Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Σ’ ενάμιση μήνα διευθετείται το θέμα της πληρωμής τους

Σ’ ενάμιση μήνα διευθετείται το θέμα της πληρωμής τους

0

Η αλλαγή των υπουργών Παιδείας κατά τον ανασχηματισμό και τα…πλοκάμια της γραφειοκρατίας που επιφέρουν καθυστέρηση στην έγκριση των πιστώσεων μισθοδοσίας και καθιστούν ουσιαστικά ανενεργό τον ψηφισθέντα νόμο 3536/23 – 2 – 2007 για τους ιεροδιδασκάλους, σύμφωνα με τον οποίο προσλαμβάνονται με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου έχουν σαν αποτέλεσμα συνολικά 250 Ιεροδιδάσκαλοι – θρησκευτικοί λειτουργοί στα τεμένη της Θράκης εκ των οποίων 100 στην Ξάνθη – να είναι απλήρωτοι επί 1 και πλέον έτος!
Το θέμα αυτό που υποδηλώνει ασυνέπεια και έλλειψη συντονισμού εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας και είναι πρόξενος δυσμενών εντυπώσεων γενικότερα στο χώρο της μειονότητας αλλά και δημιουργός επιχειρημάτων μομφής κατά της ελληνικής πολιτείας απ’ αυτούς που εναντιώθηκαν το νόμο όπως επανειλημμένως με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ε» – επιλύεται μέσα σε 1 – 1,5 μήνα! Συγκεκριμένα μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα θα διευθετηθεί το θέμα της πληρωμής τους.
Προβλέψεις του νόμου
Νομικές πηγές υποστηρίζουν ότι παρότι η γενικότερη πρόβλεψη του νόμου είναι ορθή ωστόσο υπάρχουν κάποιες προβλέψεις που δημιουργούν προβλήματα. Όπως το γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει υποχρεωτική ασφάλιση στο ΙΚΑ, και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του ότι πολλοί ιεροδιδάσκαλοι πιστοί στον νόμιμο μουφτή είναι ήδη ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ ή στον ΟΓΑ και αρνούνται να ενταχθούν στο ΙΚΑ. Άλλο πρόβλημα δημιουργούν τα τυπικά προσόντα. Σύμφωνα με τον νόμο ζητείται απολυτήριο δημοτικού για γηραιούς ιμάμηδες που ασκούν τα καθήκοντα τους επί 20 και 30 χρόνια και δεν έχουν.
Η θητεία του Μουφτή
Αναφορικά με το θέμα της θητείας των μουφτήδων να σημειώσουμε ότι η θητεία του μουφτή Ξάνθης κ. Εμίν Σινίκογλου, ο οποίος διανύει την δεύτερη δεκαετία λήγει στις 22 Αυγούστου του 2011. Η ανανέωσή της ή η αντικατάσταση του θα αποφασιστεί – σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία – από την επιτροπή που συγκαλείται από τον νομάρχη και εκπροσώπων της μειονότητας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Από αναβολή σ’ αναβολή η δίκη για το Βατοπέδι

Νέα αναβολή της δ …