Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Πάμε για ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ και στην Ξάνθη ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ!

Πάμε για ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ και στην Ξάνθη ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ!

0

Για πολιτική κουβέντα μεταξύ «τυρού και αχλαδιού» κάλεσε τους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε. ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στο εστιατόριο «Ξανθίππη». Παρουσία της συζύγου του και του γραμματέα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Χρήστου Αμανατίδη ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου τονίζοντας ότι : «Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές  για τη χώρα και για την Ξάνθη. Για την πορεία της χώρας γιατί

γυρίζουν σελίδα.  Αφήνουμε πίσω την μιζέρια, την παρακμή και πάμε μπροστά να μπούμε σε μια πορεία προοπτικής και ελπίδας για όλους τους πολίτες».

Αλλαγή πορείας

Ένθερμος υποστηρικτής της λειτουργίας των θεσμών ο κ. Παπαδόπουλος στηλίτευσε τον πρωθυπουργό ότι κατέφυγε σε εκλογές προαναγγέλλοντας την «απόδρασή του» γιατί δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με θέματα «τρέχουσας διαχείρισης», όπως η κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μάσησε τα λόγια του για την επόμενη μέρα των εκλογών: «Είναι δύσκολα τα πράγματα όλοι το γνωρίζουμε… Πιστεύω όμως ότι  η σοβαρή προσέγγιση που κάνει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός μας Γιώργος Παπανδρέου, ανοίγουν καινούργιοι δρόμοι και προοπτική για την ανάπτυξη της χώρας αλλά και για  ηθική ανάταση που την έχει ανάγκη το πολιτικό μας σύστημα, που έχει απαξιωθεί στις μέρες της «γαλάζιας» διακυβέρνησης».

Επίσης υπεραρμύνθηκε της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή του εκλογικού νόμου και για τις μονοεδρικές περιφέρειες επισημαίνοντας:«Το ΠΑΣΟΚ με τις πρωτοβουλίες που παίρνει θα καταφέρουμε να αλλάξουμε το σκηνικό. Με την πρότασή του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις μονοεδρικές περιφέρειες που εγώ την έχω υποστηρίξει χρόνια πριν, θεωρώ ότι είναι μια τομή επαναστατική στο πολιτικό σύστημα, προκειμένου να αφαιρεθεί η δυνατότητα διαπλοκή πολιτικών συμφερόντων».

Αναφορικά για την κατάσταση της οικονομίας σημείωσε: «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην οικονομία. Αλλά μέσα από ένα πρόγραμμα τριετούς παρέμβασης και σωστής διαχείρισης των οικονομικών θα δώσουμε ανάσα σ’ όλο το φάσμα της κοινωνίας και ιδιαίτερα θα δώσουμε ανάσα στα κοινωνικά στρώματα που έχουν χτυπηθεί».

Οι αγρότες μας υποφέρουν…

«Θλιβερή» χαρακτήρισε την εικόνα του αγροτικού κόσμου με τον οποίο καθημερινά έχει επαφές: «Στα χωριά υπάρχει μια θλιβερή εικόνα. Οι άνθρωποι έχουν ισοπεδωθεί σε σημείο που δεν έχουν τρόπο αντίδρασης σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται. Αν δεν υπήρχε η σύνταξη του ΟΓΑ οι άνθρωποι οι αγρότες θα πεινούσαν…Οι νέοι δεν έχουν καμιά προοπτική …φεύγουν και τα χωριά ερημώνουν…Στην πόλη η αγορά στενάζει κλείνουν επιχειρήσεις, η ανεργία διογκώνεται. Η μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας έχει φέρει τεράστια ανεργία στους οικοδόμους. Δεν μπορούν να συμπληρώσουν ένσημα για περίθαλψη».

Στην Ξάνθη εφαρμόστηκε η παλαιοκομματική αντίληψη της Ν.Δ. – Έκλεισαν τα συνεταιριστικά αντί να τα εξυγιάνουν

Επίσης αναφέρθηκε στην αποβιομηχάνιση του νομού μας και στο κλείσιμο των συνεταιριστικών σημειώνοντας ότι στην Ξάνθη έχει εφαρμοστεί παλαιοκομματική αντίληψη της Ν.Δ., το «βόλεμα» των εργαζομένων σε μια πελατειακή λογική από τους τοπικούς της εκφραστές: «Αντί να τα εξυγιάνουν, τα έκλεισαν και μετά βόλεψαν τους εργαζόμενους στο δημόσιο ενώ την ίδια στιγμή τάσσονταν κατά του διογκωμένου κράτους». Σ’ ότι αφορά όμως την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τα συνεταιριστικά ο κ. Παπαδόπουλος δεν ανέλαβε κάποια δέσμευση: «Τα συνεταιριστικά εργοστάσια έκλεισαν…Να τα ξαναστήσουμε μ’ αυτή την μορφή θα ήταν ρετρό. Για τη Ζάχαρη υπάρχει ελπίδα είτε για βιοαιθανόλη είτε για παραγωγή ζάχαρης. Το ΠΑΣΟΚ θα προωθήσει πολιτικές ανάπτυξης της περιοχής. Έχουμε καταθέσει προτάσεις για το πώς βλέπουμε να προχωράει το θέμα της ανάπτυξης  στην περιοχή μας και θα τις υλοποιήσουμε».

Πάμε για ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ πανελλαδικά και στην Ξάνθη ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ»!

 Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη που ο πρόεδρος κ. Παπανδρέου τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι θα δώσει ένα ωραίο αγώνα, ένα πολιτικό αγώνα με ήθος μαζί με τους άλλους συνυποψηφίους του ώστε το ΠΑΣΟΚ να έχει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ πανελλαδικά και στην Ξάνθη ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΝΙΑ»!

Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος

Όραμά μου:

-Απελευθέρωση των κοινωνικών δυνάμεων της Ξάνθης από

την εξάρτηση του ρουσφετιού, γιατί δικαίωμα στο αύριο

έχουμε όλοι!

-Η Ξάνθη, να γίνει το «Όχημα» ανάπτυξης για ολόκληρη τη

Θράκη

-Να «καπνίσουν» ξανά τα φουγάρα της βιομηχανίας δίνοντας ώθηση για μία βιώσιμη –  οικολογική -ανθρώπινη κοινωνία

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Σαρία ενισχύει τον ρατσισμό και τη δικαστική γκετοποίηση της μειονότητας

Δύο έγκριτοι νομ_…