Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Βρέθηκε στέγη για την άστεγη Σιμπέλ

Βρέθηκε στέγη για την άστεγη Σιμπέλ

0

Βρήκε στέγη τελικά η άστεγη Σιμπέλ, χάρη στην προσωπική και επισταμένη ενασχόληση της κα Χρύσας Καζαντζοπούλου, του συλλόγου Αιμοδοτών, χάρη στην έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας κάποιων πολιτών που έβαλαν το χέρι στην τσέπη και μέχρι τώρα κάλυπταν τα έξοδα ξενοδοχείου και τη διατροφή αλλά και χάρη στη δημοσιοποίηση του θέματος που «λάδωσε» τις μηχανές υπηρεσιών και τις κινητοποίησε.
Όπως πληροφορηθήκαμε από την κα Καζαντζοπούλου ήδη έχει νοικιαστεί ένα σπίτι 87 τ.μ. επί της Μακρυγιάννη με 200 ευρώ και έχουν πληρωθεί 2 ενοίκια. Τα ξενοδοχεία «Νατάσσα» και «Πάρης» που διέμεινε η Σιμπέλ προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν τα χρειώδη (κλινοσκεπάσματα, κρεβάτια), ενώ γίνονται ενέργειες με αλλεπάλληλες κρούσεις της κας Καζαντζοπούλου προς τον δήμο να μην χρεώνει η ΔΕΥΑΞ το νερό, η ΔΕΗ το ρεύμα έως ότου η κοπέλα βρει μια δουλειά και σταθεί στα πόδια της.
Παράλληλα να σημειωθεί ότι η υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας έχει καταβάλλει το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ για τους απροστάτευτους, ενώ παράλληλα της καταβάλλεται το επίδομα πολυτέκνων.
Και ως καταδεικνύεται η Σιμπέλ στάθηκε τυχερή μες στην ατυχία της όμως το πρόβλημα παραμένει. Πόσες είναι η Σιμπέλ μέσα στην Ξάνθη που δεν έχουν πού την κεφαλή κλίνε. Γι αυτό το «Ε» κατέθεσε την πρόταση να ιδρυθεί επιτέλους στην Ξάνθη είτε από τον Δήμο είτε από την Νομαρχία μια «Στέγη Αστέγων».
Ευελπιστούμε η πρότασή μας αυτή να τύχη ευήκοων και ευαίσθητων ώτων!
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

 «Υποτροφίες  του ιδρύματος Fulbright»

Κάθε χρόνο το  Ίδ …