Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Βάλτε στοπ στην πολιτική που γεννά τη φτώχεια

Βάλτε στοπ στην πολιτική που γεννά τη φτώχεια

0

Την Ξάνθη επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη 21 Μαΐου το μεσημέρι στο πλαίσιο των περιοδειών του εν’ όψει των ευρωεκλογών και της ομιλίας του στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το απόγευμα της ίδιας μέρας. Συνοδευόμενος από την υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τη δημοσιογράφο Ντιλέκ Χαμπίμπ από την Κομοτηνή, τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Καλιαμπάκα και κομματικά στελέχη της Ξάνθης, περιόδευσε στη Δημοτική αγορά της Ξάνθης όπου χαιρέτησε τους καταστηματάρχες και αντάλλαξε… ατάκες για την κατάσταση στην αγορά…δημοσκοπώντας έμμεσα και την πρόθεση ψήφου του κόσμου στις ευρωεκλογές. Στη συνέχεια στην έξοδο της αγορά και επί της οδού 40 εκκλησιών συνάντησε μαθητές από την μειονότητα όπου είχε μια συζήτηση μαζί τους για …ποδοσφαιρικά αλλά και μαθητικά θέματα.
Ακολούθως έκανε μια βόλτα επί της 28ης Οκτωβρίου χαιρετώντας τους καταστηματάρχες και τον κόσμο και κατέληξε στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία (αρχή Βασ. Κωνσταντίνου).
Βάλτε στοπ στην πολιτική που γεννά τη φτώχεια
Στο σημείο αυτό έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ: «Τα κόμματα του 2% των μαύρων ταμείων της Siemens προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τεχνητής πόλωσης και ανούσιας αντιπαράθεσης προκειμένου να κρύψουν τις αιτίες των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Να κρύψουν τις αιτίες της ανεργίας της υποαπασχόλησης της ακρίβειας της φτώχειας. Τη ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα λιτότητας για μετά τις ευρωεκλογές. Δίνει 7,5 δις σε εύρωστες επιχειρήσεις χαρίζοντας χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία ή επιδοτώντας την ελαστική απασχόληση, ενώ από τον Οκτώβρη και μετά έχουμε πάνω από 160.000 απολύσεις. Όσο και αν θέλουν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα οι πολίτες τα ζουν καθημερινά και θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη. Θα δώσουν μια απάντηση για να σταματήσουν όσοι θέλουν να μας βάλουν νέα μέτρα. Και η απάντηση θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα. Στοπ στα νέα μέτρα, στοπ στην πολιτική που γεννά νέα φτώχεια και ανισότητες».
Δεν είναι «μαϊντανοί» οι υποψήφιοί μας από την μειονότητα
Αναφορικά με την υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της κας Ντιλέκ ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζει τους υποψήφιους από την μειονότητα ως μαϊντανούς αλλά ως συντρόφους σ’ ένα κοινό αγώνα
«Εδώ και πολλά χρόνια δίνουμε αγώνα προκειμένου να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση από την πλευρά της κεντρικής πολιτείας απέναντι στους συμπολίτες μας της μειονότητας. Δεν είναι απλά μια τιμητική θέση Η Ντιλέκ Χαμπίμπ είναι μια συντρόφισσα που αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια μέσα από την μειονότητα, μέσα από τον κοινωνικό ιστό για τα δικαιώματα της μειονότητας. Ο αγώνας που δίνουμε είναι κοινός. Δεν θέλουμε τους συμπολίτες μας από την μειονότητα ως μαϊντανούς στα ψηφοδέλτιά μας, τους θέλουμε ως ισότιμους συμμέτοχους σ’ ένα κοινό αγώνα που δεν σταματάει όταν κλείνουν τα φώτα των εκλογών αλλά συνεχίζεται προκειμένου να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των συμπολιτών μας της μειονότητας».
Τράπεζα ειδικού σκοπού για επιχειρήσεις και Στέγη προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Τέλος ερωτηθείς για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, τη δημιουργία δηλαδή τράπεζα ειδικού σκοπού δημόσιου χαρακτήρα που θα δίνει άτοκα δάνεια στις επιχειρήσεις ο κ. Τσίπρας επεξήγησε: «Είναι μια πρόταση που καταθέσαμε μέσα στη δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Μεταξύ άλλων προτείναμε την μετατροπή του ταμείου Εγγυοδοσίας που δίνει δάνεια μονάχα στις επιχειρήσεις που έχουν χρήματα κα σ’ αυτές που στενάζουν δεν δίνει, προτείναμε την μετατροπή του σε τράπεζα ειδικού σκοπού, δημόσιου χαρακτήρα, προκειμένου να δώσει άτοκα δάνεια και μαζί με την Εθνική Τράπεζα που ζητάμε να επαναεθνικοποιηθεί και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προτείνουμε τράπεζα ειδικού σκοπού για τη στέγη των νέων ανθρώπων. Αυτές οι προτάσεις μας αποσκοπούν στο να καθοδηγηθεί ο ανταγωνισμός στο χρηματοπιστωτικό σύστημα προς όφελος των δανειοληπτών και όχι προς όφελος των τραπεζιτών που κερδίζουν δισεκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να κερδίζουν εις βάρος των πολιτών και ιδιαίτερα τώρα που έχουμε οικονομική κρίση».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

Αναπτερώνονται ο…