Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009  «Για επαγγελματικούς λόγους» η   παραίτηση Τριμίντζιου

 «Για επαγγελματικούς λόγους» η   παραίτηση Τριμίντζιου

0

Και επισήμως την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλαινίδης παρέλαβε από το χέρι του κ. Στάμου Τριμίντζιου την παραίτησή του.

Οι επίσημοι λόγοι της παραίτησης που επικαλείται ο κ. Τριμίνζιος, όπως μας αποκάλυψε ο κ. Στυλιανίδης, «επαγγελματικοί», όσο για τους ανεπίσημους μόνο ο ίδιος μπορεί να μας αποκαλύψει αν βεβαίως το έκρινε σκόπιμο και αν είχε το τηλέφωνό του ανοιχτό και δεν εξαφανιζόταν από προσώπου γης!

Δεν έκανε δεκτή της παραίτηση ο δήμαρχος

Το υπαινίχθηκε ο δήμαρχος όταν ανακοίνωσε την παραίτηση Τριμιντζιου στο δημοτικό της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου με τη φράση: «δεν έχει τελεσιδικήσει το θέμα» όταν ο κ. Φανουράκης έπλεξε το εγκώμιο του κ. Τριμίντζιου σε μια συναισθηματική έξαρση. Το επιβεβαίωσε όμως την Παρασκευή ο κ. Στυλιανίδης ότι δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Τριμίντζιου. Έτσι σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων δίνεται το χρονικό περιθώριο του ενός μηνός στο οποίο ο κ. Τριμίντζιος αν επιμείνει θα πρέπει να ξαναυποβάλλει παραίτηση. Τότε ο δήμαρχος είτε θα την κάνει αποδεκτή σιωπηρά είτε εγγράφως και οπότε ορίζεται ο αναπληρωτής του που σ’ αυτή την περίπτωση είναι ο κ. Αλέκος Κυριακίδης.

Ποια σενάρια «παίζουν» για την παραίτηση Τριμίντζιου

Πολλά σενάρια «παίζουν» για τους πιθανούς λόγους που οδήγησαν τον κ. Τριμίντζιο να φύγει από τους κόλπους της παράταξης Στυλιανίδη. Ένα απ’ αυτά έχει να κάνει με το ρήγμα που παρουσιάστηκε στις σχέσεις δημάρχου – Τριμίντζιου και τη δυσαρέσκεια του δεύτερου, όταν ο δήμαρχος προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες μεταξύ των άλλων δελφίνων υπαναχώρησε στην αρχική του απόφαση να του δώσει το δαχτυλίδι χρήζοντάς τον πρόεδρο της δημαρχιακής. Και αυτό συμπεραίνεται από το γεγονός ότι ο δήμαρχος επαναλάμβανε συχνά τον τελευταίο καιρό ότι εκείνος θα είναι επικεφαλής του συνδυασμού. Την ίδια στιγμή και με τη ίδια βεβαιότητα ο κ. Τριμίντζιος επαναλάμβανε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. 

Ένα επίσης σενάριο είναι αυτό που στηρίζεται στη στάση που κράτησε ο κ. Τριμίντζιος στις πρόσφατες εκλογές και στην άρνησή του να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο αν ήταν ο κ. Κοντός γεγονός που τον έφερε αντιμέτωπο με τον κ. Κοντό και τους υποστηρικτές του, όπως ο δήμαρχος. Τέλος το ισχυρότερο σενάριο αν και όλα αλληλοσυνδέονται είναι η διαφοροποίησή του με τον δήμαρχο σε σχέση με τους υποψήφιους αρχηγούς της Ν.Δ. και το γεγονός ότι τέθηκε επικεφαλής της ομάδας των Σαμαρικών στην Ξάνθη. Κάποιοι λένε ότι προτίθεται να το «εξαργυρώσει» πολιτικά αυτό με πιθανή βουλευτική του υποψηφιότητα αν εκλεγεί ο κ. Σαμαράς και κατά συνέπεια ήθελε να απεμπλακεί από το συνδυασμό Στυλιανίδη μιας και εκεί μόνο για δημοτικός σύμβουλος μπορεί να είναι υποψήφιος. Τέλος κάποιοι λένε ότι ο Καρδιτσιώτης πολιτικός είναι ιδιαίτερα οξυδερκής, ότι βλέπει μακριά και εκτιμά ότι  λίγα είναι τα «ψωμιά» της παράταξης Στυλιανίδη και δεν θέλει να χρεωθεί τίποτε από μια πιθανή ήττα. Δεν μπορούμε (αν δεν μας το πει ο ίδιος ) να πούμε ποιο σενάριο είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, όμως ο κ. Τριμίντζιος οφείλει στον Ξανθιώτικο λαό που τον τίμησε με τη ψήφο του μια εξήγηση και απ’ ότι πληροφορηθήκαμε προτίθεται να δώσει συνέντευξη Τύπου μέσα στην εβδομάδα.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέες μηνύσεις Μπουδούρ κατά Π.Παπαδόπουλου

Γράψαμε την Πέμπ`…