Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

0

Ισχνή ήταν η παρουσία των συμπολιτών μας στην συναυλία αλληλεγγύης που πραγματοποίησε το Π.Α.ΜΕ. το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009, στις 11 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.
Λίγο η πολύ χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε το πρωί του Σαββάτου στην πόλη μας, λίγο η χαρακτηριστική αδιαφορία των περαστικών συμπολιτών μας που περνούσαν από την Κεντρική Πλατεία, περιόρισαν σημαντικά την συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Γραμματεία Νομού Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, για να εκφράσει έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο και πάλι λαό της Παλαιστίνης.
Πάντως όσοι βρέθηκαν στην Πλατεία της πόλης μας το Σάββατο το πρωί δεν παρέλειψαν να καταδικάσουν την κλιμάκωση της δράσης των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, με την συνεπακόλουθη εκατόμβη αθώων θυμάτων αλλά και την ανθρωπιστική καταστροφή που αυτή προκαλεί για μία ακόμη φορά στους αμάχους που υφίστανται τις συνέπειες της νέας αυτής σύρραξης. Καταδικάστηκε επίσης η στάση τόσο των Η.Π.Α. όσο και ης Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες, κατά τους οργανωτές της εκδήλωσης, εξισώνουν θύτες και θύματα, αποτρέποντας μία μόνιμη λύση στο ζήτημα που θα την εξασφάλιζε η ίδρυση ενός ελεύθερου, κυρίαρχου και ενιαίου παλαιστινιακού κράτος, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσά τους την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Επίσης, σε γραπτή ανακοίνωση των διοργανωτών, καλούνται οι νέοι και οι εργαζόμενοι της πόλης μας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις ενέργειες τόσο της ισραηλινής στρατιωτικής μηχανής, όσο και της ευρωπαϊκής και αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που την στηρίζουν με την ουδέτερη στάση που κρατούν. Τέλος απευθύνθηκε ένα μήνυμα και προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία καλείται να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του αγώνα των Παλαιστινίων, χωρίς να εξισώνει θύτες και θύματα, διακόπτοντας παράλληλα κάθε συνεργασία με τους «δολοφόνους του παλαιστινιακού λαού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Ποτέ την Κυριακή!

    Την αντίθεσή της προς τις αιτιάσεις του ΣΕΛΠΕ για λειτουργία των καταστημάτων και την Κυρι…
  • Πανδημία …ανεργίας στην Ξάνθη

    Με τη φράση «Πρέπει να γίνει κάτι…φτάσαμε στο απροχώρητο», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου …
  • Εμπρηστική επίθεση σε αρτοποιείο

    Σε οικονομική διαφορά ισχυρίζεται ο κ. Σ. Καπαγερίδης ότι οφείλεται η εμπρηστική επίθεση ε…
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ποτέ την Κυριακή!

Την αντίθεσή της προς τις αιτιάσεις του ΣΕΛΠΕ για λειτουργία των καταστημάτων και την Κυρι…