Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ο Δήμος Βιστωνίδας βράβευσε τους άριστους στην πρόοδο

Ο Δήμος Βιστωνίδας βράβευσε τους άριστους στην πρόοδο

0

Σε μία ζεστή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από γονείς και μαθητές Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βιστονίδας, στην Γενισέα, την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009, στις 19:00, ο Δήμος Βιστονίδας βράβευσε όλους τους επιτυχόντες μαθητές – δημότες του στις Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Παρών στην βράβευση ήταν τόσο ο Δήμαρχος Βιστονίδας, κ. Ζλάτκος Νικόλας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμων, όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, επικεφαλείς δημοτικών επιχειρήσεων, γονείς και κηδεμόνες των βραβευθέντων, ενώ πολλοί από τους ίδιους τους βραβευθέντες απουσίαζαν από την εκδήλωση.
Την τελετή άνοιξε με ομιλία του ο Δήμαρχος Βιστονίδος, κ. Ζλάτκος, ο οποίος αφού συνεχάρη τους επιτυχόντες για τις προσπάθειές τους και τους γονείς τους για την συμβολή τους σε αυτή την επιτυχία, συμβούλευσε τους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες του Δήμου να εκμεταλλευθούν στο έπακρο την ευκαιρία που τους δίνεται ώστε να αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρίες από την δυνατότητα που τους δίνει η επιτυχία τους αυτή, προτρέποντάς τους παράλληλα να μην εγκαταλείψουν αλλά ν’ ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Ο κ. Ζλάτκος αναφέρθηκε επίσης στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την απασχόληση, εξαίροντας τις προοπτικές που δημιουργούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν από το κοινωνικό σύνολο στη συνέχεια. Σε αυτό το σημείο μάλιστα, ο κ. Ζλάτκος κάλεσε τους επιτυχόντες να επιστρέψουν μετά το τέλος των σπουδών τους στον τόπο τους, ώστε να μπορέσουν να τον βοηθήσουν με τις τέχνες και τις δεξιότητες που θα έχουν αποκτήσεις, συμβάλλοντας έτσι με τον τρόπο αυτό και οι ίδιοι στην ανάπτυξη και την ευημερία της ιδιαίτερης πατρίδας τους.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμων, ο οποίος αφού με την σειρά του επαίνεσε τους νέους για την επιτυχία τους να έχουν την περασμένη χρονιά τον υψηλότερο αριθμό επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από όλες τις προηγούμενες χρονιές, χαρακτήρισε τους γονείς των επιτυχόντων ως «αφανείς ήρωες». Όμως παράλληλα αναφέρθηκε και σε αρνητικές συμπεριφορές από την πλευρά των νέων, όπως αυτές των οποίων μάρτυρες γίναμε όλοι τον περασμένο Δεκέμβρη. Αναφερόμενος σε αυτά τα γεγονότα και στις παρεκτροπές που σημειώθηκαν, ο κ. Παντελεήμων ήταν κατηγορηματικός «αν μπορούμε για κάποιες αρνητικές συμπεριφορές των νέων μας να τους επιρρίψουμε ένα 10% της ευθύνης, το υπόλοιπο 90% πέφτει στους ώμους των ενηλίκων της κοινωνίας μας, οι οποίοι με τις συμπεριφορές και τα λανθασμένα πρότυπα που προέβαλλαν στους νέους έγιναν υπαίτιοι των αντιδράσεών τους». Δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης το γεγονός ότι οι σημερινοί επιτυχόντες θα είναι οι αυριανοί υπεύθυνοι πολίτες της χώρας αλλά και του τόπου τους. Για τον λόγο αυτό τους προέτρεψε όχι μόνο να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους είναι χρήσιμες σε αυτό τους τον ρόλο, αλλά να καλλιεργήσουν επίσης και εκείνες τις διαχρονικές αξίες οι οποίες αποτελούσαν και αποτελούν τον «θεμέλιο λίθο» της συνοχής και της συνέχειας της πατρίδας μας.
Η τελετή συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με την απονομή από τον Μητροπολίτη Ξάνθης, τον Δήμαρχο Βιστονίδας, τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης, κ. Τσολακίδη αλλά και από πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, των επαίνων αλλά και των αναμνηστικών δώρων στους νεαρούς και τις νεαρές που με τις επιδόσεις τους πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολλανδικό τουριστικό ενδιαφέρον για την Ξάνθη

Εντυπωσιάστηκε α…