Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Τόνωση της ανταγωνιστικότητας με οργανωμένες κινήσεις των καταστηματαρχών της πόλης

Τόνωση της ανταγωνιστικότητας με οργανωμένες κινήσεις των καταστηματαρχών της πόλης

0

Η ανταγωνιστικότητα μιας τοπικής αγοράς δεν εξαρτάται μόνο από τις μεμονωμένες κινήσεις των καταστηματαρχών αλλά και από τη μεθοδευμένη και συλλογική προσπάθεια διατήρησης και βελτίωσης της εικόνας της με πρωτοβουλίες, όπως αυτές που ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης για την καθαριότητα και τη στάθμευση των αυτοκινήτων των καταστηματαρχών.

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης απευθύνει παράκληση προς τους καταστηματάρχες, χωρίς τον εκφοβισμό κυρώσεων και προστίμων, να συμβάλουν στην προσπάθεια διατήρησης της καθαριότητας του εμπορικού κέντρου έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια αγορά προσπελάσιμη και ανταγωνιστική, έναντι των πολυκαταστημάτων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με οδηγία του Δήμου, η σωστή απόρριψη των χαρτοκιβωτίων θα πρέπει να γίνεται ως εξής: τα χαρτοκιβώτια να είναι κομμένα σε επίπεδα «φύλλα» και δεμένα σε δέματα και θα πρέπει να βγαίνουν σε ώρα και ημέρα που η υπηρεσία βρίσκεται σε λειτουργία, από τις 7.00 μέχρι τις 12.00 καθημερινές και όχι σαββατοκύριακα. Με αυτό τον τρόπο θα περιοριστεί η πολύωρη απόθεση των χαρτοκιβωτίων στους κάδους και θα βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της αγοράς.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης δήλωσε ότι: «οι ίδιοι οι καταστηματάρχες θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν ώστε να συμβάλλουμε αποφασιστικά και συλλογικά στην ανταγωνιστικότητα της αγοράς μας. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μία αρχή και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις». Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι αν η πλειοψηφία των καταστηματαρχών ακολουθήσει αυτές τις οργανωμένες κινήσεις τότε η μειοψηφία θα έχει πρόβλημα τόσο με πρόστιμα από το δήμο, όσο και με τους υπόλοιπους που τα τηρούν.

Όσον αφορά στην παραχώρηση του χώρου στάθμευσης ‘Γκέριγκ’ από το Νομάρχη για τη διευκόλυνση της στάθμευσης των καταστηματαρχών προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα στάθμευσης των καταναλωτών στο εμπορικό κέντρο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εξέφρασε τον προβληματισμό του επισημαίνοντας ότι: «σίγουρα η παραχώρηση του χώρου στάθμευσης από το Νομάρχη αποτελεί κίνηση καλής θέλησης, ωστόσο το πρόβλημα δε λύνεται. Από Δευτέρα κλείνουν νέοι δρόμοι με αποτέλεσμα πρόβλημα να μην έχουν μόνο οι κεντρικοί αλλά και όλοι οι γύρω δρόμοι». Τόνισε, μάλιστα, ότι: «λύση και διέξοδο μπορεί να αποτελέσει μόνο η δημιουργία ενός μεγάλου χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης». Ωστόσο, σχετική πρόβλεψη προς το παρόν δεν υπάρχει και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τη συσσώρευση της λαμαρίνας στην αγορά. Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι σύμφωνα με τα καταγραφή του Δήμου με τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα στις κεντρικές οδούς προέκυψε ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκει στους καταστηματάρχες.

Πρώτο βήμα και δυναμική αρχή, λοιπόν, αποτελεί η συντονισμένη προσπάθεια στήριξης τέτοιων πρωτοβουλιών από τους επιχειρηματίες του εμπορικού κέντρου.

 

Ελένη Διαφωνίδου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

Μετά την επίκλησ_…