Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Στα χνάρια της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς

Στα χνάρια της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς

0

Στην καθιέρωση ενός νέου εθίμου, που μοιάζει πολύ με τα καθιερωμένα πλέον στησίματα ψησταριών που παρατηρούμε να γίνονται το μεσημέρι της τελευταίας ημέρας του χρόνου, φαίνεται να προσανατολίζεται το κατάστημα «Φθηνή Αγορά», του συμπολίτη μας επιχειρηματία, κ. Ηλία Δουκίδη.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δουκίδης, πρωτοπόρησε για μία ακόμη φορά, προσφέροντας στους πελάτες του και στους διερχόμενους από την Πλατεία Ελευθερίας, σε συνεργασία με το γνωστό εστιατόριο «Βίων», το παραδοσιακό έδεσμα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, του τηγανιτού μπακαλιάρου, με την συνοδεία κρασιού, τσίπουρου και σκορδαλιάς.
«Είναι μία προσπάθεια από μέρους μας να καθιερώσουμε την συγκεκριμένη προσφορά, τόσο προς τους πελάτες μας, όσο και προς όλους του ξανθιώτες που θα περάσουν από εδώ», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της «Φθηνής Αγοράς» και εμπνευστής του εγχειρήματος, κ. Δουκίδης, ο οποίος συνεχίζει: «Υπάρχει βέβαια κάποια αντίδραση από πλευράς της Εκκλησίας, λόγω του ότι η κατανάλωση ψαριού επιτρέπεται μόνο ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σύμφωνα με την εκκλησιαστική μας παράδοση, καθώς σήμερα είναι κανονικά ημέρα νηστείας. Όμως βλέπουμε ότι η αντίδραση από την πλευρά του κόσμου είναι ιδιαίτερα θετική, οπότε είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με το εγχείρημα».
Η αλήθεια πάντως είναι ότι, παρά τη νηστεία των ημερών, δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες μας που έσπευσαν να δοκιμάσουν τον εκλεκτό μεζέ που τους προσφέρθηκε απρόσμενα, δείχνοντας εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το γεγονός.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας στόλος… στο εργαστήριό του!

Καράβια δια χειρός ΣυρίγουΜπροστά από τη μεγάλη τζαμαρία, τα υπό κατασκευή καράβια, πλάι σ…