Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009  «Πιστεύω απόλυτα στο αλάνθαστο κριτήριο των Ξανθιωτών ψηφοφόρων»

 «Πιστεύω απόλυτα στο αλάνθαστο κριτήριο των Ξανθιωτών ψηφοφόρων»

0

Έχοντας στη φαρέτρα του «όπλα», τη γνώση του και την εμπειρία του στον πολιτικό στίβο ως ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και στη δημόσια διοίκηση ως περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος ζητά και αισιοδοξεί ότι οι Ξανθιώτες θα του δώσουν αυτή τη φορά την ευκαιρία να αγωνιστεί για να βγει ο νομός μας από το αναπτυξιακό τέλμα στο οποίο τον έχει καταδικάσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. σημάδια του οποίου είναι η αποβιομηχάνιση, ο υψηλός δείκτης ανεργίας , η έλλειψη επενδύσεων, ο αποδεκατισμός του αγροτικού εισοδήματος. Ο κ. Παπαδόπουλος στη συνέντευξη που ακολουθεί καταθέτει την άποψη ότι στον τόπο μας χρειάζεται να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία της πράσινης ανάπτυξης,  και να διαμορφωθούν ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά σ’ ένα τοπικό σχέδιο ανάπτυξης. Αυτό αποτελεί δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου προσωπικά. Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος δηλώνει ότι «κανείς δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο ΠΑΣΟΚ από κανέναν» και ότι υπάρχει μια γενική συστράτευση γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου για να «πάμε τη χώρα μπροστά…».

 

 

 

«Ε»:Κύριε Παπαδόπουλε είστε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Διατελέσατε περιφερειάρχης Β. Αιγαίου επί κυβέρνησης Σημίτη και κατέρχεστε στον πολιτικό στίβο ως πολιτευτής για τρίτη φορά. Θεωρείτε ότι μπορείτε να είστε ο εκφραστής του νέου ανανεωμένου ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου;

 

-Αυτές οι εκλογές δεν αποτελούν πεδίο προσωπικής έκφρασης, ούτε ο Γ. Παπανδρέου έβαλε διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε παλιά και νέα στελέχη. Είναι μια συστράτευση όλων των Ελλήνων,  για να βγει η χώρα, ο τόπος μας από τη μιζέρια και την εξαθλίωση που επέβαλε με τις πολιτικές της η κυβέρνηση που αποχωρεί. Συνεπώς θεωρώ ότι επειδή γνωρίζετε και την πολιτική μου πορεία θα ήταν αδύνατο να θεωρήσω εκτός τον εαυτό μου, από το κάλεσμα του Γ. Παπανδρέου. Τον Πρόεδρό μας, τον εκπροσωπούμε όλοι, είμαστε ταυτισμένοι με τις πολιτικές και τις αρχές που έχει χαράξει. Κανείς δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο ΠΑΣΟΚ από κανέναν. Το κάνω σαφές αυτό, προς απάντηση όσων ευαγγελίζονται το αντίθετο…

 

«Ε»: Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι οι λύσεις και τα προγράμματα που προτείνει είναι ασαφή και ανεφάρμοστα. Για παράδειγμα ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι η αύξηση των μισθών που εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου, μεσούσης της οικονομικής κρίσης δείχνει ανευθυνότητα και λαϊκισμό εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Τι απαντάτε;

 

-Το πιο σαφές σήμερα είναι, ότι ο κ. Καραμανλής και η παρέα του, κατέστρεψαν τη χώρα, τη γύρισαν χρόνια πίσω και όλα όσα έχτισε το ΠΑΣΟΚ κινδύνεψαν να χαθούν.

Ο κ. Καραμανλής και η Ν.Δ. παραιτήθηκαν δηλώνοντας αδυναμία διακυβέρνησης, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί. Εμείς λέμε ότι η Ελλάδα μπορεί, οι Έλληνες μπορούν, χρήματα υπάρχουν, αρκεί να πάνε εκεί που προορίζονται και όχι στις τσέπες των ολίγων και αρεστών. Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο μοναδικός αρχηγός αντιπολίτευσης που κατέθεσε γραμμή προς γραμμή ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, καθόλου δημαγωγικό και κυρίως που να αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον αδύναμο πολίτη. Σήμερα αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι καταρχήν σιγουριά, στήριξη και μετά ώθηση προς την ανάπτυξη.

