Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ορισμοί και εγκρίσεις στο Δημ. Συμβούλιο Βιστονίδας

Ορισμοί και εγκρίσεις στο Δημ. Συμβούλιο Βιστονίδας

0

Τυπικά αλλά και ουσιαστικά ήταν τα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Βιστονίδας, στην τακτική του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, στην Γενισέα, την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009, στις 7 το βράδυ.
Από τα είκοσι ένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα έντεκα περιελάμβαναν ορισμούς μελών διοικητικών συμβουλίων, εκλογές για τα προεδρεία τους και συγκροτήσεις επιτροπών, ενώ άλλα έξι θέματα είχαν να κάνουν με εγκρίσεις προϋπολογισμών και κονδυλίων, δημοτικών επιχειρήσεων και εκδηλώσεων του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα, με πρόταση του Δημάρχου, κ. Νικόλαου Ζλάτκου, ορίστηκαν τα μέλη και προτάθηκαν για εκλογή οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των δύο Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δήμου, δηλαδή των παιδικών σταθμών και του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) Για τους μεν παιδικούς σταθμούς, με πλειοψηφία δώδεκα ψήφων υπέρ και έξι κατά, το νέο προεδρείο και τα μέλη είναι τα εξής:
• Πρόεδρος: Κασέρης Κωνσταντίνος
• Αντιπρόεδρος: Γκοντόλιας Μιχάλης
• Μέλη: Ρούφου Μαρία, Μυλωνά Ουρανία (συμπολίτευση), Τσιναρίδης Νικόλαος (αντιπολίτευση)

ενώ για το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου, με την ίδια πλειοψηφία, το νέο Δ. Σ. έχει ως εξής:
• Πρόεδρος: Παπατζής Αλέξανδρος
• Αντιπρόεδρος: Γκοντόλιας Μιχάλης
• Μέλη: Ρούφου Παρασκευή, Χατζηστεφάνου Χρύσανθος, Μεταξάς Πέτρος (συμπολίτευση), Σίσκος Γεώργιος (αντιπολίτευση)

Για την συγκρότηση των διοικητικών συμβουλίων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ανάπτυξης του Δήμου Βιστονίδας και του οικισμού Μαγικού, όπως και για το αντίστοιχο της Δ.Ε.Υ.Α.Β. έγινε ορισμός, ο οποίος έγινε δεκτός και από την αντιπολίτευση. Έτσι να νέα Δ.Σ. των οργανισμών αυτών είναι τα εξής:

Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βιστονίδας:
• Πρόεδρος: Ρούφου Βούλα
• Αντιπρόεδρος: Παπατζής Αλέξανδρος
• Μέλη: Μπόζης Χρήστος, Αλεξιάδης Καλλικράτης, Μπακιρτζή Χρυσούλα, Μπακ – Σαμιώτη Κλεονίκη (συμπολίτευση), Ιλιάζ Σαλή Χουσεϊν (αντιπολίτευση)

Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Μαγικού:
• Πρόεδρος: Βαλασίδης Σταμάτης
• Αντιπρόεδρος: Χαλκίδης Σπυρίδων
• Μέλη: Ζουρνατζίδου Κωνσταντινιά, Γαβριηλίδης Δημήτριος, Τσακίρη Θεοδοσία, Σωτηριάδης Χρήστος (συμπολίτευση), Ρεσήμ Ουζέλ (αντιπολίτευση)

