Το ΠΑΣΟΚ τιμά την Ξάνθη

0

Η Ξάνθη τιμήθηκε από την νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στο πρόσωπο του ξανθιώτη βουλευτή κ. Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου εξελέγη νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με 180 ψήφους έναντι 126 ψήφων που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιός του κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Στην ψηφοφορία ψήφισαν 374 επί 420 εγγεγραμμένων, ενώ υπήρξαν 53 λευκά και 15 άκυρα.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου τιμά την Ξάνθη

Το γεγονός ότι ο Σωκράτη Ξυνίδης ήταν προσωπική επιλογή και πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου αποτελεί μια αναγνώριση του έργου του κ. Ξυνίδη ως συντονιστού της Νομαρχιακής Επιτροπής  αλλά και κατόπιν ως κομματικού στελέχους και της συνεισφοράς του στην αλματώδη εκτίναξη του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στο νομό μετά το 2007. Παράλληλα καταδεικνύει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εμπιστεύεται νέα πρόσωπα που εκφράζουν το νέο ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί τη δέσμευσή του ως προς αυτό. Έτσι η Θράκη έχει πλέον δύο εκπροσώπους στην νέα κυβέρνηση: Τον κ. Γιώργο Πεταλωτή από την Κομοτηνή στην κυβέρνηση ως υφυπουργό παρά των πρωθυπουργώ και εκτελούντα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου και τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη από την Ξάνθη ως νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που ισχυροποιεί τη θέση της Ξάνθης και ολόκληρης της Θράκης.

Σ. Ξυνίδης: «Στο ΠΑΣΟΚ ήδη κάνουμε πράξη αυτά που λέμε, ακόμη και στο επίπεδο της κομματικής μας οργάνωσης

Λίγο μετά την εκλογή του και εμφανώς συγκινημένος  για την μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη που του επέδειξε ο  πρωθυπουργός και αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Εθνικού συμβουλίου που τον εξέλεξαν ο κ. Ξυνίδης δήλωσε:«Αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για ένα περιφερειακό στέλεχος, να βρίσκεται σήμερα στη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Θέλω να ευχαριστήσω το Εθνικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη τιμή προς το πρόσωπο μου.

Έχω συναίσθηση της ευθύνης και του δύσκολου έργου που έχουμε μπροστά μας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και οφείλει να αλλάξει την πορεία της. Βέβαια, θεωρώ ότι αυτή η τιμή προς το πρόσωπο μου αντικατοπτρίζει την τιμή στις περιφερειακές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ που δώσανε όλα αυτά τα χρόνια τον αγώνα, όπως επίσης και στην Περιφέρεια από την οποία προέρχομαι, την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως βλέπετε, στο ΠΑΣΟΚ ήδη κάνουμε πράξη αυτά που λέμε, ακόμη και στο επίπεδο της κομματικής μας οργάνωσης.

Λειτουργούμε με αποκεντρωτική λογική, δίνουμε τις ευκαιρίες στα περιφερειακά στελέχη και στη νεότερη γενιά στελεχών να μπορέσουν να εργαστούν για το καλό του κόμματος και της πατρίδας.

Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσω να ανταποκριθώ σε όλες αυτές τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσω.

Έχω την πίστη ότι οι σύντροφοι μου, στο σύνολο τους, θα σταθούν δίπλα μου, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο έργο αυτό.

Σας ευχαριστώ». 

 

 

Σωκράτης Ξυνίδης

 

Γεννήθηκα στη Ξάνθη στις 14-6-1963. Είμαι γιος του πρόσφυγα από την Αδριανούπολη Γιώργου Ξυνίδη και της Ξανθιώτισσας Χρυσούλας Κωτσιούδη.

Παντρεμένος από το 1990 με την Ελίνα Σταυρίδου και πατέρας δύο παιδιών, του Γιώργου 17 ετών και της Αμαλίας 12 ετών.

Μαθητής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης και στο 1ο Λύκειο Ξάνθης.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Δικηγόρος διορισμένος στο Πρωτοδικείο Ξάνθης από το έτος 1990, μέλος της Δικηγορικής Εταιρείας, “Α.ΞΥΝΙΔΗΣ-Σ.ΞΥΝΙΔΗΣ-Ε.ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ”, με έτος ίδρυσης 1989 στην αρχή με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου Θανάση και στη συνέχεια και με τη σύζυγό μου Ελίνα.

Μέλος του ΠΑΣΟΚ από την Γιορτή Νεολαίας τον Ιούνιο του 1978.

Συνδικαλιστής της ΠΑΜΚ και της ΠΑΣΠ.

Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ..

Γραμματέας Σπουδάζουσας Κομοτηνής.

Γραμματέας Τομεακού Γραφείου Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ 1994-1996.

Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης 2005-2008.

Υποψήφιος σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις Εθνικές Εκλογές του 2007.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…