Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – κανόνες στην αγορά

Στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – κανόνες στην αγορά

0

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στην οικονομία και του επιχειρείν, επιρρίπτοντας ευθύνες στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο Γραμματέας ΕΒΕ ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κυριόπουλος, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Τομέα Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων ΠΑΣΟΚ και τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, την Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Νατάσσα». Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας επιχειρηματικότητας, η οποία πραγματοποιείται στο διάστημα 6-14 Μαΐου με θέμα την προώθηση της επιχειρηματικότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη και που στοχεύει στην ενθάρρυνση και την υποστήριξη των ήδη υπαρχόντων και εν δυνάμει επιχειρηματιών.
Στην εκδήλωση και στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχε επιχειρηματικός κόσμος του νομού, ενώ από πλευράς θεσμικών παραγόντων , ήταν ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Κριτσίνης, ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης Χρ. Πούλιος, ο κ. Σ. Ξυνίδης, η κ. Καραχασάν, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι καθώς και μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Προλόγισαν ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσαρτσάρας καθώς και η Αν. Διαμαντίδου, ενώ στην κατάσταση του τομέα της επιχειρηματικότητας, στις αγωνίες και στις προσπάθειες των ξανθιωτών επιχειρηματιών, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης στο ΕΒΕ, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννης Αθανασιάδης.
Αυτή η καταστροφική κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό…».
Ο κ. Κυριόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν στηρίζει της μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας ενώ παράλληλα ευνοεί τους μεγάλους κολοσσούς να στήνουν μεγάλα εμπορικά κέντρα, δημιουργώντας έτσι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που προβλέπει κανόνες στην αγορά, ηθική στην αντιμετώπιση του χρήματος, σε επίπεδο επιχειρηματία και καταναλωτή, σεβασμό και στήριξη των Μ.Μ.Ε. και ζήτησε συνεργασία για την υλοποίησή του.
Παράλληλα πρότεινε ενεργοποίηση των φορέων διαχείρισης της οικονομίας, όπως τα ΕΒΕ και οι Εμπορικοί Συνδικαλιστικοί οργανισμοί, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «πρέπει επιτέλους να βγούμε όλοι στους δρόμους. Αυτή η καταστροφική κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό…».
Τέλος, δεν παρέλειψε να παραδεχτεί λάθη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ασκώντας αυστηρή αυτοκριτική αλλά και να μιλήσει για χαμένες ευκαιρίες αυτής της κυβέρνησης να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους επιχειρηματίες.
Σημειώνεται ότι ο βουλευτής Λάρισας κ. Σαχινίδης ενώ ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ως Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή δεν προσήλθε.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…