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βιστονίδας:
• Πρόεδρος: Γουσγουριώτης Ιωάννης
• Αντιπρόεδρος: Βαλασίδης Σταμάτης
• Μέλη: Κασέρης Κωνσταντίνος, Σαραφιά Σουλτάνα, Παπάζογλου Ειρήνη, Δαλακούρας Δήμος, Αθανασίου Βασ. (συμπολίτευση), Παραστατίδης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Ευριπίδης (αντιπολίτευση)
• Αναπληρωματικά μέλη: Πασχαλίδης Μιχαήλ, Κοτζά Ναζήφ Ναζήφ, Χαλκίδης Σπυρίδων, Ρούφου Παρασκευή, Τσαμπάζη Στέλλα, Τσακίρης Άγγελος, Φαϊκ Ερντίτς (συμπολίτευση), Τσολακίδης Βασίλειος, Γκαϊτατζή Αναστασία (αντιπολίτευση)
Συγκροτήθηκαν επίσης οι επιτροπές διενέργειας διαγωνισμών προμηθειών, αξιολόγησης προσφορών, παραλαβής προμηθειών και παραλαβής έργων και προμηθειών μεγαλύτερων και μικρότερων του ποσού των 6.925 ευρώ, του Δήμου Βιστονίδας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο. Οι νέοι πρόεδροι των ανωτέρω επιτροπών είναι οι εξής:

• Επιτροπή διενέργειας διαγωνισμών προμηθειών:
Πρόεδρος: Χολίδης Στυλιανός
• Επιτροπή αξιολόγησης προσφορών
Πρόεδρος: Χολίδης Στυλιανός
• Επιτροπή παραλαβής προμηθειών
Πρόεδρος: Γκακίδης Γεώργιος
• Επιτροπή παραλαβής έργων και προμηθειών ποσών μεγαλύτερων των 6.925 ευρώ:
Μέλος: Παπατζής Αλέξανδρος
• Επιτροπή παραλαβής έργων και προμηθειών ποσών μικρότερων των 6.925 ευρώ:
Μέλη: Σεραφιά Σουλτάνα, Βαλασίδης Σταμάτης
Να σημειωθεί ότι για όλους τους παραπάνω ορισμούς η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Εκτός όμως των προαναφερθέντων διορισμών, στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε και η ομόφωνη έγκριση των προϋπολογισμών των Δημοτικών Επιχειρήσεων Δήμου Βιστονίδας και Μαγικού, καθώς και η κατά πλειοψηφία έγκριση του προϋπολογισμού του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου.
Κατά πλειοψηφία επίσης εγκρίθηκαν πιστώσεις προς την Δ.Ε.Α.Β. για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, δεδομένου ότι η αντιπολίτευση τις καταψήφισε για λόγους οικονομικής αδιαφάνειας, δεδομένου ότι στις αντίστοιχες περυσινές εκδηλώσεις δεν προσκομίστηκε από την Δημοτική Αρχή ή από την Δ.Ε.Α.Β. κάποιο είδος απολογισμού για τις δαπάνες που είχαν γίνει.
Επίσης κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν τόσο η ανάθεση του καθαρισμού του νεκροταφείου του Δήμου από την Δημοτική Επιχείρηση Μαγικού, όσο και η οριοθέτηση ρέματος στον οικισμό Αυξεντίου, που ζητήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Ξάνθης. Στο τελευταίο αυτό θέμα η αντιπολίτευση διαφώνησε υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να ερωτηθούν και οι κάτοικοι για την συγκεκριμένη οριοθέτηση.
Ομόφωνη ήταν τέλος η υπερψήφιση τριών ακόμη διαδικαστικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπως και τρία θέματα που τέθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης.
Το πρώτο είχε να κάνει με την παραλαβή ενός φορτηγού αυτοκινήτου από την Δ.Ε.Υ.Α.Β., όπου η αντιπολίτευση επέκρινε την Δημοτική Αρχή για την μη ύπαρξη αντισταθμιστικών οφελών από την διενέργεια έργων από τον Δήμο, αποτέλεσμα των οποίων (επί δικής της θητείας στην Αρχή του Δήμου), κάτι που ξεσήκωσε αντιδράσεις από την πλευρά της πλειοψηφίας, σχετικά με την χρηστότητα της διοίκησης που άσκησε. Το δεύτερο είχε να κάνει με την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του δημοτικού σχολείου Σελίνου, ενώ, τέλος, ομόφωνη υπήρξε η απόφαση για την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης προς τους ξανθιώτες αγρότες και τις κινητοποιήσεις που αυτοί πραγματοποιούν.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardaisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κάλεσμα για «ταξίδι στις θύμισες»

Κάλεσμα για «ταξί …