Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 ‘Βουνό’ τα σκουπίδια στην είσοδο του 13ου νηπιαγωγείου

‘Βουνό’ τα σκουπίδια στην είσοδο του 13ου νηπιαγωγείου

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Τη διαμαρτυρία των κατοίκων της Νεάπολης έχει προκαλέσει ησυσσώρευση των σκουπιδιών στην είσοδο του 13ου νηπιαγωγείου. Οι γονείςανησυχούν για την υγιεινή των παιδιών τους που καθημερινά εισέρχονταικαιεξέρχονται από το σημείο, αλλά στην αίτηση της δασκάλας να μεταφερθούνοι κάδοιπαραπέρα η απάντηση των υπαλλήλων της καθαριότητας ήταν ότι ο χώρος πουπροβλέπεται για τους κάδους και βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω είναικατειλημμένος από κλαδιά και ξύλα.
Κάποιοι περίοικοι μάλιστα, καταγγέλλουν ότι κάποιοι κάτοικοιτης περιοχής μεταφέρουν εκεί τους κάδους τους για να μην είναι μπροστάστοσπίτι τους, ενώ προσθέτουν ότι παρατηρείται και καθυστέρηση στη συλλογήτωνσκουπιδιών ορισμένες φορές.
Ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Γιαντζόγλου, υπεύθυνος για τοντομέα της καθαριότητας δηλώνει κατηγορηματικά ότι τα σκουπίδιαμαζεύονται ανάτρεις ημέρες από την περιοχή, ωστόσο παραδέχεται ότι μεγάλο πρόβλημαπροκαλείσυνεχώς το φαινόμενο οι κάτοικοι να αφήνουν μεγάλες ποσότητες απόκλαδιά στουςκάδους οποιαδήποτε μέρα με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται και να«φρακάρουν» τουςκάδους, αφού το φορτηγό για τη συλλογή τέτοιου είδους μπαζών είναι ένακαιμπορεί να περνάει μία φορά την εβδομάδα. «Αφήνουν κλαδιά, ξύλα ακόμακαιμπανιέρες και πλακάκια και δεν ειδοποιούν, οπότε αυτά μπορεί να μείνουνστοπεζοδρόμιο και μία εβδομάδα!» λέει ο κ. Γιαντζόγλου σημειώνοντας ότι «οπολίτηςπρέπει να το αναφέρει για να πάμε να τα συλλέξουμε, από την περιοχή τηςΝεάπολης έχουμε μαζέψει κλαδιά πάνω από 50 φορές».
Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι κάτοικοι να ειδοποιούν εκτων προτέρων τη διεύθυνση καθαριότητας του δήμου για την απόρριψημπαζών, ώστενα είναι ενήμερη και να στείλει το φορτηγό άμεσα να τα μαζέψει.Μάλιστα, η μηενημέρωση των αρμοδίων επισείει και την ποινή του προστίμου, σύμφωνα μετοσχετικό κανονισμό. Εξάλλου, μόνο με τη συνειδητοποίηση και υπευθυνότητααπό τηνπλευρά όλων μας θα διατηρηθεί η πόλη καθαρή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άλλοι πάνε, άλλοι έρχονται και κάποιοι ‘δε το κουνάνε’

Τα έβαλαν κάτω, έκαναν τις συναντήσεις τους και όρισαν τους νέους αντιδημάρχους οι δήμαρχο…