Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Νέα γενιά Αστυφυλάκων από τη σχολή της Ξάνθης

Νέα γενιά Αστυφυλάκων από τη σχολή της Ξάνθης

0

Το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε όλο το τυπικό της ονομασίας των Νέων Αστυφυλάκων της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης.

Οι νέοι Αστυφύλακες, ήταν η 13η εκπαιδευτική σειρά της σχολής της Ξάνθης και η σχετική τελετή  της ονομασίας διεξήχθη στο κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης», με μία μεγαλοπρεπή εκδήλωση.

Προηγήθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμων, έγινε ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής από το Διοικητή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης Αστυνόμου Α΄ Ευάγγελου Γκίκα, καθώς και απονομή των πτυχίων των Νέων Αστυφυλάκων από τον Αστυνομικό Διευθυντή της αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, Ταξίαρχο κ. Ανδρέα Κατσιμπέρη. Το κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης», ήταν κατάμεστο από συγγενείς και φίλους των Νέων Αστυφυλάκων που δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν και να θαυμάζουν τα νέα παιδιά, σε αυτήν την πολύ σημαντική στιγμή της ζωής τους. Μετά το πέρας της τελετής πραγματοποιήθηκε δεξίωση στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης.

Η Σχολή Αστυφυλάκων είναι η Ανώτερη Σχολή, υπερδιετούς κύκλου σπουδών, έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευόμενων, ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί και Ανακριτικοί Υπάλληλοι.

Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, ιδρύθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1996 και σήμερα εκπαιδεύει συνολικά 813 Δόκιμους Αστυφύλακες. Από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης αποφοιτούν συνολικά 244 Αστυφύλακες εκ των οποίων 43 γυναίκες και 201 άνδρες

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αντιλογίας Δόμος», ένα εργαστήρι ιδεών

Λόγος – Αντίλογος&nb…