Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Τρία χρόνια από τη δημιουργία της δημοτικής παράταξης Πολίτες για την Αλλαγή

Τρία χρόνια από τη δημιουργία της δημοτικής παράταξης Πολίτες για την Αλλαγή

0

Τις ημέρες αυτές, θα κυκλοφορήσει διανεμόμενο, ένα φυλλάδιο της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 3 περίπου χρόνων δημιουργίας και λειτουργίας της.
Η εφημερίδα μας εξασφάλισε το περιεχόμενο αυτής της δημόσιας επαφής και επικοινωνίας με τους δημότες και το παραθέτει προς μεγαλύτερη ενημέρωσή τους.

Ξάνθη 2007-2009

Όταν η πολιτική γίνεται επάγγελμα και χάνει την ουσία της πολιτικής της…

Αγαπητοί συνδημότες,

Το 2006 ξεπρόβαλε, μετά από πολλά χρόνια, μία νέα δυναμική για το Δήμο Ξάνθης, υποσχόμενη συνέχεια και συνέπεια λόγων και πράξεων, δεσμευόμενη για ένα αύριο καλύτερο, που το δικαιούμαστε όλοι!
Με γνώμονα τον πολίτη, αλλά και την αναγκαιότητα για ΑΛΛΑΓΗ στην ΠΡΑΞΗ ονομάσαμε αυτή τη δυναμική «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΑΛΛΑΓΗ».
Τώρα, 2 ½ χρόνια μετά, μπορούμε να στεκόμαστε περήφανοι απέναντί σας και να σας κοιτάμε στα μάτια, γιατί οι ΠΟΛΙΤΕΣ είναι στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Θέλαμε και θέλουμε ένα Δήμο ανοιχτό και εσένα, τον πολίτη, κοινωνό και συμμέτοχο στις αποφάσεις που σε αφορούν.
Αυτό παλεύουμε να πετύχουμε όλον αυτό τον καιρό.
Αγωνιζόμαστε για τη συνδιαμόρφωση του μέλλοντος του τόπου μας γιατί εδώ θα ζήσουμε και εμείς και τα παιδιά μας.
Μάθαμε πολλά αυτά τα 2 ½ χρόνια στην αντιπολίτευση, αλλά δώσαμε και μαθήματα ήθους, διαφάνειας και αξιοπρέπειας.
Η ώρα των επόμενων εκλογών σιγά – σιγά φτάνει και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη Διοίκηση του Δήμου.
Η δική σου ενεργή, συμμετοχική παρουσία στα κοινά, μας δίνει την ευκαιρία να προσπαθήσουμε, για να πετύχουμε και να χτίσουμε μαζί όσα ονειρευόμαστε για τον τόπο μας.
Η Ξάνθη, η πόλη με τις χίλιες ομορφιές μπορεί να γίνει η πόλη με τις χίλιες ευκαιρίες για τους πολίτες της!
Μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας, καλύτερη!

Χρίστος Πούλιος
Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης
«ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ»