Αυτά δεσμεύεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτά θέτω τις δυνάμεις και εγώ ως υποψήφιος σήμερα και αυριανός Βουλευτής για την ευημερία του τόπου μου.

 

«Ε»:  Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η οικονομία η οποία αποτελεί το υπ’ αριθμόν πρώτο θέμα στον πολιτικό διάλογο και αντίλογο όλων των κομμάτων. Είναι έτοιμο το ΠΑΣΟΚ ν’ αντιμετωπίσει ένα έλλειμμα πάνω από το 6% όπως φημολογείται; Ζητάτε από τους πολίτες να υπάρχει ανοχή στη νέα κυβέρνηση;

 

-Ανοχή δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μία νέα πολιτική δύναμη που δεν ξέρει από κυβερνητική πολιτική. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι μία δύναμη που γνωρίζει να διαχειρίζεται κρίσεις, όπως έπραξε το 1993 ο αείμνηστος ιδρυτής μας Ανδρέας Παπανδρέου, όπως έπραξε ο Κώστας Σημίτης το 1996, όπως αύριο θα πράξει ο Γ. Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει και ξέρει που θα κατευθύνει εκείνες τις πολιτικές για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης. Παρουσιάσαμε ως κόμμα στη ΔΕΘ το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών.

Από την άλλη πιστεύω ότι ο λαός δεν έχει αντοχές για άλλα πειράματα και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πειραματιστεί στην πλάτη του ελληνικού λαού.

 

«Ε»: Αν εκλεγείτε ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας σ’ ότι αφορά τα προβλήματα του νομού μας; Και ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα για τη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τοπικά;

 

 – Καταρχήν πρέπει να οριοθετήσουμε τις προτεραιότητες και να τις διαχωρίσουμε παράλληλα σε εθνικές και τοπικές. Γιατί ο ρόλος ενός Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν είναι μόνο τοπικός αλλά και εθνικός.

Έχουμε λοιπόν ανάγκη από νομοσχέδια, ενέργειες και δράσεις που να θωρακίζουν τον έλληνα πολίτη, προκειμένου αυτός, όλοι εμείς δηλαδή, να νιώσουμε ασφάλεια και να πάψουμε να ζούμε στην αβεβαιότητα που υπάρχουμε μέχρι σήμερα.

Προτεραιότητες ΠΑΣΟΚ δηλαδή, μιας και ο Γ. Παπανδρέου τις παρουσίασε όπως έχω πει κατ’ επανάληψη με επιτυχία.

Τοπικά τα θέματα είναι πολλά. Πολλά και σημαντικά. Να μιλήσουμε για την αναδιάρθρωση της τοπικής οικονομίας με ενεργοποίηση όλων των φορέων ουσιαστικά και όχι τυπικά; Να μιλήσουμε για την εκ θεμελίων ανασύσταση της ΕΑΣ και προώθηση νέων μορφών της αγροτικής μας οικονομίας; Να μιλήσουμε για το έλλειμμα βασικών υποδομών, που αυτές πρέπει να ενταχθούν σε μία αναδιαπραγμάτευση του ΕΣΠΑ για το Νομό μας, προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα; Να δώσουμε ώθηση στην ανταγωνιστικότητα για να δημιουργηθούν υγιείς επιχειρήσεις και να απασχολήσουν ανέργους, μειώνοντας την ανεργία; Είναι πολλά… δυστυχώς είναι πολλές οι πληγές που μας έχει κληροδοτήσει η Ν.Δ. και πρέπει να επιταχύνουμε πάραυτα για να κερδίσουμε χρόνους και προθεσμίες.

 

«Ε»: Στη Βόρεια Ελλάδα και κατά συνέπεια στο νομό μας η ανεργία έχει τα υψηλότερα ποσοστά και μαστίζει κυρίως τους νέους. Στο νομό μας φτάνει το 20%. Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει αυτό το πρ&#

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ελλάδα στα χρόνια του «γύψου»

42 χρόνια συμπληρώ&#…