ΝΟΔΕ Ξάνθης σε ρήξη!

0

Μήπως κάτι «σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» (ΝΟΔΕ Ξάνθης); Άλλως πώς επεξηγείται η προχθεσινή κίνηση 8 μελών της να αποχωρήσουν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση – η οποία αναβλήθηκε τελικά για την προσεχή Δευτέρα, καταθέτοντας στο προεδρείο επιστολή διαμαρτυρίας; Το πλήρες κείμενο της επιστολής – διαμαρτυρίας δεν δημοσιοποιείται καθώς αφορά έγγραφο για εσωκομματική χρήση αλλά έγκυρες πληροφορίες μας κάνουν λόγο για έντονη διαμαρτυρία μιας μερίδας των μελών για τον τρόπο λειτουργίας της ΝΟΔΕ.
ΝΟΔΕ σε ρήξη
Η διαμαρτυρία συνίσταται στο ότι δεν υπάρχει ενημέρωση, δεν κρατούνται πρακτικά από τις συνεδριάσεις και ότι άλλες αποφάσεις παίρνονται και άλλα τελικά προωθούνται από το προεδρείο της ΝΟΔΕ. Επίσης εγκαλούν το προεδρείο για αδράνεια και για αδιαφάνεια. Όλα αυτά όταν μάλιστα λέγονται εκ των έσω καταδεικνύουν ότι υπάρχει μια υφέρπουσα κατάσταση διχασμού, μια ρήξη, μια διάσταση απόψεων περί της λειτουργίας της και πιθανόν αυτό εν μέρει να επεξηγεί το γεγονός ότι η ΝΟΔΕ Ξάνθης τα τελευταία χρόνια δεν φημίζεται για τη κινητικότητα της και τη δράση της, στοιχεία που δείχνουν κακή οργάνωση και μη συλλογική λειτουργία.
Πού βρίσκεται το «αυγό του φιδιού»;
Τα σημάδια του διχασμού δεν περιορίζονται στις κλειστές πόρτες του γραφείου της ΝΟΔΕ αλλά βγαίνουν στον αέρα με δηλώσεις όπως αυτή του αντιπρόεδρου της ΝΟΔΕ κ. Γιαντζόγλου που μιλά για «καιροσκόπους, που προσπαθούν να παίξουν τα πολιτικά τους παιχνίδια και είναι οι πρώτοι που εγκαταλείπουν το πλοίο όταν ….μπάζει νερά» και του πολιτευτή κ. Ζαγναφέρη που επιρρίπτει ευθύνες στο κόμμα «για απαξίωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης», τονίζοντας παράλληλα ότι είναι μια συνήθης πρακτική για κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία αλλά και ευθέως στον κ. Κοντό: «Το μεγαλύτερο σφάλμα της ΝΟΔΕ Ξάνθης είναι ότι έχει γίνει το φερέφωνο του Κοντού! Λειτουργεί κατ’ εντολήν του και μέσα στον νομό υπάρχει η αρχή ενός ανδρός!». Τα «απόνερα» αυτής της κατάστασης που περιγράφει ο κ. Ζαγναφέρης φαίνεται να ευθύνονται για την… τρικυμία στο Νοσοκομείο Ξάνθης! Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην κόντρα μεταξύ ΔΑΚΕ του νοσοκομείου Ξάνθης της οποίας πολλά στελέχη είναι γνωστό ότι πρόσκεινται στον έτερο πόλο κ. Τσαλίδη, με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Πέτρου εξαιτίας μιας τοποθέτησης σε διευθυντικό πόστο ατόμου που προωθήθηκε από την ΝΟΔΕ. Αυτό επεξηγεί και την αντίδραση των μελών της ΝΟΔΕ, όταν μιλούν για: «άλλα αποφασίζονται, άλλα γίνονται και δεν κρατούνται πρακτικά».
Το πιγκ – πογκ μεταξύ Τσαλίδη – Κοντού
Εν κατακλείδι: Το πολιτικό πιγκ – πογκ που παίζεται μεταξύ Κοντού – Τσαλίδη μεταφέρεται σ’ ένα μεγάλο πεδίο. Δημιουργεί ρήξη στην ΝΟΔΕ Ξάνθης αλλά και σ’ όλα τα συνδικαλιστικά όργανα της Ν.Δ. στο νομό. Το γεγονός δε ότι …βάζει το χέρι της η ΝΟΔΕ Ξάνθης προωθώντας συγκεκριμένες τοποθετήσεις που έρχονται σε αντίθεση με τους «αρεστούς» στη ΔΑΚΕ και ουδείς λόγος γίνεται από κανένα για αξιοκρατικά κριτήρια δείχνει ότι κάτι πολύ σάπιο υπάρχει σ’ όλο το σύστημα της «γαλάζιας» διακυβέρνησης!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…