Ως παράταξη, εσείς οι πολίτες, μας κατατάξατε στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, κάτι που σήμαινε για εμάς συνεχή επαγρύπνηση για όλα τα θέματα, προς πάσα κατεύθυνση απέναντι σε μία Δημοτική Αρχή όπου ο «σκληρός της πυρήνας» με τους πολλές φορές εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, όχι απλά δεν ήθελε νέες ιδέες και προτάσεις αλλά ενοχλούνταν κι από πάνω όταν τις υποβάλαμε! Δεν μας πήρε και πολύ για να καταλάβουμε το γιατί. Αυτό που τους ενδιέφερε και τους ενδιαφέρει, είναι να κρατήσουν τα στεγανά του Δήμου και τη διαχειριστική τους λογική, γιατί μέσα από αυτή αποκτούν κοινωνική και άλλη δύναμη…
Έτσι εμείς κάναμε πράξη, τα αυτονόητα:
Δημοσιοποιήσαμε στα ΜΜΕ και στους πολίτες τις συνεδριάσεις, τα θέματα που συζητούνται και τις αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής, της ΔΕΥΑΞ και των λοιπών Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Δήμου. Εμείς θέλουμε να μαθαίνει ο απλός κόσμος τι συζητείται και τι αποφασίζεται γι’ αυτόν, χωρίς αυτόν!
Καταθέσαμε και συνεχίζουμε να καταθέτουμε το αίτημα για επίσημη δημοσιοποίηση όλων των αποφάσεων του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων στην ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε να πληροφορούνται οι συνδημότες μας έγκαιρα και για τις προσλήψεις με σύμβαση. Χρόνια τώρα προσλαμβάνουν με συμβάσεις στο Δήμο, στη ΔΕΥΑΞ, στην ΕΑΠΑΞ, στη ΔΕΑΞ, στον Αθλητικό Οργανισμό, στους Παιδικούς Σταθμούς κι αλλού τους ημετέρους. Κι όταν έλθει η ώρα για προκήρυξη θέσεων μέσω ΑΣΕΠ με μοριοδότηση σαφώς πλεονεκτούν όσοι είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη».
Ελέγχουμε – και δυστυχώς αυτά που βρήκαμε άγγιξαν συχνά τα όρια των σκανδάλων και προξένησαν το ενδιαφέρον και την παραγγελία εισαγγελικής έρευνας – όλες τις προμήθειες υλικών, τις τιμές, τους διαγωνισμούς και κάθε πράξη που αγγίζει τα όρια της αδιαφάνειας.
Αναδείξαμε το θέμα της οικτρής οικονομικής (και όχι μόνο) κατάστασης της ΔΕΥΑΞ. Με στοιχεία αποδείξαμε ότι το 1999 η ΔΕΥΑΞ είχε χρέη 1 εκατ. Ευρώ και σήμερα 10 εκατ. ευρώ!!! Δεν υπάρχουν χρήματα για να χρηματοδοτήσει τα έργα και παράνομα επέβαλαν χαράτσι 20€ στον καθένα μας. Πότε επιτέλους θα αναλάβει τις ευθύνες του ο επί 10ετία Δήμαρχος κ. Στυλιανίδης;
Η πόλη έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του κυκλοφοριακού. Κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο και καμία πρόβλεψη για την αντιμετώπισή του. Όσα έρθουν κι όσα πάνε! Ζητήσαμε νέα Δημοτικά παρκινγκ, επέκταση του υφισταμένου Δημοτικού παρκινγκ παράλληλα με το έργο της ενοποίησης των πλατειών, δημοτική συγκοινωνία, λωρίδες για ποδήλατα, ελεύθερα πεζοδρόμια. Δεν έγινε τίποτα. Τώρα τελευταία και προφανώς υπό την πίεση της αδυσώπητης πραγματικότητας ξανασυζητούν το θέμα της επέκτασης του Δημοτικού παρκινγκ και της δημιουργίας νέου στον χώρο της Ζωαγοράς μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Τι θα κάνουν άραγε; Θα ξανασκάψουν τη στιγμή που η ενοποίηση των πλατειών προχωράει; Ισχυρίζονται ότι κάνουν συνεχώς έργα στην πόλη.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πληθώρα αποσπασματικών έργων εδώ κι εκεί, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική, χωρίς συγκεκριμένη στρατηγική για το μέλλον. Ποιο αλήθεια από αυτά τα έργα θα δημιουργήσει νέες θέσεις στάθμευσης, θα ελευθερώσει τα πεζοδρόμια, θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων;
Προτείναμε τη δραστική μείωση των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με αδιάβλητα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και το αρνήθηκαν. Ένα χρόνο μετά, για ελάχιστους συνδημότες μας, τα μείωσαν κατά 20%(αφού πρώτα τους τα αύξησαν κατά 17%!). Κι όσο για την ίδρυση Δημοτικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που τους προτείναμε ούτε που ήθελαν ν’ ακούσουν.
Ζητήσαμε τη θέσπιση μεταπτυχιακών υποτροφιών για νέους Ξανθιώτες επιστήμονες με ειδικότητες που χρειάζεται ο Δήμος και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις και την στην συνέχεια 3 έτη επ’ αμοιβή απασχόλησή τους. Το αρνήθηκαν «μετ’ επαίνων» γιατί λέει «ήταν πολύ προχωρημένη η πρότασή μας».
Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει….
Προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο λύσεις ρεαλιστικές και συγκεκριμένες για όλα τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της. Από τις προτάσεις αυτές, η Δημοτική Αρχή, όποιες θεώρησε ότι ανέξοδα μπορεί να οικειοποιηθεί, τις πρόβαλε ως δικές της. Δεν αντιλαμβάνεται ότι για να υλοποιήσεις πρέπει να πιστεύεις και όχι να αντιγράφεις. Τις προτάσεις μας βέβαια που είχαν ως στόχο τη λύση των μεγάλων προβλημάτων, τις απαξίωσε. Γιατί η υιοθέτησή τους θα οδηγούσε στην ακύρωση του μηχανισμού εξουσίας που έχουν δομήσει. Το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας, δίνουν καθημερινή μάχη σε συνεργασία με τους πολίτες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δεν αντιμετωπί&#

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κάλεσμα για «ταξίδι στις θύμισες»

Κάλεσμα για «ταξί …