Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009  «Θα αγωνιστώ για ένα καλύτερο αύριο για την Ξάνθη»

 «Θα αγωνιστώ για ένα καλύτερο αύριο για την Ξάνθη»

0

«Σαν έτοιμος από καιρό…», «να σηκώσει τα μανίκια» και να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο για την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες, δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ε» δεσμεύεται προσωπικά να διεκδικήσει την εξειδίκευση για την Ξάνθη 5 μέτρων που έχουν ως στόχο την πάταξη της ανεργίας. Επίσης δηλώνει υπέρ της πολυπολιτισμικότητας και υποστηριχτής των δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας παράλληλα όμως αναφερόμενος στη δράση του τουρκικού προξενείου δηλώνει: «Δεν θα επιτρέψω όμως στο Τουρκικό προξενείο να εμπορεύεται και να καθοδηγεί την ψήφο των μουσουλμάνων με την ανοχή και την ενθάρρυνση πολλών τοπικών παραγόντων» και νιώθει δικαιωμένος ως εκφραστής του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

 

Παναγιώτης Σγουρίδης: Σταθερή Αξία για τον Ξανθιώτη

 

 – Κύριε Σγουρίδη, είστε βουλευτής τα 20 τελευταία χρόνια. Διατελέσατε αντιπρόεδρος της Βουλής σε κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη. Πόσο διαφορετικό είναι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου;

 

Π. Σγουρίδης: Tο ΠΑΣΟΚ είναι κληρονομιά της Δημοκρατικής παράταξης από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στον Γεώργιο Παπανδρέου, από τον Ανδρέα Παπανδρέου στον Κώστα Σημίτη, είναι η συνέχεια, είναι η παράταξη που έφερε την Ελλάδα στο προσκήνιο, μια χώρα πρότυπο για τους γείτονες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παίρνει αυτήν την σκυτάλη για να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα και να την οδηγήσει νικηφόρα στις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Ο Γιώργος Παπανδρέου ενσαρκώνει το όραμα της Νέας Ελλάδας, της Νέας Οικονομίας, μιας Ελλάδας δίκαιης, ανταγωνιστικής, με κέντρο τον πολίτη, την ποιότητα ζωής του, την καθημερινότητα του.

 

 – Τα βασικά επιχειρήματα που προβάλλει η Ν.Δ.  σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει, ότι δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, έχει ατζέντα «κρυφών» φόρων. Τι απαντάται εσείς σ’ όλα αυτά;

   

Π. Σγουρίδης: Η Ν.Δ κυβέρνησε δυσφημίζοντας τους προηγούμενους, τον Κώστα Σημίτη, την Ελλάδα του ευρώ και των Ολυμπιακών Αγώνων και τώρα ζητάει να κυβερνήσει κατηγορώντας τους επόμενους, τον Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ.

Πήρε τη σκυτάλη με την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις και της έπεσε στον δρόμο. Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα ανακουφίσει τους χαμηλόμισθους και δεν θα επιβαρύνει τους μεσαίους. Θα καταργήσει το ΕΤΑΚ και τις φοροαπαλλαγές των μεγαλομετόχων και των ραντιέρηδων για να θυμίσω τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου.

 

 

 – Με δεδομένο ότι το έλλειμμα υπολογίζεται σε 8%, με δεδομένη μια οικονομία υπερχρεωμένη, πώς μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα συντάξει προϋπολογισμό; Θα κάνει απογραφή; Θα καταφύγει στο επιχείρημα της «καμένης γης» για να μην υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της;

 

Π. Σγουρίδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν δυσφημίζει τη χώρα, δεν καλεί διαιτητές από το εξωτερικό. Θυμίζω το 1993 που παραλάβαμε τη χώρα πάλι χρεοκοπημένη. Η πολιτική μας είναι απλή, είναι αυτή που εφάρμοσαν όλες οι σοβαρές κυβερνήσεις.

Ενισχύουμε άμεσα την οικονομία για να πάρει μπρος η μηχανή της αγοράς και μετά προχωρούμε στη σταθεροποίηση.

