Τα… μούσκεψαν στη Βιστονίδα

0

Τα …μούσκεψαν στη Βιστονίδα – στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δευτέρας 30 Μαρτίου. Αντιπολίτευση και συμπολίτευση «συγκρούστηκαν», εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ η μεν για τη δε, με αφορμή την υφιστάμενη κατάσταση της ύδρευσης στο Δήμο και της ποιότητας του νερού. Η κόντρα ξεκίνησε με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου ύδρευσης νοτιανατολικής πεδινής περιοχής που υδροδοτεί μέρος των οικισμών του Δήμου, κ. Σίσκο, να… ρίχνει στο τραπέζι ένα μπουκάλι νερό που όπως είπε είναι από τον Πολύσιτο με εμφανή θολή εικόνα και να προκαλεί τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης να πιουν…στην υγειά τους αν δεν φοβούνται για την υγειά τους, δηλώνοντας έτσι ότι αυτό το νερό πίνουν οι κάτοικοι του Πολύσιτου και του Κουτσού και του Μαγικού και του Αυξέντιου και του Σέλινου. Νερό που προέρχεται από γεωτρήσεις που είχαν γίνει με προδιαγραφές άρδευσης – όπως ειπώθηκε.
Νερό – Κρύσταλλο γεώτρησης Πολυσίτου….
Η κόντρα κορυφώθηκε με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Τσολακίδη να μεταφέρει διαμαρτυρίες των κατοίκων των οικισμών, να μιλά για ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής που ρισκάρει την δημόσια υγεία με νερό από γεωτρήσεις που ανοίχτηκαν πριν 15 χρόνια με τεχνολογία άρδευσης, να μιλά για απαξίωση του Συνδέσμου προκειμένου να μειωθεί το κόστος εις βάρος της υγείας των δημοτών και να αφήνει αιχμές ότι υπάρχει αυτή η μεθόδευση από τότε που ο δήμος έχασε την προεδρία. Παράλληλα αναφορικά με τα αποτελέσματα της Νομαρχίας που δείχνουν ικανοποιητική την ποιότητα του νερού στο δήμο ο κ. Τσολακίδης είπε αυτολεξεί: «Προφανώς ο νομάρχης θέλει να βοηθήσει κάποιον που έχασε την …μπάλα». Επίσης άφησε αιχμές για ρουσφετολογικές προσλήψεις στη ΔΕΥΑΒ που την έχει φέρει σε οικονομική δυσπραγία. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Γουσγουριώτης και ο τεχνικός κ. Κοσεϊδης μίλησαν για συνεχείς ελέγχους στο νερό που διασφαλίζουν την ποιότητα σημειώνοντας ότι δεν υφίστανται αυτοί οι ισχυρισμοί.
Ο κ. Σίσκος επανήλθε ρωτώντας τον δήμαρχο αν τελικά τον θέλει ή όχι τον σύνδεσμο ενώ ο κ. Τσολακίδης είπε ότι στα περισσότερα χωριά πίνουν εμφιαλωμένο νερό!. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χατζόπουλος προσπάθησε να επιβάλλει την τάξη και ο κ. Ζλάτκος έκανε επίκληση για σοβαρότητα επεξηγώντας ως λεονταρισμούς την συμπεριφορά της αντιπολίτευσης. Σημείωσε δε ότι γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά στο θέμα του νερού.
Το επόμενο θέμα αφορούσε την παραχώρηση δημοτική έκταση 4 στρεμμάτων σε επιχειρηματία για ίδρυση μονάδας τυπογραφείου όμως παρότι ειπώθηκε ότι ο δήμος ενθαρρύνει επιχειρηματικές δράσεις δεν …τα βρήκαν στο χώρο που ζητούσε ο επιχειρηματίας καθώς ο δήμος τον προορίζει για πάρκο και ο επιχειρηματίας δεν συναίνεσε στον προτεινόμενο από τον δήμο χώρο. Πάντως και η αντιπολίτευση ήταν αρνητική στο θέμα. Τέλος η αντιπολίτευση κατέθεσε ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι για τον οικισμό των Ρομ ( (ανάμεσα Διομήδεια – Λεύκη) που είχε εγκαταστήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και είχε κάνει κάποιες υποδομές μέσα από πρόγραμμα για ευπαθείς ομάδες αλλά σαφή απάντηση δεν πήρε.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…