Στόχος αγνώστων το Δημαρχείο…

0

Με μία δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι οι υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης, όταν προσήλθαν στην εργασία τους, τόσο στο Δημαρχιακό Κατάστημα όσο και στο κτίριο της οδού Ορφέως που στεγάζει υπηρεσίες του Δήμου, το πρωί της Παρασκευής 12 Ιουνίου 2009.
Προφανώς λίγο νωρίτερα, πιθανότατα τα ξημερώματα, άγνωστοι που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκαν με πράσινες και μαύρες μπογιές στις εισόδους των δύο κτιρίων, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση επέμβαση των συνεργείων του Δήμου για να αποκατασταθούν οι φθορές από τον βανδαλισμό.
Από προκηρύξεις που βρέθηκαν μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου είναι προφανές ότι πρόκειται για άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αφού γινόταν σαφής αναφορά στην αποφυλάκιση του γνωστού ομοϊδεάτη τους, Νίκου Κουνταρδά, ο οποίος από τις 16 Μαϊου 2009 πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας, διαμαρτυρόμενος έτσι για την φυλάκισή του για παραβίαση των όρων της αναστολής που του είχαν επιβληθεί.
Σχολιάζοντας την ενέργεια αυτή στο «Ε» ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, δήλωσε ότι «καταδικάζω απερίφραστα τέτοιες ενέργειες. Ιδιαίτερα μάλιστα απέναντι στο Δημαρχείο, το οποίο είναι σπίτι ολόκληρου του ξανθιώτικου λαού, δεν φυλάσσεται και είναι ανοικτό σε όλους, κάτι που έγινε γνωστό και στους ίδιους τους αντιεξουσιαστές από εμένα προσωπικά, όταν είχαν αποφασίσει ν’ αποκλείσουν την είσοδό του προ μηνών. Θα πρέπει πάντως να έχουν υπόψη τους, όσοι έκαναν αυτή την πράξη, ότι πρόκειται για ένα διατηρητέο κτίριο και τέτοιες ενέργειες είναι ανεπίτρεπτες. Θα πρέπει επίσης ν’ αντιληφθούν ότι ο Δήμος Ξάνθης δεν αποτελεί κάποιου είδους κατασταλτικό ή εξουσιαστικό μηχανισμό, σύμφωνα με τις δικές τους αντιλήψεις, τον οποίο να μπορούν να στοχοποιούν και να του επιτίθενται. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχει από πλευράς Δήμου καμία δυνατότητα παρέμβασης για την ικανοποίηση του αιτήματος που διατυπώνουν με τα συνθήματα και τις προκηρύξεις τους, δηλαδή την απελευθέρωση του κ. Κουνταρδά. Κάτι τέτοιο είναι μακριά από τις δικές μας αρμοδιότητες και δυνατότητες».
Πάντως η αλήθεια είναι ότι συνεργεία του Δήμου Ξάνθης επιλήφθηκαν άμεσα της κατάστασης, βάφοντας την πρόσοψη του κτηρίου, όμως λόγω της παραδοσιακής του κατασκευής ορισμένα σημεία της εισόδου και της πινακίδας δεν επιδέχονται ελαιοχρωματισμού. Σύμφωνα μάλιστα με τον Αντιδήμαρχο, κ. Γιώργο Παπασταματίου, «μας προβληματίζουν ιδιαίτερα τέτοια επεισόδια γιατί πλέον στρέφονται προς χώρους και τόπους άσχετους με τις διεκδικήσεις αυτών των ομάδων. Οι επιθέσεις στον Δήμο και την Μητρόπολη δεν βοηθούν με κανένα τρόπο τα αιτήματά τους, αντίθετα στρέφουν εναντίον τους την κοινή γνώμη. Ιδιαίτερα μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι πέρα από τους ελαιοχρωματισμούς υπάρχουν σημεία στην πρόσοψη του Δημαρχείου που θα χρειαστούν ειδική επεξεργασία για να καθαριστούν, όπως η πινακίδα και οι λιθοδομή της εισόδου, με προφανή τον κίνδυνο να ξαναδεχτούν επίθεση μόλις γίνει αυτό…».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …