Όλοι μαζί για την …απαλλαγή!

0

Είθισται οι εκδηλώσεις κοπής πίτας των φορέων να …συνοδεύονται από ένα απολογισμό της δράσης τους. Ο κ. Χρίστος Πούλιος όμως έκανε ένα βήμα παρά πέρα στην εκδήλωση κοπής πίτας της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή», στην οποία είναι επικεφαλής, που πραγματοποιήθηκε στις 8.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Νατάσσα».
Πούλιος: «Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να πάρουμε τον Δήμο!»
Προέβη σε μια πολιτική κίνηση που στοχεύει στη συνεργασία όλης της αντιπολίτευσης ώστε να επιτευχθεί η «απαλλαγή» από την υπάρχουσα δημοτική αρχή: «Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να πάρουμε τον Δήμο! Είναι πολλά και εν πάση περιπτώσει πολύ περισσότερα αυτά που ενώνουν τις Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης από τις όποιες διαφορές τους. Και σήμερα, από αυτό το βήμα, θέλω να απευθύνω πρόσκληση σε όλους. Ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις και θρησκευτικές πεποιθήσεις να εργαστούμε από κοινού τα επόμενα δύο χρόνια ώστε να δοθεί ένα καθαρό μήνυμα ότι όλοι εμείς θα διεκδικήσουμε με αξιώσεις και θα νικήσουμε στις επόμενες εκλογές. Να είστε βέβαιοι ότι έτσι θα απελευθερωθούν και δυνάμεις που είναι εγκλωβισμένες στο δόγμα του ότι αυτή η Δημοτική Αρχή δεν αλλάζει».
Παράλληλα ο κ. Πούλιος έκανε ένα απολογισμό της αντιπολιτευτικής δράσης της παράταξης και άσκησε δριμεία κριτική στη λειτουργία της δημοτική αρχής. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο τέλος της ομιλίας του στις δύο προτάσεις του για ίδρυση «Ταμείου Αλληλεγγύης και «Στέγης Αστέγων»
Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση παρέστησαν ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» κ. Νίκος Ανταμπούφης καθώς και ο επικεφαλής του μειονοτικού συνδυασμού: «Ισότητα στο Δήμο Ξάνθης» κ. Χασάν Μαλκότς, ενώ απούσα ήταν σύσσωμη η συμπολίτευση. Ξεχωριστή επίσης υπήρξε η παρουσία εκπροσώπων βουλευτών, κοινωνικών και κομματικών φορέων του τόπου, όπως δημοτικών συμβούλων της παράταξη και των μελών της Δημοτικής κίνησης «Πολίτες για την Αλλαγή» Τυχερός της χρονιά κ. Ισμέτ Τοπ από την πλευρά της δημοτικής παράταξης και η νεαρή Ευαγγελία Μελισσοπούλου από την πλευρά των μελών και φίλων.
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή!
Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα του κ. Πούλιου:
«Μέτρα κοινωνικής πολιτικής για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας προτάθηκαν από πέρυσι όπως σε πολλούς άλλους Δήμους, και απορρίφθηκαν από την μίζερη Δημοτική Αρχή (προφανώς επειδή τα πρότεινε η Αντιπολίτευση). Το σκεπτικό της απόρριψης ήταν ότι θα επεξεργάζονταν ένα συνολικό σχέδιο ανακούφισης των αδύναμων οικονομικά συνδημοτών μας. Ξέρετε τι ήταν αυτό? Σχεδόν ένα χρόνο μετά έφεραν ένα πρόχειρο σχέδιο, που προβλέπει μικρές έως ελάχιστες μειώσεις στην καταβολή δημοτικών τελών. Ενθυμείσθε όλοι ασφαλώς ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο πήραν απόφαση μείωσης των Δημοτικών τελών κατά 20% για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όταν λίγο πριν τα είχαν αυξήσει κατά 17%!!! Κοροϊδευόμαστε δηλαδή».
«Χαρατσώνει» η ΔΕΥΑΞ»
«Έμαθαν οι συμπολίτες μας τι πραγματικά συμβαίνει με την άθλια οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΞ. Και φάνηκε ότι σε συντριπτικό ποσοστό τα χρήματα των συνδημοτών μας καλύπτουν τις ανάγκες της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΞ. Που να μείνουν χρήματα για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού. Έτσι ω του θαύματος βρήκαν λύση! Χαρατσώνουν όλους μας με 20 ευρώ έκτακτη εισφορά για να μαζέψουν 550-600.000 ευρώ και να καλύψουν την ίδια συμμετοχή της ΔΕΥΑΞ για τα έργα. Προκλητικά και ανερυθρίαστα γυρίζουν στις τηλεοράσεις και λένε «Μα τι θέλετε τώρα; Δεν θέλετε να γίνουν τα έργα;» Ψευτοδιλήμματα!»
«Πλέγμα κοινωνικοοικονομικών μικρών και μεγάλων εξαρτήσεων»
«Τόσα χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα πλέγμα κοινωνικοοικονομικών μικρών και μεγάλων εξαρτήσεων με τον ιστό της πόλης. Αισθάνονται σίγουροι γι’ αυτό και είναι αλαζόνες. Κι ας έχουν που και που ορισμένους «γραφικούς» που τολμάνε να υψώσουν τη φωνή τους και να φωνάξουν ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός!!!». Θέλει αγώνα πολύ και ενεργοποίηση όλων των συμπολιτών μας. Γιατί φίλες και φίλοι είναι υγεία για τον τόπο η εναλλαγή παρατάξεων και προσώπων στον Δήμο. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους που προσπαθούν να μας πείσουν ότι προφέρουν τις υπηρεσίες τους άδολα στα κοινά επί 20 και 30 χρόνια γιατί τους θέλει ο κόσμος και τους ψηφίζει. Μα μετά από τόσα χρόνια χρήσης των μηχανισμών της εξουσίας, μετά από τόσες ρουσφετολογικές προσλήψεις, μετά από τόσες αδιαφανείς προμήθειες και αναθέσεις έργων θέλει και ερώτημα γιατί και πως εκλέγονται»;
Όλοι μαζί για την «απαλλαγή»
«Μα δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η αντιπολίτευση σήμερα και η διοίκηση αύριο δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός ή μιας ολιγομελούς ομάδας. Είναι υπόθεση όλων. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή! Θέλει ενότητα, ομοψυχία και εξωστρέφεια. Θέλει να πεισθούμε όλοι ότι η αλλαγή στο Δήμο είναι πια εφικτή και επιβεβλημένη περισσότερο παρά ποτέ»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxanyahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …