Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Σημαντικό γεγονός για το νομικό κόσμο της χώρας

Σημαντικό γεγονός για το νομικό κόσμο της χώρας

0

Το πρόγραμμα αλλά και την σημασία της διοργάνωσης της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης στην πόλη μας, από τις 1 μέχρι τις 3 Μαΐου 2009, επισήμαναν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του καθώς και ο πρόεδρός του, κ. Κωνσταντίνος Γούναρης, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παρέθεσαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Η συνέντευξη Τύπου έγινε την Τρίτη 28 Απριλίου 2009, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Δικηγορικού Συλλόγου, στο κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου Ξάνθης.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Γούναρης διευκρίνισε ότι «η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων αποτελεί το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου, σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων. Σ’ αυτό συμμετέχουν οι πρόεδροι των 63 Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας και συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, κυρίως στην Αθήνα αλλά μερικές φορές και στην Περιφέρεια, ενώ ασχολείται με τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν τον δικηγορικό αλλά και το νομικό κλάδο ευρύτερα. Στην Ολομέλεια, πλην των προέδρων και των εκπροσώπων των Δικηγορικών Συλλόγων, συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι όλων των συναφών δικαστικών, εισαγγελικών και νομικών ενώσεων, οι οποίοι συλλειτουργούν στην απονομή δικαιοσύνης. Φέτος ο Σύλλογός μας συμπληρώνει εβδομήντα πέντε χρόνια παρουσίας στην τοπική κοινωνία από την ίδρυσή του, η οποία συμπίπτει με την ίδρυση του Πρωτοδικείου Ξάνθης, το έτος 1934. Με την ευκαιρία λοιπόν της επετείου αυτής, ζητήσαμε από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων να συγκληθεί η επόμενη Ολομέλεια στην Ξάνθη. Είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό στην πόλη μας, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για τον Σύλλογό μας όσο και για ολόκληρη την περιοχή. Η επίσημη πανηγυρική έναρξη της Ολομέλειας θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 1 Μαΐου 2009, με χαιρετισμούς των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων αλλά και των προσκεκλημένων, ενώ το πρωί του Σαββάτου 2 Μαϊου θ’ αρχίσουν οι κύριες εργασίες της Ολομέλειας, με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξή της». Πέρα όμως από το συνεδριακό αυτό κομμάτι, ο κ. Γούναρης αναφέρθηκε και στον δεύτερο λόγο για τον οποίο ζήτησε ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης μας την σύγκληση της Ολομέλειας στην πόλη μας. Αυτός έχει να κάνει με το να δοθεί η ευκαιρία στους συνέδρους αλλά και τους συνοδούς τους (συνολικά υπολογίζονται σε περισσότερα από 200 άτομα) να γνωρίσουν την περιοχή μας και τους ανθρώπους της, μέσα από μία σειρά περιηγήσεων που έχουν διοργανωθεί για τον σκοπό αυτό, μιας και οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν την Ξάνθη. Κλείνοντας την παρουσίαση του προγράμματος της Ολομέλειας, ο κ. Γούναρης ανέφερε ότι πρόκειται για την δεύτερη προσπάθεια που διοργανώνει ο Δ.Σ.Ξ., μετά το πρωτάθλημα των Δικηγορικών Συλλόγων που διοργάνωσε πέρυσι, μέσα από την οποία ο Σύλλογος προσπαθεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την προβολή της περιοχής, μέσω του συνεδριακού τουρισμού.
Στην συνέχεια παραθέτουμε το πρόγραμμα των εργασιών της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, που θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Ζ – Palace», όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης:

Παρασκευή 1η Μαΐου 2009
Ώρα 19.00 Επίσημη έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας. Χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κώστα Γούναρη, τις τοπικές αρχές, τους προσκεκλημένους και από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας Δημήτρη Παξινό, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Σάββατο 2α Μαΐου 2009
Ώρα 09.30 Ανάπτυξη των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης
1) Οι δικαιοδοτικές αρμοδιότητες του Μουφτή και η αντίθεσή τους με την ελληνική και ευρωπαϊκή έννομη τάξη.
Εισηγητές: κ. Στέφανος Ματθίας, επίτιμος Πρόεδρος Αρείου Πάγου
κ. Γιάννης Κτιστάκις, λέκτορας Νομικής Σχολής Κομοτηνής
2) Η αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Εισηγητής: κ. Πολυχρόνης Τσιρίδης, δικηγόρος, Δ.Ν.
3) Συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
4) Σύστημα Πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά.
Εισηγητής: κ. Ευάγγελος Τσουρούλης, δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Για τους συνοδούς των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη – ξενάγηση στην παλιά πόλη της Ξάνθης, στα ιστορικά Άβδηρα και στην ξακουστή πλέον λίμνη Βιστονίδα.

Κυριακή 3η Μαΐου 2009
Ώρα 09.30
Επίσκεψη και ξενάγηση στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης.

Συληγαρδάκης Γιώργος
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελληνοβουλγαρική γιορτή φιλίας και συνεργασίας

Πραγματοποιήθηκ…