυχές των τριτοκοσμικών συνθηκών λειτουργίαςτουσχολείου, με κλοπές κλιματιστικών, διαρρήξεις και καταστροφές.
Σκουπίδια, ακαθαρσίες, βρωμιά και καταστροφές είναι εικόνεςκαθημερινότητας στο χώρο του σχολείου, όπως αποκαλύπτουν οι καθηγητές,οιοποίοι, αν και είναι σε ένα πόστο εξαιρετικά ευαίσθητο με μαθητέςατίθασους, μηεπιμελείς και απείθαρχους κάποιες φορές, έχουν να αντιμετωπίσουνπαράλληλα καιαυτή την πραγματικότητα ενός σχολείου που θυμίζει ερείπιο ή θύμαανελέητωνεπιδρομών.
Η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου αν και γνωρίζει ότι τοθέμα της μεταστέγασης έχει διευθετηθεί, φέρνει και πάλι το ζήτημα στηδημοσιότητα, με σκοπό να επισπευστούν οι διαδικασίες για να μην υπάρξειάλληαναβολή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άλλοι πάνε, άλλοι έρχονται και κάποιοι ‘δε το κουνάνε’

Τα έβαλαν κάτω, έκαναν τις συναντήσεις τους και όρισαν τους νέους αντιδημάρχους οι δήμαρχο…