Ρίχνουμε λεφτά στην ανάπτυξη, στην χειμαζόμενη μικρή και μεσαία επιχείρηση και κάνουμε οικονομία στις άσκοπες σπατάλες. Συμμαζεύουμε το σπίτι μας, δεν το γκρεμίζουμε.

 

 – Αν εκλεγείτε ποιες θα είναι οι προτεραιότητες για τον νομό μας; Τι θα κάνετε με τα συνεταιριστικά, με το εργοστάσιο Ζάχαρης, με το 12% στις επιχειρήσεις, με τον αναπτυξιακό νόμο και την απώλεια των κινήτρων για τη Θράκη, με την ανεργία που ξεπερνά το 20% στο νομό μας;

 

Π. Σγουρίδης: Έχω αναλάβει προσωπικά τη δέσμευση να φέρω τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο τελευταίο σπίτι της Ξάνθης. Θα αγωνιστώ με πείσμα και επιμονή να απαιτήσω για τις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές δηλαδή για τον τόπο μου, την γεωγραφική εξειδίκευση των μέτρων αυτών, που θα χτυπήσουν το φάντασμα της ανεργίας.

Αναλυτικότερα:

1. Δεσμεύομαι για γεωγραφικά κίνητρα στον αναπτυξιακό νόμο, με ειδική πρόβλεψη δημιουργίας μονάδων τυποποίησης βιολογικών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, αξιοποιώντας την περιουσία των συνεταιριστικών εργοστασίων. Η περιουσία αυτή δεν πρέπει να γίνει βορά των τραπεζών.

2. Δεσμεύομαι για μεγαλύτερο επίδομα αλληλεγγύης για τις παραμεθόριες περιοχές.

3. Δεσμεύομαι για τον συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών και άλλων υποχρεώσεων, όπως Φ.Π.Α., των επιχειρήσεων, με τις καθυστερούμενες ενισχύσεις από το κράτος , όπως αναπτυξιακός νόμος, ΕΣΠΑ, γεωργικές ενισχύσεις, 12%, εντός εξαμήνου. Μεγαλύτερη επιστροφή Φ.Π.Α. για τους ακριτικούς αγρότες.

4. Δεσμεύομαι για την ρύθμιση και σταδιακή εξόφληση των επιταγών, που πνίγουν τον έμπορο και τον μικρό επιχειρηματία με εγγύηση του κράτους σε αποδεδειγμένη αδυναμία, χωρίς ένταξη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

5. Δεσμεύομαι για να γίνει το πανεπιστήμιο κέντρο του Θρακιώτη φοιτητή με ποσόστωση των κατοίκων της Θράκης, για να μείνουν και να προκόψουν τα παιδιά μας στον τόπο τους.

 

– Θεωρείτε ότι το Τουρκικό Προξενείο πρέπει να φύγει από την Κομοτηνή; Ότι δεν έχει λόγο να υπάρχει; Τι άποψη έχετε για όλα αυτά που κατά καιρούς έγιναν ή ειπώθηκαν για τον συνυποψήφιό σας στο ψηφοδέλτιο κ. Μάντατζη;

 

Π. Σγουρίδης: Ήμουν  και είμαι υπέρ της πολυπολιτισμικότητας και υποστήριζα τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων συμπολιτών μου. Έδωσα μάχες  για την ανάπτυξη , την μόρφωση και την προκοπή τους, για την ισότιμη ένταξη τους στην κοινωνία .

Έφερα υποδομές στα ορεινά, πέτυχα την ποσόστωση τους στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι εξασφάλισα την αξιοπρεπή θητεία των μουσουλμάνων καθώς και την επιλογή τους ως δόκιμων εφέδρων αξιωματικών  και ως υπαξιωματικών του Ελληνικού στρατού (ΕΠΟΠ) .

Δεν θα επιτρέψω όμως στο Τουρκικό προξενείο να εμπορεύεται και να καθοδηγεί την ψήφο των μουσ&#95

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με σημαντικές παρουσίες τα φετινά «Δημήτρεια»

Ένα διήμερο εκδη_…