Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ουδέν νεότερο για τη δημιουργία Πολυτεχνικής

Ουδέν νεότερο για τη δημιουργία Πολυτεχνικής

0

Μέλη του συμβουλίου, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό του ΤΕΙ Καβάλας συνάντησε την Παρασκευή το μεσημέρι ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας κ. Σάββας Εμινίδης, που προέρχεται από τους κόλπους του, με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα και οι προτεραιότητες του Ιδρύματος.

 

Μείωση των εισακτέων με την καθιέρωση της βάσης του 10

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας κ. Αθανάσιος Μητρόπουλος και οι καθηγητές επέστησαν την προσοχή του κ. Εμινίδη στη μείωση των εισακτέων λόγω της καθιέρωσης της βάσης του 10 ως όριο για την εισαγωγή στα ΤΕΙ, καθώς και στην εξέταση του θέματος της μετεξέλιξης των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια.

Η κ. Μητρόπουλος μετά την ολοκλήρωσης της συνάντησης με τον καβαλιώτη βουλευτή δήλωσε στο «Ε»: «η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον κ. Εμινίδη και θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία. Γενικότερα ο βουλευτής τηρεί μια καλή στάση προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων και του ΤΕΙ Καβάλας αλλά και των Ιδρυμάτων πανελλαδικά. Ωστόσο, το θέμα είναι οι ευρύτερες πολιτικές της κυβέρνησης που δεν έχουμε λόγο, προς το παρόν, να πιστέψουμε ότι δεν θα κάνει πράξη, όπως είναι η αύξηση δαπανών για την παιδεία της τάξης του 5%».

Σχετικά με το ζήτημα της ανωτατικοποίηση των ΤΕΙ, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας μας ενημέρωσε για τη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ, όπου θα μελετηθεί το θέμα, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου. και δήλωσε: «το πρώτο που θα ωφελήσει η μετεξέλιξη των ΤΕΙ είναι τα δημόσια πανεπιστήμια, γιατί θα αλλάξει όλη η φιλοσοφία. Η ανάληψη από μέρους των τωρινών ΤΕΙ μεγαλύτερου μέρους της προπτυχιακής εκπαίδευσης θα μεταφέρει πόρους για την έρευνα και τα μεταπτυχιακά  στα σημερινά ΑΕΙ».

 

‘Γιατί να δημιουργούνται νέα πανεπιστήμια με σχολές που ήδη υπάρχουν και να μην εξελίσσονται τα υπάρχοντα ιδρύματα;’

Με τον κ. Μητρόπουλο, με αφορμή τη συνάντηση, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την πρόταση που είχε εκφράσει πρόσφατα ο κ. Εμινίδης για τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής στην Καβάλα. Να σημειωθεί ότι το θέμα δεν αποτέλεσε αντικείμενο αναφοράς στη συνάντηση των μελών του συμβουλίου και των καθηγητών με το βουλευτή.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, μας ενημέρωσε ότι δεν έχει γίνει ευρύτερος διάλογος για την περίπτωση δημιουργίας Πολυτεχνικής σχολής στην Καβάλα, αλλά για το θέμα της επέκτασης του ΔΠΘ έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρύτανη του Δημοκριτείου. Φυσικά, όπως αναγνωρίζει ο κ. Μητρόπουλος, «η υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος επιβάλλει συνεργασία και ακαδημαϊκή περισσότερο πολιτική» και εξέθεσε τον προβληματισμό: «γιατί κατά τη διάρκεια της 7ετίας 2002-2009 δημιουργήθηκαν 5 νέα πανεπιστήμια πανελληνίως με τμήματα που ήδη υπάρχουν; Καταρχάς κάθε καινούργια σχολή κόβει φοιτητές από τα ΤΕΙ και κατά δεύτερον είναι καλύτερο να βελτιώνονται και να εξελίσσονται περισσότερο τα ήδη υπάρχοντα ιδρύματα».

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…