«Υποτροφίες  του ιδρύματος Fulbright»

0

Κάθε χρόνο το  Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα χορηγεί υποτροφίες σε Έλληνες πολίτες, καθηγητές /ερευνητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, εκπαιδευτικούς και  καλλιτέχνες για σπουδές, διαλέξεις, επιμορφωτικά προγράμματα και έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το ακαδημαϊκό έτος  2010-2011 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης για 20 καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών.

 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010-2011:

 

1) ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ/ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ: ΑΦΟΡΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Tρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009 έως και Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Η υποτροφία αυτή αφορά καθηγητές ή ερευνητές με διδακτορικό τίτλο σπουδών που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε  χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας από την απόκτηση του τίτλου τους.  Αίτηση μπορεί να υποβληθεί για την διεξαγωγή διαλέξεων ή/και την πραγματοποίηση έρευνας σε οποιοδήποτε κλάδο σε  πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών με τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία.  Οι υποτροφίες αυτές έχουν διάρκεια δύο ή τρεις μήνες και αφορούν όλους τους κλάδους, με έμφαση στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες.

 

 2) ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009 έως και Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, 2010

 Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν αριστούχοι φοιτητές αναγνωρισμένων ελληνικών πανεπιστημίων.  Οι υποτροφίες καλύπτουν μόνο τον πρώτο χρόνο  σπουδών για μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες και χορηγούνται στους περισσότερους επιστημονικούς κλάδους.    Προτεραιότητα δίνεται στους κλάδους των  Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, με έμφαση στις Διεθνείς Σχέσεις, καθώς και στους κλάδους Εκπαιδευτικής  Πολιτικής, Πολιτικών Επιστημών, Νομικής, Βιβλιοθηκονομίας, Ιστορίας της Τέχνης και του Πολιτισμού, Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Παιδαγωγικής,  Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης, Πολεοδομίας και Συγκοινωνιολογίας, Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσιογραφίας, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

 

3) ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Προθεσμία για υποβολή αιτήσεων: Δευτέρα 16 Νοεμβρίου  2009 έως και Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2010

Το πρόγραμμα αυτό αφορά καλλιτέχνες και ερευνητές  που έχουν ήδη τουλάχιστον πέντε χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας. Προορίζεται κυρίως για καλλιτέχνες οι οποίοι θέλουν να διευρύνουν τις  γνώσεις τους και να εκπαιδευτούν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε πεδία όπως οι Εικαστικές Τέχνες, η Μουσική, το Θέατρο, ο Χορός και οι Ψηφιακές Τέχνες.

 Οι υποτροφίες χορηγούνται για περίοδο δύο ή τριών μηνών με την προϋπόθεση  οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία με ακαδημαϊκά ή  πολιτιστικά κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

4) EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 Προθεσμία για υποβολή αιτήσεων: Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009 έως και Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

 Το πρόγραμμα αυτό αφορά καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τρία χρόνια και όχι περισσότερα από πέντε  χρόνια διδασκαλίας σε δημόσιο ή ιδιωτικό  εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα.  Η διάρκεια του προγράμματος είναι  οκτώ εβδομάδες (Σεπτέμβριος 2010 – Νοέμβριος 2010)  και  ο τόπος διεξαγωγής το

George Mason University (www.gmu.edu)

  Για αιτήσεις και αναλυτικές πληροφορίες των προγραμμάτων υποτροφιών

επικοινωνήστε καθημερινά  (εκτός Τετάρτης) στο 210-7241-811 η 210-7241812,

εσωτερικό 3 η στο  greekprogram@fulbright.gr   Για περισσότερες πληροφορίες, ενημέρωση, προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, νέα  προγράμματα και ειδικές υποτροφίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του ιδρύματος Fulbright.  www.fulbright.gr http://www.fulbright.gr>

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…