Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Τακτοποιήσεις και διευκολύνσεις στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο

Τακτοποιήσεις και διευκολύνσεις στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο

0

Το μεσημέρι της Τρίτης συναντήθηκε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μ. Στυλιανίδης με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης κ. Σ. Τσιακίρογλου, προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα της τακτοποίησης των ληξιπρόθεσμων χρεών με ευνοϊκούς όρους προς το δήμο Ξάνθης, όπως προκύπτει σύμφωνα με το Ν. 3801/09. Οι οφειλές που ‘τέθηκαν στο τραπέζι’ από τον κ. Τσιακίρογλου προέρχονται, όσον αφορά στους επαγγελματίες από ανεξόφλητα τέλη, κατάληψη κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα κλπ μέχρι και τη δημοσίευση του νόμου το Σεπτέμβριο, και δεν περιλαμβάνουν πολεοδομικά πρόστιμα (αυτά που αφορούν σε αυθαίρετες κατασκευές).

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Ξάνθης δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα τεθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και θα προβλέπει την πληρωμή μόνο του κεφαλαίου (χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις), σε δόσεις –έως 24- , αλλά χωρίς να είναι η κάθε δόση μικρότερη των 150 ευρώ.

Ακόμη, ο κ. Στυλιανίδης και ο κ. Τσιακίρογλου αλληλοεξέτασαν τις προθέσεις τους σχετικά με την κινητικότητα Ραγκούση να επαναφέρει στο 2% το φόρο παρεπιδημούντων.Ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας ότι τα τέλη προς τους δήμους δεν μπορούν να μηδενιστούν, φάνηκε να προτιμά να μην υπάρχει τέλος που να αφορά μόνο τους επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά ενιαίο τέλος επιτηδεύματος για όλους. Σχετικά με τις αναμενόμενες εξελίξεις στο χώρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δήλωσε: «ΠΟΕΣΕ και ΓΕΣΕΒΕ αντιδρούν στις περαιτέρω επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων. Είμαστε αντίθετοι στην επιβολή φόρων στους επαγγελματίες σε μια περίοδο που οι μικρές επιχειρήσεις είναι ήδη προβληματικές».

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ εργοδοσίας – εργαζομένων

Συνεχίζεται ο ερ^…