Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Βρόχος οι αποζημιώσεις για δήμο και δημότες

Βρόχος οι αποζημιώσεις για δήμο και δημότες

0

Κραυγές διαμαρτυρίας υψώνουν οι κάτοικοι της οδού Σκρα (κάθετη στην οδό Κλεμανσώ, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου) και καταφέρονται με σθένος κατά της δημοτικής αρχής καταλογίζοντάς της ολιγωρία και αδιαφορία για το πρόβλημά τους που τους ταλανίζει εδώ και δύο χρόνια και  παρά το γεγονός όπως δηλώνουν ,  ότι το έχουν γνωστοποιήσει στους αρμόδιους αντιδημάρχους και στον ίδιο τον δήμαρχο μέχρις στιγμής δεν έγινε τίποτε και η μόνη απάντηση που πήραν από το δήμαρχο είναι: «…περιμένουμε δικαστικές αποφάσεις».

Μπλοκάρουν τη διάνοιξη της Σκρα οι αποζημιώσεις

Η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος είναι ότι εκκρεμούν αποζημιώσεις σε ένοικους – ιδιοκτήτες δύο κτισμάτων που παρακωλύουν την διάνοιξη της Σκρα, έργο που ξεκίνησε από το 2007. Τα δύο κτίσματα  – ένα σπίτι ιδιοκτησίας της κας Τσαγκαλίδου και ο μισός αύλιος χώρος σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της κας Σαριπανίδου, τα «παίρνει» ο δρόμος και οι ιδιοκτήτριες ζητούν νόμιμη αποζημίωση. Όμως μέχρι στιγμής κοινώς «δεν τα βρήκαν με το δήμο» και η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια. Το θέμα όμως περιπλέκεται τόσο από το νομικό πλαίσιο όσο  από το χρονοβόρο της διαδικασίας και το αποτέλεσμα είναι αυτό που μας περιγράφουν οι κάτοικοι της Σκρα που συνάντησε το  «Ε» επί τόπου: «Βλέπετε τα χάλια μας! Είναι εικόνα αυτή, είναι έργο αυτό; Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα, ούτε να παρκάρουν. Αυτό το κτίσμα είναι της  κας Τσαγκαλίδου και το απέναντι οικόπεδο της κας Σαριπανίδου οι οποίες θέλουν νόμιμα αποζημίωση. Να την πάρουν! Γιατί αδρανεί η δημοτική αρχή και δεν έρχεται να αποκαταστήσει το υπόλοιπο κομμάτι της Σκρα;

Έχουμε απευθυνθεί στον κ. Τριμίντζιο, στον κ. Μούρκα, πήγαμε στον δήμαρχο και μας είπε: «περιμένουμε τις αποφάσεις», διατείνεται ο κ. Κακουλιάδης Αθανάσιος οικοπεδούχος σε πολυκατοικία της οδού Σκρα.

«Έχω αγοράσει δυο διαμερίσματα και ένα πάρκινγκ στη νεόκτιστη οικοδομή (ακριβώς απέναντι από το σπίτι της κας Τσαγκαλίδου) Όχι μόνο δεν μπορώ να παρκάρω το αυτοκίνητό μου στο πάρκινγκ μου αλλά ούτε μηχανάκι μπορώ να παρκάρω. Έχω πληρώσει το πάρκινγκ στην Εφορία όλα είναι νόμιμα και ταλαιπωρούμαι. Όπως βλέπετε απ’ εδώ δεν περνάει τίποτε, ούτε πυροσβεστική, ούτε ασθενοφόρο, ούτε φορτηγό να ξεφορτώσει τα έπιπλα στα σπίτια μας.

Όταν βρέχει με τα όμβρια γίνεται λίμνη! Πού θα πάει και πόσο θα τραβήξει αυτή η υπόθεση;», λέει Γιορούκ Ισμέτ, ένοικος πολυκατοικίας στη Σκρα.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να μπούμε μέσα στην οικοδομή, δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα με την ανέγερση της οικοδομής με τα φορτηγά, τις μπετονιέρες και συνεχίζεται. Περνάνε τα αυτοκίνητα, καβαλάνε τα πεζοδρόμια των άλλων οικοδομών , γίνονται φθορές, οι ένοικοι διαμαρτύρονται και ο δήμος αδρανεί εδώ και 2 χρόνια», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος Βασίλης οικοπεδούχος της νεόκτιστης οικοδομής.

Δήμος: «Ακολουθούμε τη δικαστική οδό»

Το «Ε» απευθύνθηκε στον κ. Χρήστο Μούρκα αντιδήμαρχο στην Πολεοδομία όταν ξεκίνησε το έργο, ο οποίος μας πληροφόρησε ότι εφ’ όσον δεν υπήρξε συμφωνία με την κα Σαριπανίδου για το ποσό της αποζημίωσης  η υπόθεση έχει ανατεθεί στον νομικό σύμβουλο του δήμου και ακολουθείται η διαδικασία που ορίζει ο νόμος δηλαδή το δικαστήριο θα ορίσει την αξία της μονάδας. Παράλληλα ο κ. Μούρκας όπως και ο κ. Τριμίντζιος που ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα είπαν ότι σε περιπτώσεις σαν και αυτές ο νόμος ορίζει να αποζημιώνουν οι επωφελούμενοι παρόδιοι, ο δε δήμος να αποζημιώνει μόνο για τα επικείμενα(κτίσματα , τοιχία κ.λ.π.).

Σαριπανίδου: «Θέλουν να μου το πάρουν με το έτσι θέλω…Είναι 72 τ.μ. αυτό το κομμάτι και θέλω να αποζημιωθώ…Ούτε παράλογη είμαι, ούτε παράνομη»

Η κα Σαριπανίδου μιλώντας στο «Ε» τονίζει: «Όλα αυτά που λέει ο δήμαρχος και οι συν αυτώ είναι λόγια του αέρα…Το οικόπεδο μου είναι ρυμοτομούμενο έχω συμβόλαιο ιδιοκτησίας. Αγοράστηκε από τους γονείς μου το 1964. Θέλουν να μου το πάρουν με το έτσι θέλω…Είναι 72 τ.μ. αυτό το κομμάτι και θέλω να αποζημιωθώ…Ούτε παράλογη είμαι, ούτε παράνομη. Με το έτσι θέλω μπήκαν με μπουλντόζες μες στην αυλή μου …Διεκδικώ το δίκιο μου».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» κ. Χρίστος Πούλιος έχει αναφερθεί πολλές φορές στο Δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των αποζημιώσεων επιρρίπτοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή για τη συμπεριφορά της απέναντι στους πολίτες: «Το χουμε ξαναπεί! Δεν μπορεί ο δήμος να κρατά ομήρους του πολίτες επί χρόνια. Ο δρόμος στη Σκρα πρέπει ν’ ανοίξει και να εφαρμοστεί ο νόμος. Να δοθεί άμεσα η νόμιμη αποζημίωση».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πολλών λογιών φαγιά όλα …πατάτες!»

Με το που άρχισε ν&#…