Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Συγχαρητήρια στους εισακτέους της Ξάνθης

Συγχαρητήρια στους εισακτέους της Ξάνθης

0

Την χαρά και την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών που έζησαν από κοντά σε όλη την διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς το άγχος και τις αγωνίες μιας ακόμη σειράς υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα, Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τις Αστυνομικές και τις Στρατιωτικές Σχολές, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ξάνθης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «από το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου 2009, βρίσκονται αναρτημένοι σε όλα τα Λύκεια της περιοχής μας οι πίνακες με τα ονόματα των μαθητών και των μαθητριών που κατάφεραν, μετά από επίπονη προσπάθεια, την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας, καθώς και στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές».

Στην συνέχεια της ανακοίνωσής της, η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ξάνθης απευθύνει «θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία τους στους μαθητές και εγκάρδιες ευχές για το νέο τους ξεκίνημα στην πορεία για την κατάκτηση ανώτερης μόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτισης με απώτερο σκοπό την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους και την διάθεση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και την πρόοδο της πατρίδας μας. Επίσης θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που με τις γνώσεις τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και στους γονείς που στάθηκαν αρωγοί. Παράλληλα αισθανόμαστε υπερήφανοι για την αξιοσύνη των μαθητών μας που κατόρθωσαν να ανταποκριθούν σε πανελλήνιο επίπεδο στις απαιτήσεις του συστήματος επιλογής και στις προσδοκίες των γονιών τους, που επένδυσαν όνειρα και ελπίδες για ένα φωτεινότερο κόσμο μέσα από τη ζωηφόρα νιότη των παιδιών».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση δεν παραλείπει πάντως να αναφερθεί και σε όσους ήταν λιγότερο τυχεροί για τους οποίους αναφέρει ότι «συμπαραστεκόμαστε με κατανόηση στους μαθητές μας που δεν εισήχθησαν φέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, απευθύνοντάς τους μήνυμα αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας για να εντείνουν τη νέα σχολική χρονιά την προσπάθειά τους με ελπίδα και όραμα. Άλλωστε πάντοτε υπάρχουν και εναλλακτικοί δρόμοι ικανοποίησης της ανάγκης τους για επαγγελματική κατάρτιση». Η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας ότι φέτος το ποσοστό επιτυχίας στα Γενικά Λύκεια του νομού μας ανέρχεται στο 78% και στα ΕΠΑ.Λ. (Α’ και Ν’ ομάδα) στο 30%, χωρίς το ποσοστό επιτυχίας της ειδικής κατηγορίας της μουσουλμανικής μειονότητας.

 

Οι προθεσμίες εγγραφής των επιτυχόντων

 

Παράλληλα όμως με τα συγχαρητήρια προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ξάνθης ανακοίνωσε σχετικά με την προθεσμία εγγραφής των εισαχθέντων στα τμήματα και σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑ.Λ. (ομάδα Β’) καθώς και των αποφοίτων Β’ κύκλου Τ.Ε.Ε. και ΕΠΑ.Λ. (ομάδα Α’) που εισήχθησαν στα Τ.Ε.Ι. το ακαδημαϊκό έτος 2009 – 2010, τα εξής:

– Οι εγγραφές για όσους εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα διαρκέσουν από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2009.

– Ειδικά οι εισαγόμενοι στο Β’ εξάμηνο των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) αν δεν εγγραφούν στην παραπάνω προθεσμία, μπορούν να εγγραφούν μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2010. Αν ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για μετεγγραφή πάντως, θα πρέπει να εγγραφούν οπωσδήποτε από τις 16 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2009.

 

Γιώργος Συληγαρδάκης

syligardaksig@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

Μετά την επίκλησ_…