Στο πόδι…όλη νύχτα η ΔΕΥΑΞ

0

Στο πόδι…όλη νύχτα ήταν δύο συνεργεία της ΔΕΥΑΞ ψάχνοντας ν’ ανακαλύψουν πού οφείλεται η μείωση της στάθμης  του νερού στις δεξαμενές στο Παράδεισο που διαπιστώθηκε στις 9.15 το βράδυ της Πέμπτης. Άμεσα ειδοποιήθηκε η διευθύντρια κα Λυκίδου και ο πρόεδρος της ΔΕΑΞ κ. Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος συντόνιζε τις ενέργειες. Αφού σε πρώτη φάση ελέγχθηκαν οι δεξαμενές από ηλεκτρολόγο και υδραυλικό και διαπιστώθηκε ότι από εκεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διαρροής, αποφασίστηκε να διατρέξουν βήμα – βήμα μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων προκειμένου να ελέγχουν αν υπάρχει διαρροή στον αγωγό ύδρευσης. Για το λόγο αυτό  συστάθηκαν  δύο συνεργεία από ηλεκτρολόγο, υδραυλικό και άλλους τεχνικούς της ΔΕΑΞ προκειμένου να διαπιστώσουν που οφείλεται  το γεγονός αυτό το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχει νερό η μισή Ξάνθη που υδρεύεται από τον Παράδεισο. Παράλληλα υπήρχαν και δύο άλλες βλάβες οι οποίες προκλήθηκαν από φυσικά αίτια και αποκαταστάθηκαν γρήγορα. 

Στο πόδι…όλη νύχτα η ΔΕΥΑΞ

Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος της ΔΕΑΞ κ. Μανώλης Τσέπελης η επιχείρηση εντοπισμού της βλάβης διήρκησε μέχρι της 1.30 μ.μ. το βράδυ οπότε και εντοπίσθηκε  σπασμένο τμήμα του αγωγού σε σημείο πίσω από το Τύμπανο. Στο σημείο υπήρχαν δείγματα πρόσφατης αμμοληψίας  και όλες οι ενδείξεις οδηγούν ότι κάποιος ή κάποιοι αγνοώντας και αδιαφορώντας για τη σήμανση με τα ειδικά τσιμεντένια κολονάκια που υποδεικνύει ότι από κει διέρχεται ο αγωγός ύδρευσης, έκανε αμμοληψία, σπάζοντας τον αγωγό και αφήνοντας την Ξάνθη τουλάχιστον τις περιοχές που υδρεύονται από τον Παράδεισο χωρίς νερό σχεδόν μια μέρα. Ο ζαμανφουτισμός και ο εαυτουλισμός σ’ όλο του το μεγαλείο!

Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε ο Μανώλης Τσέπελης

Όλο το βράδυ δούλευαν οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΞ και γύρω στις 7 το πρωί αντικαταστάθηκε το σπασμένο μέρος του αγωγού και άρχισε ο εμπλουτισμός των  δικτύων και των δεξαμενών, οπότε γύρω στο μεσημέρι υπήρχε κανονική υδροδότηση.

Όμως ο κ. Τσέπελης δεν τ’ άφησε έτσι και αμέσως προσέφυγε στο αστυνομικό τμήμα Ευλάλου και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων. Μάλιστα σε δηλώσεις του στο «Ε» ήταν φανερά εκνευρισμένος: «Υπήρχε σήμανση και  πήγαν και έσκαψαν  ανάμεσα και έσπασαν τον αγωγό. Τι να πει κανείς…Είναι αναισθησία να προκαλείς τέτοια βλάβη και ν’ αφήνεις σχολεία, υπηρεσίες, νοικοκυριά χωρίς νερό. Όλη τη νύχτα δούλευαν οι τεχνικοί μας…Κατέθεσα μήνυση για την ανεύρεση του δράστη».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…