Σήκωσαν σημαία …ΤΟΥΡΚΙΚΗ!

0

ΣΥΝΕΒΗ πρόσφατα στον Κένταυρο του Δ. Μύκης! Σήκωσαν σημαία …ΤΟΥΡΚΙΚΗ! Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής των μουσουλμάνων Χάτι και παρουσία του ψευδομουφτή κ. Μετέ, του βουλευτή κ. Μάντατζη και του τούρκου υποπρόξενου καθώς και άλλων αιρετών και παραγόντων της μειονότητας, οι οποίοι παραβρέθηκαν στο Χάτιμ και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη Σχολή Κοπτικής – Ραπτικής που λειτουργεί στον Κένταυρο υπό την χορηγία της ΤΕΞ!
Σήκωσαν σημαία …ΤΟΥΡΚΙΚΗ!
Τη στιγμή λοιπόν που το κλιμάκιο των «κεφαλών» της μειονότητας κατευθυνόταν στη Σχολή τρία άτομα, προφανώς «θερμόαιμοι» υπερασπιστές του τουρκισμού, μπρος στα μάτια των παραγόντων της μειονότητας και της κρατικής ασφάλειας που τους συνόδευε ξεδίπλωσαν μια τουρκική σημαία και αφού την …κυμάτισαν για λίγο την ξαναδίπλωσαν στις τσέπες τους και εξαφανίστηκαν! Δεν ήμασταν παρόντες για να καταγράψουμε τις αντιδράσεις των παραγόντων του κλιμακίου της μειονότητας, απ’ την αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης όμως και το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου δηλώνουν άγνοια!
Έγκυρες πληροφορίες του «Ε» όμως κάνουν λόγο ότι το περιστατικό προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιών και εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας και η αντίδραση θα εκφραστεί με διάβημα προς το Τουρκικό Προξενείο!
Σηκώνουν ψηλά…τον αμανέ!
Το κομβικό σημείο του θέματος βρίσκεται στο αν συνιστά ή όχι αξιόποινη πράξη και αν έπρεπε να συλληφθούν αυτοί που το έκαναν. Όπως διευκρινίζουν νομικοί κύκλοι αυτό καθαυτό το γεγονός – της ανάρτησης δηλαδή ενός συμβόλου άλλου κράτους μέσα στην επικράτειά μας – δεν συνιστά αξιόποινη πράξη και εναπόκειται στη δικαιοδοσία του εισαγγελέα να παρέμβει αξιολογώντας τις συνθήκες όπως στο που αποσκοπούσε η ενέργεια αυτή αν δηλαδή συντρέχουν λόγοι διατάραξης της ειρήνης ή προσβολής της χώρας μας.
Παρόλα αυτά αυτό που θα’ πρεπε να απασχολεί τους αρμόδιους και όπως φαίνεται από τη σύσκεψη τους απασχολεί είναι η πολιτική διάσταση της πράξης. Τα τρία …παλικάρια από τον Κένταυρο δεν πανηγύρισαν π.χ. για την …ομάδα τους αναρτώντας σημαία τουρκική μπρος στον τούρκο υποπρόξενο, ούτε το περιστατικό έλαβε χώρα σε μια εκδήλωση διακρατική, όπως πρόσφατα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με τον νομάρχη Ξάνθης. Έγινε από έλληνες μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια μιας γιορτής μέσα στη χώρα τους, παρουσία αιρετών της μειονότητας και εκπροσώπου του Τουρκικού Προξενείου και είναι αυτονόητος ο συμβολισμός της πράξης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

Μετά την επίκλησ_…