Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο της ΜΟΤ.Ο.Ε.

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο της ΜΟΤ.Ο.Ε.

0

Με μία ευχάριστη και χαλαρή εκδήλωση το Σάββατο 26 Απριλίου 2009, στο ξενοδοχείο «Elena», γιόρτασαν οι συμμετέχοντες, εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι και εξεταστές του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ασφαλούς οδήγησης, που διοργάνωσε η Μοτοσικλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΜΟΤ.Ο.Ε.) και ο Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Ξάνθης «Πολυμήχανοι», την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τόσο οι δώδεκα συμμετέχοντες στο σεμινάριο, δύο εκ των οποίων είναι μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, όσο και οι τρεις βρετανοί εξεταστές τους, ο διευθυντής προγραμμάτων εκπαίδευσης της ΜΟΤ.Ο.Ε., κ. Θωμάς Κακαδιάρης, καθώς και ο πρόεδρος του Μοτοσικλετιστικού Ομίλου Ξάνθης, κ. Δημοσθένης Μπεμπέκης. Την δική της σημασία είχε επίσης η παρουσία του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης, κ. Ανδρέα Κατσιμπέρη. Έλαμψαν δια της απουσίας τους, έστω και δι’ αντιπροσώπων, τόσο η Νομαρχία όσο και ο Δήμος Ξάνθης, που αποτέλεσαν όμως τα βασικά στηρίγματα, οικονομικά και όχι μόνο, των διοργανωτών του σεμιναρίου, σύμφωνα με τους ίδιους.
Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Μπεμπέκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια αυτή, ιδιώτες αλλά και φορείς, προχώρησε στην τιμητική βράβευση των τριών βρετανών εκπαιδευτών της ROSPA, δηλαδή της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας Πρόληψης Ατυχημάτων, κυρίων Jeff Gregor, Stewart Bullock και Simon Gough. Οι τελευταίοι με την σειρά τους, αφού ευχαρίστησαν για την ζεστή υποδοχή που συνάντησαν στην πόλη μας, μίλησαν με κολακευτικά λόγια για το επίπεδο της τεχνικής κατάρτισης των συμμετεχόντων στο σεμινάριο.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η σύντομη ομιλία του κ. Κακαδιάρη, ο οποίος σημείωσε ότι δυστυχώς οι έλληνες οδηγοί μοτοσικλετών, παρά την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση, συνήθως διακατέχονται από λανθασμένη ψυχολογία κατά την οδήγησή τους, η καταπολέμηση της οποίας βρίσκεται μέσα στους στόχους της πραγματοποίησης των συγκεκριμένων σεμιναρίων. «Άλλωστε», όπως τόνισε, «το νόημα της ασφαλούς οδήγησης βρίσκεται στην αποφυγή της επίδειξης των τεχνικών ικανοτήτων των οδηγών, που έτσι και αλλιώς όμως πρέπει να κατέχουν». Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα έγινε από τον κ. Κακαδιάρη, τόσο στην συμμετοχή στο σεμινάριο δύο εκ των μοτοσικλετιστών του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, όσο και στην παρουσία στην εκδήλωση του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης, ταξίαρχου κ. Κατσιμπέρη. «Ακούγονται πολλά για τον ρόλο της αστυνομίας στην κοινωνία τον τελευταίο καιρό. Από την πλευρά μου, αυτό που θέλω να πω είναι πως με αυτό τον τρόπο θέλουμε την Ελληνική Αστυνομία κοντά μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κακαδιάρης κλείνοντας την ομιλία του.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Ε» αναφορικά με την συμμετοχή των δύο στελεχών του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης αλλά και για την δική του παρουσία στην εκδήλωση, ο κ. Κατσιμπέρης δήλωσε ότι «προσωπικά τιμώ όλο αυτό τον αγώνα που γίνεται για την προαγωγή της ασφαλούς οδήγησης, ενώ αξιολογώ ως θετικότατη την συμμετοχή της Τροχαίας στην προσπάθεια αυτή». Αναφερόμενος δε στην ύπαρξη ή όχι μιας άτυπης «αντιπαλότητας» μεταξύ των ανδρών της Τροχαίας και των οδηγών μοτοσικλετών, ο Αστυνομικός Διευθυντής ήταν κατηγορηματικός: «θέλω να πιστεύω πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Βρισκόμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα με τους κακούς οδηγούς στο σύνολό τους αλλά όχι με τους καλούς οδηγούς, που σέβονται τους κανονισμούς και τους νόμους που διέπουν την οδήγηση».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…