Όλα πήγαν καλά

0

Η Ξάνθη ψηφίζει

 

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 οι Έλληνες κλήθηκαν να ασκήσουν το κορυφαίο δημοκρατικό τους δικαίωμα. Κλήθηκαν να αποφασίσουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο και ποιος θα πάρει το τιμόνι της εξουσίας για να διαχειριστεί την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία της οικονομικής κρίσης.

Στην Ξάνθη οι ψηφοφόροι ξεκίνησαν από το πρωί να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα και η όλη διαδικασία κίνησε ομαλά χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα ή εντάσεις.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, ιδιαιτέρως όσοι είχαν διοριστεί και στις ευρωεκλογές, παρατηρούσαν ότι  η συμμετοχή ήταν αυξημένη.

Οι υποψήφιοι βουλευτές αφού άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα επισκέπτονταν εκλογικά τμήματα και έσφιγγαν το χέρι εκλογέων και όσων συνέβαλαν στην ομαλή ροή της εκλογική διαδικασίας.

Τα μικροπροβλήματα δεν έλειψαν, βέβαια. Δικαστικοί αντιπρόσωποι και μέλη της εφορευτικής επιτροπής του εκάστοτε τμήματος σημείωσαν ότι υπήρχαν κάποιοι που δεν ήξεραν που έπρεπε να ψηφίσουν ενώ ορισμένων ψηφοφόρων το όνομα ήταν διαφορετικά γραμμένο στην ταυτότητα και τον εκλογικό κατάλογο με αποτέλεσμα να πρέπει να μεταβούν στο δήμο για να πάρουν το έγγραφο που θα πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία και να επιστρέφουν για να ψηφίσουν. Επίσης, κοινή ήταν η παρατήρηση ότι υπήρχε μεγάλη έλλειψη μελών της εφορευτικής επιτροπής.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 και οι εκλογείς στήθηκαν στην τηλεόραση με αγωνία για να δουν τα αποτελέσματα των exit-polls, ενώ για τους συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία ξεκίνησε ο πυρετός της καταμέτρησης.

 

 

 Εκλογές 4η Οκτώβρη 2009 στα Άβδηρα

 

Φθινοπωρινό χρώμα είχε η μέρα των εθνικών εκλογών και από τις 7 που άνοιξαν οι κάλπες μέχρι και στις 7 το απόγευμα που έκλεισαν,  η ψηφοφορία στα Άβδηρα και τον υπόλοιπο νομό διεξήχθηκε κανονικά και χωρίς κανένα αξιοσημείωτο συμβάν, όπως μας ενημερώνει η δικαστική αντιπρόσωπος εκλογικού τμήματος. Η προσέλευση των δημοτών ήταν αισθητά αυξημένη σε σχέση με τις ευρωεκλογές ενώ δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα είτε με τα ψηφοδέλτια είτε με τους εκπροσώπους κομμάτων ενώ δεν υπήρχε συνωστισμός και δεν υπήρξε ταλαιπωρία των δημοτών. Η αστυνομία ήταν παρούσα και όπως μας ενημέρωσαν δεν υπήρχε καμιά ένδειξη «θερμόαιμης» συμπεριφοράς. Πολλοί από τους δημότες Αβδήρων γιόρτασαν την κορυφαία της Δημοκρατίας με βόλτες, πολιτικά πηγαδάκια και φαγητό στα τοπικά καταστήματα.  

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

Μετά την επίκλησ_…