Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Στο επίκεντρο η διασυνοριακή συνεργασία

Στο επίκεντρο η διασυνοριακή συνεργασία

0

Με την ιδιότητά του προέδρου του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας των Νομαρχιών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, παράλληλα με αυτή του Νομάρχη Ξάνθης βρέθηκε στην Αθήνα ο κ. Γεώργιος Παυλίδης, κατά το διήμερο της περασμένης Δευτέρας και Τρίτης, 23 και 24 Φεβρουαρίου 2009. Ο κ. Παυλίδης κατά την παραμονή του εκεί παραβρέθηκε σε συναντήσεις αντιπροσωπείας του βουλγαρικού κόμματος «KERK» με πλειάδα κυβερνητικών στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων.
Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε συνάντηση της βουλγαρικής αντιπροσωπείας με τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα πολλαπλών και διασυνοριακών συνεργασιών και με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τον τομέα της ενέργειας. Να σημειωθεί εδώ ότι στις επαφές με τον κ. Χατζηδάκη έγινε ιδιαίτερος λόγος για την ενεργειακή κρίση αναφορικά με το φυσικό αέριο, η οποία έπληξε έντονα, σε ενεργειακό επίπεδο, την γειτονική χώρα, ενώ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν το μεγάλο έργο του αγωγού Μπουργκάζ – Αλεξανδρούπολης. Η βουλγαρική αντιπροσωπεία είχε ακόμη συνάντηση με παράγοντες του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, όπου συζητήθηκαν πολλά επιμέρους ζητήματα των σχέσεων των δύο πλευρών. Μακροχρόνια ήταν η επίσκεψη των εκπροσώπων του «KERK» με τον κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, εκ μέρους του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ακολούθησε επίσκεψη των πρώτων στο ελληνικό Κοινοβούλιο και συνάντησή τους με τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Δημήτριο Σιούφα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω συναντήσεις έγιναν μετά από μεσολάβηση του κ. Παυλίδη την οποία ζήτησε το κόμμα της γειτονικής χώρας, το οποίο ιδεολογικά βρίσκεται στον ίδιο πολιτικό χώρο τον οποίο και ίδιος εκπροσωπεί, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Λαϊκής Δεξιάς (E.P.P.), ενώ σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, φέρεται ως το φαβορί για την κατάληψη της εξουσίας στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι στη γειτονική χώρα. Σε δηλώσεις του στο «Ε» ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι «έγιναν σημαντικές, μεστές συναντήσεις που προώθησαν τις διμερής σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, έστω και αν αυτές έγιναν σε επίπεδο πολιτικών παρατάξεων».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…