Όλα καλά στη πρεμιέρα!

0

Πρεμιέρα χθες, Παρασκευή 14 Μαΐου, των Πανελλαδικών Εξετάσεων και 90.000 (πανελλαδικά ) υποψήφιοι προσήλθαν στα εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας προκειμένου να διαγωνιστούν στο πρώτο μάθημα τη Νεοελληνική Γλώσσα. Στην Ξάνθη το πρωί στις 8.45 προσήλθαν συνολικά 824 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια του νομού και τα δύο ΕΠΑΛ (β’ ομάδα).
Όλα ομαλά στην πρεμιέρα των πανελλαδικών
Όπως μας πληροφορεί ο προϊστάμενος του γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Πυλαρινός, όλα κύλησαν ομαλά την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών, σ’ όλα τα Λύκεια της Ξάνθης. Τα θέματα αναμεταδόθηκαν με την συνήθη διαδικασία στις 8.05 ακριβώς και μέχρι τις 11.30 π.μ. είχε λήξει ο χρόνος της εξέτασης και είχαν παραδοθεί τα γραπτά.
Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η συλλογή όλων των γραπτών στο γραφείο της Δευτεροβάθμιας, όπου γίνεται ένας πρώτος έλεγχος από την Νομαρχιακή Επιτροπή των Εξετάσεων αναφορικά με τον αριθμό που παραδίδει κάθε λύκειο.
Στη συνέχεια με τη συνοδεία καθηγητή και αστυνομικού και με όχημα της Νομαρχίας τα γραπτά καταλήγουν στο Βαθμολογικό Κέντρο της Κοζάνης όπου υπάγεται η Ξάνθη.
Να σημειώσουμε ότι ως θέμα στην έκθεση δόθηκε ένα κείμενο από το βιβλίο του Άγγελου Τερζάκη «Ταραγμένες ψυχές» πάνω στο οποίο οι εξεταζόμενοι κλήθηκαν να αναλύσουν, να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να εκθέσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την καταστροφή των σχολικών βιβλίων ως συμπτωματικό φαινόμενο. Όπως επισημαίνουν καθηγητές και μαθητές στο «Ε» το θέμα κρίνεται βατό καθώς δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξει τις απόψεις του σ’ ένα ευρύ πεδίο.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα με τους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου και τη Δευτέρα με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά, Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία, ανάλογα με το γνωστικό πεδίο που έχουν επιλέξει.
Το «Ε» εύχεται καλή επιτυχία!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […