Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Συγκέντρωσαν διάφορα είδη για τον Παλαιστινιακό λαό

Συγκέντρωσαν διάφορα είδη για τον Παλαιστινιακό λαό

0

Τα σχολεία της Γλαύκης πρωτοπορούν!
Γενικό Λύκειο, Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ συντονίστηκαν και από κοινού έδρασαν για να συγκεντρώσουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.
Γι’ αυτή τους τη δράση, αξιέπαινη από κάθε πλευρά, έγραψαν το παρακάτω κείμενο που παραθέτουμε αυτούσιο, συγχαίροντάς τους παράλληλα για την ευγενική τους πρωτοβουλία-χειρονομία.
Το κείμενο:
Όλοι μαζί για την ανθρωπιά
Όλοι μαζί για την Παλαιστίνη

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αποστείλει ψήφισμα αλληλεγγύης για το Παλαιστινιακό λαό και είχαμε δημοσιεύσει ένα κείμενο στο οποίο καταδικάζαμε την βάρβαρη, εγκληματική και άνανδρη επίθεση στον Παλαιστινιακό άμαχο λαό. Τώρα πια με τη μονομερή κατάπαυση πυρός του Ισραήλ, ο λαός της Παλαιστίνης έχει πάρει μια ανάσα. Ελπίζουμε αυτό το ειρηνικό κλίμα να συνεχιστεί για πάντα.
Στο προηγούμενο κείμενο είχαμε αναφέρει ότι το 15μελες συμβούλιο του σχολείου μας βρίσκεται σε συνεννόηση με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Για το σκοπό αυτό στα σχολεία μας, ιδιαίτερα στο Γενικό λύκειο και στο Γυμνάσιο συγκεντρώσαμε τρόφιμα, φάρμακα καθώς και χρηματικό ποσό. Πιο συγκεκριμένα συγκεντρώσαμε δύο μεγάλες κούτες τρόφιμα ( αλεύρι, ζάχαρη, ρύζι και γάλα εβαπορέ), φάρμακα (παυσίπονα, και γάζες) και χρήματα (1200€). Όλα τα παραπάνω τα παραδώσαμε την Τρίτη 20/01/09 στην συγκεκριμένη οργάνωση στα γραφεία της στην Κομοτηνή, όπου αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου μας συναντήθηκε με μέλη της οργάνωσης και ενημερώθηκε για τους σκοπούς και τις ενέργειες των «Γιατρών του Κόσμου».
Πιστεύουμε πως πετύχαμε το στόχο μας. Βέβαια δεν θέλουμε η προσπάθεια αυτή να περιοριστεί μόνο το σχολείο μας. Μέσω των Μ.Μ.Ε. καλούμε όλα τα σχολεία της Ελλάδας σε μια προσπάθεια για να μην μένουν θεατές σε αυτά που γίνονται στην Παλαιστίνης και να βοηθήσουν τους χιλιάδες τραυματίες της Γάζας, για να δημιουργηθεί ένα κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σε όλη την Ελλάδα.
Για να φτάσουμε εδώ είχαμε μεγάλη βοήθεια από τους συμμαθητές και τους καθηγητές μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμαθητές μας για την ανθρωπιά που δείξανε. Επίσης τον καθηγητή μας κ. Τσίμα Γ. που μας βοήθησε στο συντονισμό μας και στην επικοινωνία μας με την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» τον ευχαριστούμε θερμά. Αλλά θα είναι αδικία αν δεν ευχαριστήσουμε το Διευθυντή μας που και αυτός μας παρείχε βοήθεια για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσαμε. Ευχαριστούμε και τα Μ.Μ.Ε. και όλους που συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια που πραγματοποιήσαμε.
Τα 15μελής συμβούλια
Γενικό Λύκειο, Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Γλαύκης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …