Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Το διαδίκτυο στην υπηρεσία της τουρκικής προπαγάνδας

Το διαδίκτυο στην υπηρεσία της τουρκικής προπαγάνδας

0

Το διαδίκτυο χρησιμοποιεί η Άγκυρα ως μέσο «καθοδήγησης», «αφύπνισης» και προπαγάνδας των μουσουλμάνων της Θράκης προκειμένου να ισχυροποιήσει και να προωθήσει τη θέση της, για παγίωση και χρήση του όρου «τουρκικό» σ’ ότι αφορά την μουσουλμανική μειονότητα.
Το διαδίκτυο στην υπηρεσία της τουρκικής προπαγάνδας
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» οι διάφορες οργανώσεις, σύλλογοι, σωματεία και άλλοι φορείς που έχουν ιδρυθεί μαζικά τα τελευταία χρόνια συνδυάζουν τη δράση τους με πληθωρική παρουσία στο διαδίκτυο, η οποία έχει προφανείς στόχους. Περίπου 180 έως 200 είναι οι σχετικοί σύλλογοι και οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους τουρκόφωνους ραδιοσταθμούς, όπως σημειώνουν όσοι γνωρίζουν τουρκικά.
Όλες οι σελίδες που έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο αποφεύγουν επιδεικτικά – φυσικά – να χρησιμοποιούν ελληνικά domain με την κατάληξη .gr αλλά χρησιμοποιούν διεθνή (.org .com κλπ), τα οποία δεν υπόκεινται στον έλεγχο της Ελληνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Έθνους» 20 εκατομμύρια ευρώ δίδονται σε όλους αυτούς τους συλλόγους από την Ανώτατη Συμβουλευτική και το Προξενείο!

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παραδόθηκαν στον Δήμο οι αιτήσεις για τα οικόπεδα του «Δέρας»

Μία σημαντική εξ^…